Şimdi Ara

veteriner hekim'im soruları alayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tırmalama tahtası veya benzeri oyuncaklarla vazgeçirebilirsin hocam. Bazı kedilerde işe yaramadığı doğrudur
  • uyumak istemeyen adam U kullanıcısına yanıt
    yaptırıyorum hocam, eldiven olunca pek sıkıntı olmuyor en azından hastalık bulaşma riskine karşı önlem olunca gönül rahatlığıyla müdahale ediyorum. O buzağı canlı çıkıp solunum yollarını temizledikten sonra ilk nefesi ellerinizde alınca duyduğunuz mutluluk herşeye değer hocam
  • PinusNigr4 P kullanıcısına yanıt
    her veteriner fakültesi için aynı şey geçerli mi bilmiyorum ama uludağ mezunu olanlar çiftlik hayvanları (büyükbaş küçükbaş) ve pet hayvanları (kedi köpek) ve at konusunda temel eğitimlere sahipler hocam. 5. sınıfa geçince uzmanlaşmak istediği alana göre çiftlik hayvanları, pet hayvanları, kanatlı hayvanlar ve gıda sektörü olmak üzere 4 farklı alandan birini seçip uzmanlaşıyorlar. egzotik hayvanlar hakkında sadece temel bilgiler ile mezun olabiliyoruz.

Tavuklara gelince bu kadar çabuk 42 günde kesime gelme sebebi sadece hibrit yani genetiği değiştirilmiş olmasıdır. Genetiği değiştirilmiş derken hormon değil burdaki söylemek istediğim. Hibrit tavuklar yediği her damla yemi kas'a yani ete çevirirler. Zaten tavukçuluk sektöründe 10binlerce tavuğun kümeste teker teker yakalanıp hormon enjekte edilmesi mümkün değildir. Yemlerde de hormon yoktur kesinlikle. Televizyonlarda baş gösteren kendini onkolog olarak tanıtan şaklabanların bu sektör hakkında gram bilgi sahibi olmadığını malesef Veteriner Hekimler olarak kanıtlayamamamız bizim ayıbımızdır

• Hocam marketten aldığımız tavuklar 42 günde kesim ağırlığına ulaştığı için, yani yediği her tane yemi direk kasa dönüştürmeye programlandığı için sizin serbest dolaşan ve daha uzun süre doğal beslenmiş horoz veya tavuğunuzla ne lezzet olarak ne pişirme süresiyle kıyaslanamaz. Tabiki eti daha kırmızıya yakın ve lezzetli olacak buna diyecek bişey yok. Fakat market tavuğu diye tabir edilen endüstriyel tavuk da lezzet haricinde besleyicilik vb yararlanım olaylarında sizin organik tavuğunuzdan farkı yoktur. kesinlikle hormon yoktur emin olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

