Şimdi Ara

Vialle LPi sistemi hakkında bilgi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.617
Cevap
12
Favori
229.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eveeett arkadaşlar güzel haberlerim var özellikle erdal beye.
    arkadaşlar aygaz euro lpg+ çıktı(yaşasın).

nedir aygaz euro lpg+
    daha önceki aygaz euro lpgye göre ivmelenmede (yani performansta) %5.13 artış sunan bir cihaz(itü tarafından test edilmiş ve onaylı).
    daha bir çok artısı var ama beni en çok performans artısı ilgilendirdiğinden ötürü bu konuyu irdelemek gerekirse.

iyi kalibre edilmiş sgi sistemlerde performans kaybının %6ile%10 arasında olduğunu biliyoruz bu kaybı geri kazanmışız gibi düşünürsek toplamdaki kayıp toleransı %1.5 ile %6.5'e düşecek.

ve gelelim vialleye

vialle bilindiği üzere benzine göre performans artışı sunduğu vaad edilen bir lpi sistemidir en azından bu sistemi de tr koşullarında %5 kayıplı bir sistemmiş gibi değerlendirmemiz koşulunda bile bu yakıtı kullandıktan sonra artık performans kaybı gerçekten gerçekleşmeyecektir.

neden vaad edilen dediğime gelecek olursak benim gibi modifiyeciler iyi bilir ki; egzoz, hava filtresi, dereceli egzantrik,headers, chip gibi yapılan herbir modifiye de ortalama %3-4 gibi performans alınır ama bunlardan herhangi birini yaptığınızda bu performansı hissetmeniz mümkün değildir hatta aşamalı olarak yaparsınız bunları en sonunda toplamda 30 hp bile almış olsanız aşamalı olarak yaptığınız için zannedersiniz ki neredeyse arabada hiçbirşey değişmedi fakat sizin arabanızın aynısının hiç modlanmamış olanını sürdüğünüzde arada damlaya damlaya göl olmuş bir fark oluşturduğunuzu görürsünüz(bu bile her iki araç performanslı kullanılırsa hissedilir).
    farkı anlamanın diğer ve en bilimsel yöntemiyse öncesi ve sonrası şeklinde dyno'ya çıkmaktır.bu şartta en ufak %1.5 lik fark bile kendini rapora döker.

bence "aygaz euro lpg+" erdal bey ve tüm trdeki vialle bayilerine performans kayıpsız yada performans artışlı olduklarını kanıtlamanın bir fırsatıdır(viallenin benim için performans kayıpsız olduğunu kanıtlaması bile kafi).

emin olun siz bu işin ustaları olarak en başarılı uygulamaları yapıyor ve olası performans kaybını hissetmiyor olabilirsiniz ama şunu söyleyebilirim ki ben de yıllardır performans arabaları modlamış ve ileri sürüş tekniklerine sahip biri olarak -dyno raporu olmaksızın- kimsenin 3-5 hp farkı anlamasının mümkün olmadığını çok iyi bilirim

dyno raporu kanıtınızdan sonra bendeki bu yıllardır süren lpg bekleyişi aracıma viallenin takılabiliyor olması koşulunda son bulacak.
    ve bu kanıt sizin diğer sistemlere göre çok yüksek olan fiyatınıza rağmen önünüzü açacaktır(kişisel kanaatim).
    çünkü lpg eskiden yalnızca tasarruf için takılıyordu ki bu anlayışın değişmesi için vialle çok ciddi bir alternatif.(umarım aygaz euro lpg+nın kanıtlanmış performansıyla birlikte bu sizi daha da güçlü kılar.)

erdal beye, berlin mühendisliğe ve tüm lpg kullanan arkadaşlara saygılar...

• Daha önce resmini yayınladığım LANCER 2009 şehir içi yakıt tüketimi

0,141 kuruştur. 1 LT gaz = 1,67 TL
  • oldukça iyi netice
    heyecanla dyno raporu sonuçlarınızı bekliyoruz sayın berlin ve vialle ailesi.
    naçizane tüketim değerlerini litre bazında ve katalogdaki benzin tüketim değerleriyle karşılaştırarak verirseniz daha aydınlatıcı olur kanaatindeyim.

saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: _Berlin_

Daha önce resmini yayınladığım LANCER 2009 şehir içi yakıt tüketimi

• Çoktan bir dyno sonucu görmemiz gerekirdi, bende bayii olarak talepte bulundum ama henüz broşür bile alamadık...

