Şimdi Ara

Veterinerlik mi hemşirelik mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bildiğim kadarıyla veterinerlik birçok mühendislikten çok daha yüksek sıralamalar ile alıyor
    hemşireliği ise söylemiyorum bile vetrinerlik ile aralarında sıralamalarda uçurum var

(zaten mantıklı düşünen biri o kadar kolay ataması olan yerin niye bu kadar yüksek sıralamalar da öğrenci aldığını da düşünür.) açıkcası burada ne demek istedin anlamadım açıklamak istersen sevinirim

peki sence veterinerliğin geleceği nasıl ??
  • kesinlikel gıda müh. yerine veterinerlik çok daha mantıklı
    puanlar geçmiş yıllara göre bayaa bir değişime uğradı zamanında ziraat müh. tıptan yüksekmiş hayal edebiliyor musun ?
    evet kadro sayıları müh. oranla yüksek
    para yönünde veterinerlik çok daha tatmin edici buna şüphe yok sadece atama sayılarında hemşireliğin yanına yaklaşamıyor
    yoğun bakım arkadaş doğru söylüyor ancak 4000 4500 alıyor onu da söyledi mi ??
    evet nöbet zor ancak saatine göre para alıyorsun keyfi durmuyorsun yani
    peki sence veterinerliğin geleceği nasıl ?
  • güzel bir bakış açısı
    evet istihdamda bir numara diye habere çıkmıştı bir ara
  • DracoMalfoySLYT D kullanıcısına yanıt
    Boşver sen ziraat mühendisliğini. Çoğu hiçbir yeri kazanamadığı için sırf üniversite okumuş olmak için okuyor. Tıptan yüksek puan alma ihtimali pek görmüyorum ne zaman olmuş öyle bir şey. 2005'te veterinerlik ile arasında 10 puan vardı.

Hemşirelikte yapacağın nöbetler zorunlu oluyor. Ayda en az 2 nöbet oluyor. Yakın zamana kadar hemşire komşumuz da olduğundan biliyorum. Bu nöbetleri başkasına devredebiliyorsun veya başkasından daha fazla nöbet alabiliyorsun. Tabi ki parası karşılığında ama 24 saatlik nöbetler çok ağır nöbetler. İleride buna düzenleme getirirler muhtemelen. Daha önce getirmeye çalıştılar hatta aslında akp önerisiydi. chplilerin evet diye el kaldırdıklarını görünce birden kendi verdikleri önergeye hayır demişlerdi. Mesele memleket meselesi değil de it dalaşı olunca böyle şeyler oluyor işte bizim ülkemizde. Neyse,

Hemşireler döner sermaye + nöbetlerle 4000-4500 civarı alırlar. Mühendis devlete atandığı zaman şuan 4230TL ile başlıyor. Cumartesi pazar resmi tatil. Altında şoförüyle birlikte araç. Taşradaysan direkt altında araç + taşra ödeneği + yol harcırahı vs. Devlete atandıktan sonrası kebap. Özelde çalışmak istersen öyle paraları 5-6 yıl çalıştıktan sonra BELKİ görürsün. Asgari ücrete yakın iş bulunuyor özelde başlarda.

Türkiye'de sağlık sektöründe istihdam bitmez bana göre. Veterinerlik de sağlık sektöründe sayılır. Fazlası Gıda Mühendisinin yerine de çalışabilmesi, kendi kliniğini açabilmesi ve devlete daha kolay atanabilmesi.

Veterinerlik diyip geçme yeri geliyor ameliyat da ediyor, doğum da yaptırıyor, ilaç da yazıyor. İnsanlar için her biri üzerine uzmanlık alanı varken veteriner tek başına yapıyor hepsini.

Kısa zamanda çok para kazanmak istiyorum dersen uzman çavuşlukta iyi para var. Benim kayınço uzm. çavuş doğuda görev yapıyor 7500 alıyor. Ona göre de cefası var tabi.

Şimdi üniversiteye hazırlanan halime mesaj gönderme şansım olsa, sırasıyla
    - Elektrik Elektronik Müh.
    - İnşaat Müh.
    - Mimarlık
    - Veterinerlik
    diye tercih yap derdim.
    Geleceğin mesleği diye itelediler bize Gıda Mühendisliğini. O "gelecek" daha gelmedi. Bundan sonra da zor gelir.

Şu an lisans hemşireliğinde işe girmek çok kolay değil mi devlette? Ve buna rağmen sıralamaları diğer yerlerden düşük bunu kast ettim.

Sanıyorsunuz ki 4 yıla siz mezun olana kadar halen 65 ile alım olacak. O yüzden uyarıyorum sizi.

Veterinerlikte şu an alımlar iyi gibi + özel de imkan daha fazla ve devlette derecen daha fazla oluyor.

İki bölümde 80k-150k aralığında? Çok fark göremedim ben puanlarda? Aynı puanla hemşirelik/veterinerlik alan yer çok var.
    Afedersiniz ama g*t silen hemşire g*t siliyorum demez. Kurşun geçirmez eldivende takmıyorlar. Girmediğin kerhaneye başkası girdiği için enjektör eline battı diye türlü çeşit tedavisi olmayan hastalık kapabilirsin. Anca erteliyorlar ölüm süresini tedavilerle oda bir yete kadar aidsin felan tedavisi yok. 3500ide şu devirde çok görmeyin. Hem nereye 65 zamanında liselerden akın akın alım yapılıyordu. Sanmayın hep 65 oda tıkanacak. Şimdi direk kadroda yok sözleşmeli giriyorsun sonra kadro geçiriyorlar o sürede canına okurlar yemediğin haltıda üstüne yıkarlar. Daha neler neler işkembeden sallamıyoruz ya rakipte elemiyoruz direk işin içinden yorum yapıyoruz dışarıdan da değil

Kerhane Meselesi:https://www.yeniasir.com.tr/gundem/2014/08/16/egede-aids-panigi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skaikru -- 30 Haziran 2018; 0:27:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DracoMalfoySLYT

hemşirelik biraz daha durağan haklısın
    ancak başhemşireliğe kadar yükselip güzel bir para kazanabilirsin
    evet veterinerlikte daha geniş bir alan söz konusu
    kendini geliştirmede olsun para kazanmada olsun daha çok imkan var ancak atamalar hemşireliğin yanına yaklaşamıyor
    peki sence veterinerliğin geleceği nasıl
    Atama mantigiyla yapma bence. Hedefin devlete gireyim sonrasina bakarim olmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konunu hortlattim Nereyi yazdin?

• Kedi tüyü değil kılı hocam
    Kuşlarda tüy olur
    Kusura bakmayın gıcık oluyorum söylemek zorundaydım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rez

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.