İnsan hekimiyim soruları alıyim

beşeri hekimlik bir iç deniz ise veteriner hekimlik bir okyanustur hocam, kapsamlarımızı kıyaslamayalım istersen
  • muhabbet kuşumuzun kafası yamuldu sürekli sağa eğik duruyor. veteriner hekim kulağında iltihap olabilir dedi. antibiyotik geçirmedi. hala aynı. bu yüzden uçamıyor. çok zorla az birşey havalanabiliyor.
    ötmesi ve diğer şeyleri normal.
  • ayfon kullanan adam A kullanıcısına yanıt
    işte bunlar hep emperyalistlerin işi hocam her gördüğüne inanma, sorgula.
    Ben bunları işin içinden gören biri olarak söylüyorum sana.
    Ne tavuk çiftliğim var ne de bu sektörde bir atılımım. Boşver sen onları. Sadece bilindik markalardan şaşma ve açık tavuk ürünü almamaya dikkat et
  • Sırf para için anlamadığın hayvana bakıyormusun? Kuşumun gözü kaşınıyordu internetten neden olur diye baktım herkes bir ilacı kullanmış geçmiş bende kullanmadım baktım olmadı 2 gün sonra veterinere götürdüm. Sen doktormusun ne anlıyorsunda hayvana ilaç kullanıyorsun ne sanıyorsun kendini dedi. Sabrettim sustum sonuçta hayvana bakıyor iyi edicek dedim. Damla verdi yolladı. Bor dünya para aldı. Gözü iltihap kapmış dedi. 1 hafta geçti hayvan daha beter oldu. Gözünü heryere sürtüp kaşıyordu ve nefes alıp vermesinde sıkıntı vardı. Gene gittim buna geçmedi bu dedim. Bana verdiği cevap "daha kuşlara bakmıyorum kardeş". Ulan denyo madem kuşlardan anlamıyorsun neden muane ettin? Sırf para koparmak için. Neyse hemen başka veterinere götürdüm Allah razı olsun o hekimden çok ilgilendi, üşütmüş dedi serum verdi makineye koydu filan ama kuşum 3 gün daha yasayabildi. O denyo eğor sırf para için bakmasaydı kuşum yaşayacaktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha ciddi olalım lütfen ergenleşme. ya da sen en iyisi git kapan. Açtığın saçma konulardan belli ne olduğun
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliboo

quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

İnsan hekimiyim soruları alıyim

beşeri hekimlik bir iç deniz ise veteriner hekimlik bir okyanustur hocam, kapsamlarımızı kıyaslamayalım istersen

İnsanlarla uğraşmak ayrı sorun. Tıp fakültesinde boşuna 6 yıl+ortalama 4 yıl uzmanlık yok. İnsanın hastalığına yanlış teşhis koymakla hayvanın hastalığına yanlış teşhis koymak aynı şey değil. Canlı çeşitliliği olarak bakmamak lazım, size gelen hayvanlar arasında arada bir değişik olay çıkıyodur muhtemelen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Sırf para almak için o denyolardan olmuyorum hocam. Hayvan sevgisi bende bir tık önde inan bana. Şuan ailemin baktığı bir muhabet kuşu var ve şuan değeri tüm aile için paha biçilemez. Resmen aileden bir birey bizim için. O yüzden hayvansever olmayan parasever meslektaşlarımdan utanıyorum ve size hak veriyorum. Eğer bir hayvanı gerçekten sağlığına kavuşturabileceksem gerçeği söylerim. Para için köpekleşmenin bir mantığı yok benim gözümde. Hastalığını, ne derdi olduğunu söyleyemeyen bir canlıyı hayata ve sağlığına geri döndürme gayretinde olan gerçek meslek erbabı olan meslektaşlarımla karşılaşmanızı canı gönülden isterim. O canlıların aldığı nefesle benim gibi mutlu olan meslektaşlarıma burdan saygılarımı iletiyorum. Tam tersi olan gözünü para hırsı bürümüş olan ve hiç bir şeyden anlamayan zatı muhteremlerde Allah'ından bulurlar elbet. Meslek bunlar yüzünden yerin dibinde. Bu kişilik meselesi biraz her sektörde karşılaşıyoruz hocam bu tür insanlarla malesef...