Neyse, Samsun'daki dyno merkezimiz kurulmak üzere, şuan dükkanın boyası filan yapılıyor, tahmini en geç 2 ay içinde sonuçları buradan açıklarız.

quote:

Orjinalden alıntı: erenkonu

oldukça iyi netice
    heyecanla dyno raporu sonuçlarınızı bekliyoruz sayın berlin ve vialle ailesi.
    naçizane tüketim değerlerini litre bazında ve katalogdaki benzin tüketim değerleriyle karşılaştırarak verirseniz daha aydınlatıcı olur kanaatindeyim.

saygılar...

quote:

• estağfurullah saygı bizden sayın eren bey naçizane bizde elimizden geleni yapıp tüketiciyi vede montajcıları bilgilendirmek için uğraş veriyoruz söylemlerinize kesinlikle katılıyorum ve şunuda belirteyim geçen haftadan beri vialle montajlarım devam ediyor 2 günde bir umarım bu haftada devam eder ki şuan randevulu aracım yine var ve böylede devam eder sizlerede bilgi vermek istedim şuan gayet iyi gidiyor ayrıca eren bey sizinlede görüşmelerimiz devam ediyor ben sizlerede bilgi vermeye devam edicem berlin mühendisligede ayrıca selamlar hayırlı işler hoşçakalın.
  • vialle diyon toplam 3000 liraya mal oluyor işletmetyle birlikte ne anladık bu işten.tasarruf bunun neresinde
  • lütfen abartmayalım öncelikle siz geriye dönük forumu okumuyorsunuz sanırım buradan hem ben hem diğer arkadaşlar gerek teknik gerek pratik bilgiler veriyoruz elimizden geldiğince hem ürünüz gerçekten diğer sistemlere göre kalitesi hem artı getirileri bence bunları asla düşündürmez kimseye.siz eğer günü birlik düşünüyorsanız onu bilemem ama uzun vadede hem bakım yaptırıp her 10.000 de 50 tl hem şehir değiştirdim rakım durumun dan arıza ışıgım yandı korkusu ve yine ayar 50 tl ve bunlara birde zaman ekleyin birde uzun yolda böyle bir durum olsa artık siz düşünüz gerisini motora sıfır zarar kalitesiyle örmeden ve kullanmadan acele yorum yapmayın bence hem diğer sgi sistem bugün ital 1800 tl+ruhsat 350 =2150 vialle 2450+350=2800 ben gördüm montajını yaptım yeterli sayıda ve modelde farklı tipte ve 1,5 yıldır kullanıyorum ve kesinlikle sorunsuz bir ürün ki yıllardır bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum taktir tabiki sizlerin keşke kullanıcılarda buraya zamanları olup yorumlarını yazsalar kısmet artık bekleyip görücez.

• İYİ GÜNLER RENAULT MEGANE 2 2009 MODEL ARACIMA LPG TAKTIRMAK İSTİYORUM.BU SİSTEMLE İLGİLİ İZMİRDE BİLGİ ALABİLECEĞİM - TAKTIRABİLECEĞİM SERVİS VAR MI ?TEŞEKKÜREDERİM.
  • öncelikle aramıza hoşgeldiniz

vialle izmir adresi

YÜKSELİŞ
    Üniversite CD. No:72 Bornova
    T. 0 232 342 17 00 - 0 232 342 59 20
    F. 0 232 342 35 10

saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: turkon

İYİ GÜNLER RENAULT MEGANE 2 2009 MODEL ARACIMA LPG TAKTIRMAK İSTİYORUM.BU SİSTEMLE İLGİLİ İZMİRDE BİLGİ ALABİLECEĞİM - TAKTIRABİLECEĞİM SERVİS VAR MI ?TEŞEKKÜREDERİM.
  • TEŞEKKÜREDERİM.
  • eren bey maşallah siz bizden daha hızlı davranmışsınız teşekkürler vialle,ye desteğinizden bende tekrar ilgili kişinin adınıda vereyim

