Bildirim
vidanın başı eridi nasıl sökebilirim??

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
1 zorlarsin 2 zorlarsin bunun icin baya ugrasmak lazim
pense gibi biseyle tutup cevirmeye calis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: saasc
1 zorlarsin 2 zorlarsin bunun icin baya ugrasmak lazim
pense gibi biseyle tutup cevirmeye calis
Zorlarsam içi iyice yuvarlak olur diye korkuyorum,hiç şansım kalmaz heralde . Penseye gelince o kadar ince pense nereden bullabilirm kividanın çapı 2 mm :D DD
-
Hocam japon veya hızlı bir yapıştırıcıyı iğne veya sert ve ince bir şeyin ucuna azcık batırıp vidanın üstüne dikkatlibe bastırın dikkat edin vidanın dışına taşmasın sonra şansınız varsa çevirirsiniz yapıştırıcıda kaliteli olacak tabi.
Yanlis anladin vidanin bu hale gelmesi icin baya zorlamak gerekir japon demis arkadas guzel bi fikir gibi geldi bana ama sakin tasirma
quote:
Orijinalden alıntı: saasc
Yanlis anladin vidanin bu hale gelmesi icin baya zorlamak gerekir japon demis arkadas guzel bi fikir gibi geldi bana ama sakin tasirma
Pardon ben de ilk başta yanlış anlamışımBen de ne olduğunu anlamadım diğer vidaları aynı tornavida ile açtım bi tek bu zorladı beni. Dönüyor zannettim bir de baktım boşa dönüyormuş :D
yapıştırıcı metal ile metali yapıştırır mı ki? -
Kalitesine bağlı bendeki hızlı yapıştırıcı yapıştırıyordu galiba bir değişik fikir daha lehim tutarmı bilmem ama tutar gibi iğneyi vidaya lehimleyip çevirebilirsin olursa :)
Ben vidanın tepesinden deliyorum en son çare olarak. -
Beton çivisi alın bunun ucunu taş motorun da iyice sivriltin sonra ufak bir çekiç ile vidanın açılacağı yöne doğru ufak ufak tıklayın hemen açılır. -
quote:
Orijinalden alıntı: egealtay
Beton çivisi alın bunun ucunu taş motorun da iyice sivriltin sonra ufak bir çekiç ile vidanın açılacağı yöne doğru ufak ufak tıklayın hemen açılır.
hocam beton çivisi çekiç falan diyosunuz da bu telefon sonuçta :D vida bir dolapta ya da masada falan olsaydı kulağa mantıklı geliyor ama bunu bir telefona uygulamak pek akıl karı değil -
quote:
Orijinalden alıntı: muhtaremmi35
quote:
Beton çivisi alın bunun ucunu taş motorun da iyice sivriltin sonra ufak bir çekiç ile vidanın açılacağı yöne doğru ufak ufak tıklayın hemen açılır.
hocam beton çivisi çekiç falan diyosunuz da bu telefon sonuçta :D vida bir dolapta ya da masada falan olsaydı kulağa mantıklı geliyor ama bunu bir telefona uygulamak pek akıl karı değil
Önemli olan yöntemdir ,Vidaları açmanın en mantıklı yolu budur darbe ile açılır beton çivisi olmaz da ucu sivri bir malzeme de olabilir çekiç ile yapmasın ufak bir metal parçası ile yapabilirsin ,
Vidanın kör olan yerine bir nokta vurup bu noktadan vidanın açılacağı yöne dogru tıklamaktır.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: muhtaremmi35
quote:
hocam beton çivisi çekiç falan diyosunuz da bu telefon sonuçta :D vida bir dolapta ya da masada falan olsaydı kulağa mantıklı geliyor ama bunu bir telefona uygulamak pek akıl karı değil
Önemli olan yöntemdir ,Vidaları açmanın en mantıklı yolu budur darbe ile açılır beton çivisi olmaz da ucu sivri bir malzeme de olabilir çekiç ile yapmasın ufak bir metal parçası ile yapabilirsin ,
Vidanın kör olan yerine bir nokta vurup bu noktadan vidanın açılacağı yöne dogru tıklamaktır.
Biraz ince çalışmam lazım ama deniyicem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şapka kısmı kopana kadar ince matkapla del sonra zaten dişli kısım boşa çıkar kapağı sökünce pense ile dişli kısmı çıkart -
-
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Açmama gerek kalmadı aleti.Sorun ekran koruyucu filmdeymiş(telefonumun dokunmatiği arızalanmıştı içini açıp pinlere bakacaktım temassızlık var mı diye) Ekran koruyucuyu çıkarınca sorun düzeldi -
bu arada bu gibi garip vidalar bütün ufak elektroniklerde çıkıyor, ve ilk olarak herkes düz tornavida sokmaya çalışıyor. 1 milyoncularda bile artık tork ve üçgen tornavida setleri 4-5 liraya satılıyor. biraz sabredip alabilirsiniz. körelmiş vidayıda ben şimdiye kadar hep düz tornavida ağzına benzetene kadar yontarım, sonrada düz tornavida ile sökerim, zaten sert metalden yapmadıkları için çelik uçlu bir düz tornavida ile 5-10dk sabırlı yonttuğunuzda düz başlı oluyorlar, körelmiş yıldızlarada aynısını yapıyorum. körelmiş düzlere daha kalın tornavidayı kenarlarından yontarak uyduruyorum, ters klavuz olayı en mantıklısı ama hem matkap lazım hemde o incelikte ters klavuz bulmak baya zor :) -
evet gerek kalmamış ama gerek olursa şunu denersin;
vidaya keskin celik düz uçlu bir tornavida ile darbe uygulayıp vida başlığında yarık yapabilirsin bu yarıktan da düz tornavida ile acmak mümkün.
kolay gelsin
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X