Uşaklar, anakart üzerinde VIA chipset mi daha iyi yoksa SiS chipset mi daha iyi. Profesyöneller bu iki chipset arasındaki farkı söyleyebilirler mi?
Bence SiS daha iyi İntel ile iyi anlaşıyorlar
eğer intel işlemci kullanacaksan kesinlikle sis chipseti derim via chipsetli bir anakart kullandım en fazla 1 ay dayanabildim çünkü kesinlikle stabil değil bir çok parçayı seçiyor ve en küçük işlem için bile anakartın üzerinden jumperlarla uğraşman gerekiyor bende gittim intel chipsetli bir anakart aldım belki biraz daha pahalı ama kesinlikle stabil sis chipsetini hiç kullanmadım ama kullananlar gayet memnun en azından intel patentini aldı eğer amp işlemci alacaksan biraz bekle derim şu anda yeni yeni çıkan nforce2 anakartlar güzel ama henüz tam oturmadılar bence ve hala pahalılar onun dışında via kt serisi oldukça başarılı en iyisi de kt400 aslına bakarsan chipsetten sonra anakartta en önemli şey marka chipsetleri hatta özellikleri bile aynı olan iki kartın arasında 20-30$ fark varsa iyi düşün eminim pahalı olan daha kalitelidir
ben de SIS derim
ben de sis ten uzak durun derim yazık günah üste verin 15 20 dolar intel chipset alın başınız da ağrımasın Radikal olmaya gerek yok sonra siz üzülürsünüz..Perf olarak da bi getirisi yok ki bu meretin 845 pe oldukça iyi bir chipset..Alternatifini de pek görmüyorum zaten..(fiyat bazında) para ganiyse git kendine 850e al P4 de gördüğüm en hızlı chipset.. Arkadaşlar ne 3.06 Ghz işlemciler gördüm o dandik komponentler arasında o işlemci sanki 2.4 gibi falan çalışıyordu..
Intel için KESİNLİKLE INTEL chipset kullanın, disk performansı çok yüksek! AMD için sanırım VIA KT400 ler iyi seçim olabilir
Arkadaşlar İntel işlemci için başka bir Chipset tavsiye kesinlikle etmiyorum. Via zaten iğrenç.. Sis ondan iyi sayılır. Ancak intel işlemci alabilecek kadar paranız varsa.. Ona uygun chipsetli bir de anakart'a para kıymalısınız. Yani İşlemci Board'dan pahalı olmasın :-)