haldun bey:0533 592 34 41

Tel: 0.232.342 17 00| Fax: 0.232.342 35 10| Adres: Üniversite Cad. No: 72 Bornova- İzmir

sayın turkon umarım sizde montaj yaptırır ve sorunsuz günlere kavuşur rahat bir sürüş yaşarsınız.şimdiden hayırlı olsun eren beyinde dediği gibi aramıza hoş geldiniz.
  • HALDUN BEYLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜM EN KISA ZAMANDA YANINA GİDİP DAHA DETAYLI BİLGİ ALACAĞIM.İYİ GÜNLER.
  • bence doğru bir karar verdiniz ve çok kaliteli bir ürün olduğunu göreceksiniz ve kesinlikle memnun olacaksınız buna emin olun
  • Kolay gelsin sn. meslekdaşım :)

Türkiyedeki kirli LPG nin sizin sisteminiz üzerinde olumsuzluk örneğine rastladınızmı.

Başka bir marka bu LPI sistemini getirmek istedi türkiyeye, ve yaptıkları testler sonucunda LPG nin kalitesinin sisteme vereceği zarardan korkarak bu işi rafa kaldırdılar şimdilik.
  • trdeki lpg kalitesi eğer diğer ülkelerdekinden daha kötüyse bu diğer lpg sistemleri için de sorun teşkil etmez mi?
    trde lpg kalitesinden ötürü yaşanmış bir lpi vakası oldu mu henüz?

saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Kolay gelsin sn. meslekdaşım :)

Türkiyedeki kirli LPG nin sizin sisteminiz üzerinde olumsuzluk örneğine rastladınızmı.

Başka bir marka bu LPI sistemini getirmek istedi türkiyeye, ve yaptıkları testler sonucunda LPG nin kalitesinin sisteme vereceği zarardan korkarak bu işi rafa kaldırdılar şimdilik.

• quote:

trdeki lpg kalitesi eğer diğer ülkelerdekinden daha kötüyse bu diğer lpg sistemleri için de sorun teşkil etmez mi?

saygılar...

quote:

Niye alındığınızı anlıyamadım ?
    Siz LPI sistemiyle ilgili birisi olduğunuz için sizden bilgi istedim, bana bilgi vermeniz için illa müşterimi olmam gerekiyor :(

Ben LPI takmıyorumda satmıyorumda, sadece bir duyumumun doğruluğunu araştırıyorum. Size rakip olmam merak etmeyin...

(Hayır bizim filtrasyon sistemimiz çok iyi onun için sorun yaşamadık gibi bir yanıt verebilirdiniz.)

• bizler sizin anlattığınız tarzda bir sorun yaşamadık açıkçası bu sektörde çok arkadaşlarımda var ama bu gibi bir durum olmadı açıkçası sadece gördüğümüz sgi sistemlerde lpg filtresinde kötü lpg aldığı zaman (buda her petrolde tabiki yok ve pompadan pompaya açıkçası değişiyor)normalden fazla bir yağlanma durumu oluyor eğerki 10.000 kilometreyide geçerse tabi.ama onun içindirki zaten firmalar avrupada 20.000 kilometrede değişen lpg filtrelerini 10.000 de bir değişmesini istiyolar.sizin sorunuza gelicek olursak ilk yapılan montajla birlikte yaklaşık 1,5 yıldan biraz daha fazla bir süredir biz vialle sistemde bu tarzda bir sorun yaşamadık çünkü bu sistem sıvı olarak yaktığı için manifold içersinde tamamını yakıyor eğer yakamama durumu olduğu zaman zaten benzindeki gibi geri dönüş sistemi olduğu için tekrar lpg tankına gönderiyor ve doğal olarak böyle bir sorun olma olsılığı kesinliklede yok emin olun onun için diyoruz ya vialle şuan türkiyede bulunan en iyi sistem diye tüm araştırmalardan sonra buna onay verildi temsa global yoksa neden girsin bu işe. şuandada zaten yaptığımız sgi bakımlarda çok nadir karşılaşıyoruz kirli lpg,ye yani aygaz başta olmak üzere birçok lpg satıcılarıda artık buna dikkat ediyolar.çünkü sektör artık bilinçlendi ben çok dikkat ediyorum kullanıcılar nereden alalım gibi sorular bizlerede soruyolar ve hangi pompanın lpg si nasıl artık hemen hemen herkes biliyor inanın ama taktir edersiniz benzin veya dizeldede sorunlarla karşılaşıyoruz kirli veya sukatılmış vs eskiden dahada çoktu yetkili serviste olduğum içindirki 3 ayrı markanın yetkili servisi bu tarz benzin ve dizel sorunlarıylada karşılaşıyoruz maalesef yine tekrar ediyorum vialle varsa sorun yok emin olun abartmıyorum.diğer firma neden getirtmedi bilemem ama sürekli vialle de olması gerektiği gibi sürekli arge çalışmaları yapıyor,belkide bundandır ozamandan buzamana değişimler olmuştur mutlaka.

