Şimdi Ara

Victoria II (2010) [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
7
Favori
76.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: skull_lord

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

quote:

Great power oldum 1880 yılında fakat çok geçmeden rusya saldırdı. ve askeri birliklerimi yarıya düşürmemi istiyor. Karşılık veremiyorum 100 birimlik ordumu 30 birimle alıyor. Bu arada kontrol ettim çoğu birliğim Farmer ve labrourer. soldier olması bana ne kazandırıyor ? Bu rusyaya nasıl karşı koyabilcem ?

Infamy'in kaç? Muhtemelen 25'i geçmişsindir, sana containment savaşı açmıştır Ruslar. 100 birimlik ordunu mağlup etme sebebi ise teknolojilerdir büyük ihtimalle. Orduların için gerekli teknolojileri ve araştırmaları yapmalısın. Ayrıca eğer senden sayıca fazlalarsa onlara sakın sen saldırma, ülkene çek, supply limitleri düştüğü için kayıp vereceklerdir. Yeterli kayıp verdikleri zaman saldır ve yok et.

Anladığım kadarıyla da mobilize olmuşsun, yani seferberlik. Farmer ve labourerler seferberlik yüzünden orduna katılmışlar. Düz infantry ile seferberlikte ortaya çıkan askerler arasında bir fark yok benim bildiğim en azından 1.3 patch'inde böyle.

Teşekkürler, kendi bölgeme çeksem bile yokedebilceğimi sanmam rusları. bana containment savaşı açtılar evet. Peki bu isteklerinden cayma ihtimalleri varmı. mesala çok yerimi işgal etmişlerdir oraları almak isterler mi ? Bu arada infamy yi nasıl düşürürüm ?

Eğer savaşta büyük bir üstünlükleri varsa bölge isteyebilirler. Infamy'i düşürmek içinse beklemen lazım, her ay 0.1 puan düşüyordu sanırım. Ve bu sürede asla Casus Belli olmadan bir yerlere savaş açmamalısın. Casus Belli olmadan açacağın her savaş infamy puanını arttırır. Eğer ordun dünya çapında belli bir güce sahipse ondan sonra her yere savaş açsan da yapay zekanın tabiri yerindeyse mötü yemeyeceğinden sana savaş açamazlar.

• Sürekli ülkeler birbirleriyle savaş yapıyorlar ama 1 yıl bile sürdükleri olmuyor. Bu saçma olmuş. Mesala Usa Çin ve fransa üçlüsü ingiltereye savaş açtı fakat çok sürmeden bitirdiler. halbuki bu üçlünün savaşı uzun yıllar sürse oyuna renk gelicek. Bikere aşırı ters bi durum çocuk oyuncağımı bu savaş açıyorsun 1 yıl sonra barış yapıyorsun.
  • quote:

Sürekli ülkeler birbirleriyle savaş yapıyorlar ama 1 yıl bile sürdükleri olmuyor. Bu saçma olmuş. Mesala Usa Çin ve fransa üçlüsü ingiltereye savaş açtı fakat çok sürmeden bitirdiler. halbuki bu üçlünün savaşı uzun yıllar sürse oyuna renk gelicek. Bikere aşırı ters bi durum çocuk oyuncağımı bu savaş açıyorsun 1 yıl sonra barış yapıyorsun.

O konuda haklısın ve yapay zekanın savaşları çoğu zaman white peace ile bitiyor. 1.4 patch'te düzeltecekler sanırım bu durumu.
  • quote:

quote:

Sürekli ülkeler birbirleriyle savaş yapıyorlar ama 1 yıl bile sürdükleri olmuyor. Bu saçma olmuş. Mesala Usa Çin ve fransa üçlüsü ingiltereye savaş açtı fakat çok sürmeden bitirdiler. halbuki bu üçlünün savaşı uzun yıllar sürse oyuna renk gelicek. Bikere aşırı ters bi durum çocuk oyuncağımı bu savaş açıyorsun 1 yıl sonra barış yapıyorsun.

O konuda haklısın ve yapay zekanın savaşları çoğu zaman white peace ile bitiyor. 1.4 patch'te düzeltecekler sanırım bu durumu.

Victoria 1 de bu durum nasıl ? Sonuçta grafik önemli değil. Victoria 1 i önerirmisin ?