• Hocam her sektörde olduğu gibi hem beşeri hem veteriner hekimlikte mesleğini hak ettiği gibi icra etmeyen meslek mensupları mevcut. İki meslekte canlıların sağlığına hitap ettiği için benim gözümde kutsaldır. Kapsam olarak veteriner hekimlik daha geniş bir (uzmanlık harici) alana dahil olmak zorunda. Ben burada beşeri hekimlerimizi aşağılama çabasında asla değilim. Bilakis beşeri hekim arkadaşlarım dostlarım var ve her sağlık konusunda onlara danışırım ve onlarla gurur duyarım. Hatta brucella gibi hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklarda fikir alışverişi yaptığımız zamanlarımız olmuştur.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Yüksek ihtimalle orta kulak iltihabı olmuş yavrucak. Hangi ilacı verdiğini pm atarsanız incelemek isterim. orta kulan ayrıca denge merkezide olduğu için başını yan tutması ve uçamaması bundan kaynaklanıyor
  • Ayrıca insan hekimliğinde biz insanlarla uğraşıyoruz diyorsun ya hocam. İnan bizde en az senin kadar insanlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Çünkü insanlar her türlü kocakarı tabir edilen yöntemleri denedikten sonra bizi hayvanın uzatmaları oynadığı dakikalarda çağırıyorlar ve resmen ölüyü diriltmemizi istiyorlar. Yaraya gres yağı süren, hayvana toprak içiren, eline ne ilaç gelirse hayvana uygulayan ve biz hastaya gittiğimizde anamnez alırken "hayvana bişey verdin mi" yerine bu verdiği ve ya uyguladığı şeyleri ağzından duyabilmek için "bu hayvana x ilacını vermedin mi ya" ya da "toprak içirmeyi denemedin mi ya" diyerek gerçekleri öğrenmeye çalıştığımız bir meslek grubuyuz.
  • Kendi sağlığı olsa tüm varlığını dökecek insanlar söz konusu yıllardır ona bakan geçimini sağlayan hayvanlar olunca o hayvana gram saygı göstermeyen her türlü zulmü yapan, hastalanınca ilk işi bizi aramak yerine hayvanı deney tahtasına çeviren insan müsveddelerinden tiksiniyorum.
  • Bu arada bu mesleği seçmek isteyen aklında soruları olanlara her türlü yardımcı olurum. Yıllar geçse de konuyu hortlatabilirler. Hiç bir Veteriner Hekim aç kalmaz. Yeterki siz mesleğinizi canı gönülden yapacağım diyin. Kamu sektöründe özel sektörde ve klinisyen olarak kendi kliniğinizi açabilirsiniz meslek adaylarım. Gelecek kaygınız hiç olmasın bu meslekte.
  • Hocam kedim ishal oldu ne yapayım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lionel Fusco kullanıcısına yanıt
    Ne zamandan beri ishal? Yakın zamanda farklı bir mamaya geçtiniz mi ya da farklı bir yiyecek verdiniz mi ev yemeği falan?
    İshalin kıvamı nasıl (puding gibi su gibi) rengi nasıl (kırmızılık var mı kan pıhtısı içeriyor mu) kedi kaç yaşında aşıları ve parazit ilaçları tam mı? Evde mi bakıyorsunuz arada dışarı gidiyor mu? Genel durumu neşesi yemesi içmesi iyi mi? Hocam ishalin bin türlü sebebi vardır. Bu soruların cevabını aldıktan sonra vücut sıcaklığını ölçmek lazım. karnını ellemem lazım. paraziter mi bakteriyel mi viral mi anlamam lazım. Stresten dahi olabilir.
  • Lionel Fusco kullanıcısına yanıt
    Dışkısı çok pis kokuyorsa bakteriyel veya viral olması olası. Gözlerine bak içeri göçüklük var mı? Derisini tut çek ve bırak. Eski haline geri dönmesi 2 saniyeden fazla sürüyorsa acilen bir veteriner hekime göster. Vücudunda su kaybı risk seviyesindedir demektir ve serum bağlanması gerekir
  • Selamlar.Husky köpeğim vardı (şimdi yok vermek zorunda kaldım şehir değiştirince).Gezdirmeye çıkarınca çok kuvvetli çekerdi bunu bir türlü azaltamamıştım.Ben mi yanlış baktım yoksa bunun bir püf noktası var mıydı?
    Ayrıca bize çok alışmıştı bahçeye kulübe falan bile yapmıştım.Yeni sahibinde depresyona girmiş, yemek yemez su içmez olmuş.Barınaktan aldığım ilk zamanlar da bizde öyle davranıyordu sonra düzelmişti.Zamanla alışır mı onlara da? Ben bir ay sonra eve dönünce çok sevinmişti üstüme koşmuştu :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodbanger -- 7 Kasım 2016; 23:50:53 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.