• sayın faruk sevgili sizin sitem ettiğiniz kişi eren konu sadece aracına lpg sistemi taktırmak isteyen ve bunun içinde uzun zamandır araştırmasını yapan en son vialle nin kalitesini görüp sağolsun forumlarada bilgisi dahilinde destek vermeye çalışan bir tüketicidir (müşteri)onu yanlış anladınız sanırım.ben sizin meslektaşınızım bu yanlışlığıda düzeltmek istedim.bence oda sizin gibi size bir soru sormuş sadece tekar eren beye özellikle ve forumda bulunan vialle ile ilgili yorum yapan tüm arkadaşlarada teşekkürler ediyorum bu vesileyle.ayrıca rakip olmakta nedemek sevgili meslektaşım estağfurullah keşke sizlerde başka montajcı arkadaşlarda satsada taksada bu sistemi bayii ağı dahada genişlese alternatif olarak sunsak tüketiciye herkeste her sistemde kendi müşterisini kısmetini ayrı getirir size işlerinizde kolaylıklar dilerim hayırlı işler.

ayrıca vialle sistemiyle ilgili tüm gerekli bilgileri bana sorabilirsiniz bende elimden geldiğince sizede herkesede yardımcı olamaya çalışıcam,naçizane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalmar -- 17 Haziran 2009; 14:34:28 >

• Erdal Bey sağolsun yanlış anlaşılmayı düzeltmiş sayın Faruk Bey.

siz de haklısınız ki malesef tr'de vialleyle ilgili olarak en çok yazı bana ait görünüyor.
    benim aracıma vialle montajının yapılabieceği bile henüz açıklığa kavuşmamış olduğu için gerçekten alınabileceğim bir durum yok yalnızca Erdal Beyin dediği gibi soru sormuştum size.

saygılar...

quote:

quote:

trdeki lpg kalitesi eğer diğer ülkelerdekinden daha kötüyse bu diğer lpg sistemleri için de sorun teşkil etmez mi?

saygılar...

quote:

Niye alındığınızı anlıyamadım ?
    Siz LPI sistemiyle ilgili birisi olduğunuz için sizden bilgi istedim, bana bilgi vermeniz için illa müşterimi olmam gerekiyor :(

Ben LPI takmıyorumda satmıyorumda, sadece bir duyumumun doğruluğunu araştırıyorum. Size rakip olmam merak etmeyin...

(Hayır bizim filtrasyon sistemimiz çok iyi onun için sorun yaşamadık gibi bir yanıt verebilirdiniz.)

• quote:

enteresan,benzın/lpg yakma oranı 1:1.20 iken ve lpg litre fiatı 1.67 nasıl oluyor 0,141 kuruş.Yanlışlık olmasın.oran 1:1 bile olsa 0,167 kuruş yakar.Lancer'ler şehir içinde 8 litre civarında yakar.Kabataslak 0,260 kuruş (3.25*8 litre).Kilometrede 0,100 kuruş fazlalık için değmeyecek bir sistem.2.500+300 ruhsat toplam 2.800 lira.Amorti süresi en az 25-30.000 kilometre.Benzin fiatları 5 lirayı görürde,lpg aynı kalırsa düşünülecek bir sistem.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.