• quote:

quote:

quote:

Victoria 1 de bu durum nasıl ? Sonuçta grafik önemli değil. Victoria 1 i önerirmisin ?

Vic1'i oynamadım yorum yapmam yanlış olur o yüzden.

• Arkadaşlar oyuna yeni başladım. Osmanlı'yla oynuyorum. Tripoli'nin bütün topraklarını aldım. Ama hala da direniyor. Ayrıca sıklıkla şehirlerimde azınlıklar isyan çıkartıyor. Kime müttefiklik teklifi gönderdiysem kabul etmedi. En büyük sorunum ise, asker üretemiyorum. Asker üretmek için gereken hammadde bitti. Ve ticaretten ne kadar uğraştıysım da alamadım. Maldan ne kadar alacağamı seçiyorum ve ticareti onayla diyorum ama mal gelmiyor. Yardım ederseniz sevinirim.
  • Oyuna yeni başladıysan ticareti otomatik yap. Asker üretmek için kendi kendine alacak malları. Fakat oyunun son sürümlerinde, oyunun başında likör krizi olabiliyor, doğal.

Trablus'a barış yollamalısın. Bütün toprakları aldıysan kabul eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

1.4 25 agustos yaması çıkmış,indiremedim kaydım olmadığı için,birisi link verebilirmi veya upload edebilirmi acaba?

Konu:http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?556572-1.4-Beta-25th-of-August-Discussion-Thread
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?556571-1.4-Beta-25th-of-August

9 Eylül 1.4 beta çıkmış temin edebilicek olan varmı?

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?558871-1.4-Beta-9th-September-Discussion-Thread&s=2bbbf42bb148dcce3afe7e256b3eed97

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 11 Eylül 2011; 13:26:55 >

• 1.4 patchle oynuyorum. White peace olayı büyük oranda çözülmüş mesela ingiltere fransa ve ya rusya bir ülkeye saldırdığında ondan core alana kadar bırakmıyor tabi savaş lehine ise .. 1890 larda sonra ise büyük devletlerin kolay kolay birbirine saldırmadığını gördüm. Aralarında anlaşıyorlar buda diploması adına gerçekçiliğe yakın olmuş ancak fransanın sanayi puanının en yakın rakibine 5 kat fark attığğı oluyor bu çözülememiş. Onun haricinde endüstrideki ufak tefek hatalar düzelmiş artık zarar eden fabrikaların yerine tabi capatalist sayısı iyi ise yenisi kurulyor..Bu arada amerika ile oynamak çok zevkli 1890lardan sonra sanayisi adeta patlıyor tabi günde 10000 göçmen ülkeye giriş yaptığında bu tarihlerde fabrikalarım bile işçilere yetmiyor herhalde böyle işsizlik sorunu devam ederse büyük bunalımı gerçek anlamda yaşamak şaşırtıcı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: britony

Arkadaşlar konuyu bilenlere bir sorum olacak.

Prussia ile başlanıldığında, Alman şehir devletleriyle birleşme şeklinde bişey oluyor mu Event şeklinde gelen? Çünkü victoria 1'de hatırladığım kadarıya, 1880'lerde Bismarck'la ilgili bir event geliyordu ve North German Federation ile German Empire çıkıyordu.
    Bu oyunda da böyle bir Event var mı yoksa biz şehir devletlerini teker teker toplamamız mı gerekiyor? Eğer böyleyse infamy dolayısıyla inanılmaz zorlaşıyor. Malum Avusturya-Rusya ve Fransa :)

Teşekkürler.

Almanyayı kurmak için önemli ölçüdeki küçük alman devletlerini himaya altına alman gerek. Tabi burdaki politikanı iyi belirlemen gerekir almanya ile oynarken en iyi strateji almanya için bire bir tarihdeki ile aynı tabi extrem bir değişiklik yoksa. Avrupada fransa çökmüş avusturya osmanlıyı komple almış gibi.
    Bir kere hiç bir alman devletine saldırma onları almak için bütün diploması puanını onları infule etmek için kullan sikkim veya bunun gibi alakasız ülkelerle uğraşma avrupada fransa asyada ingiltere g amerikada abd sana onları kolay kolay bırakmaz.Bavaria, wutenberg ve badeni infule etmen zor olacak ama bu yazının sonunda onları nasıl alacağına anlatıcam. Bu üç ülke haricinde infulen tamam ise danimarkaya saldır en uygun tarih 1860 scwhechineg gibi bir şey işte:D orayı al danimarkanın güneyi sonra north german decisionu çıkar. Bu arada ingiltere ile muttefik ol ve Almanyayı kurana kadar bozma. Senin zaten araştırma puanın yüksek olduğu için askeri teknolojiyi geliştir. Asker bas ve en az bir national focusu soldierda kullan Asker durumun iyi ise 1866 da Avusturyaya saldır ona hegomany savaşı aç infamy vermez . Bi kere bu savaşı kesin kazanırsın hegemony savaşında avusturyayı yenersen daha belini zor doğrulturlar.Ancak burda dikkat etmen gereken en önemli durum Avusturyayı fransa ile müttefik olmaması gerekicek. İlk dönemlerde olur ama sonra fransanın sağda solda savaşları nedeni ile avsutrya fransa ile müttefiklikden ayrılacaktır Ayrıldığı zaman hemen yapıştır. Rusyayı hiç dert etme asla avsuturya ile birlikte olduklarını görmedim en iyi ihtimal fransa ile takılırlar fransa ile savaştığında bile seninle kolay kolay savaşmazlar. Avusturyayı yendikten sonra ondan bavaria wutenberg ve badeni almış oluyorsun normal koşullarda sana katılmaları gerek ama katılmıyorlar çünkü sen fransaya daha saldırmadın 1870 lerden sonra ama bu tarihi geçiktirme fransaya saldır. Fransadan alsası iste fransa içinde çok fazla ordu yoktur ama sağlam direnecekler sana çok dikatli savaş zaten saldırdığın alan iki cepheli iki şehirede sağlam ordu yığ o şehirleri ele geçirdikden sonra orduyu yay ama fransa ordusu görürsen tüm gücünü ona yöenlt yenersin. Onları böyle güçsüzleştirdikten soran bir kaç şehir daha ele geçirdikten sonra alsası sana verirler. Olmadı biraz daha uğraşıp parise girersen fransa daha fazlasını bile verir:D Alsası alınca nihayet Almanya decisionu çıkar ve ALmanyayı kurmuş olursun...

• Victoria 2-Hearts of Iron 3-Empire Total War hiç sıkılmadan oynarım.

Victoria 2'ninde yeri ayrı tabiki
  • quote:

quote:

1.4 25 agustos yaması çıkmış,indiremedim kaydım olmadığı için,birisi link verebilirmi veya upload edebilirmi acaba?

Konu:http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?556572-1.4-Beta-25th-of-August-Discussion-Thread
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?556571-1.4-Beta-25th-of-August

9 Eylül 1.4 beta çıkmış temin edebilicek olan varmı?

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?558871-1.4-Beta-9th-September-Discussion-Thread&s=2bbbf42bb148dcce3afe7e256b3eed97

1 ay daha geçmiş,hala 1.4 full yama çıkmamış:)

• Ek paketi çıkacak.
  • arkadaşlar bu isyancılara nasıl yok ederm sürekli isyan ediyolar benim ordularımıda alıyolar yardım
  • Son yamayı yükle ben brezilya ile oynadım bir kaç kez isyan çıktı. Şuan osmanlı ile oynıyorum hiç isyan çıkmadı. Ama bende sanayide geri kalıyorum.Bir sürü fabrika kurdum ama çalışacak usta bulamıyorum. Ustaları teşvik ediyorum ama pek bir artış olmuyor. Küçük ülkeler bile geçiyor sanayide. Osmanlıyla oynarken nasıl sanayileşiyorsunuz?
  • @Mazlum isyanın nedenlerini bilmek lazım ona göre çözüm bulunur,ama genel olarak militanlık artmış veya oluşan taleplere cevap vermemişsindir.

@Mert Osmanlıda sanayileşmek biraz zor,ama clerk değilde işçi sınıfı oluşturmaya çalış,orta sınıf ilerde oluşur,osmanlı bilimde geri olduğu için bilim kasmanda lazım.Ekonomi iyi olursa iyi sanayileşebilirsin birde rusya seni yemesse
  • Ek paket çıktı yumulun.
  • Ek paket derken 1.4 yamasi mi?
  • Hayır. Victoria 2: A House Divided
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Ek paket çıktı yumulun.

Nerden yumuluyoruz?:) ben bulamadım torrent'ta bile,birde 1.4 dahil demi bu ek pakete?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.