Bildirim
vestel zeta 72 txt kullanan arkadaşlar
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Merhaba,
Uzunca süren araştırmalarım neticesinde geçen hafta Vestel Zeta 72 TXT 50 Hz televizyon aldım. Televizyonu ilk çalıştırdığımızda sağ üst köşesinde mavi renk ve diğer köşelerde de koyuluk, karartılar vardı. Ayrıca kanal logoları veya ekrandaki herhangi bir yazıda gölgelenmeler bariz belli oluyordu. Uzun süren araştırmalar neticesinde aldığım televizyonda böyle arızalar olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Hemen servisi çağırdım. 2 gün sonra televizyon servisten geldiğinde ekranda sağ üst köşedeki mavi renk kaybolmuş, diğer köşelerdeki karartılar ise azalmış ancak tamamen ortadan kalkmamıştı.Servise bunu söylediğimde köşelerdeki karartıların tüm Zeta serilerinde olduğunu, bunun bir arıza olmadığını söyledi. Bu karartılar özellikle kırmızı renkte görüntüde çok belli oluyor.
Zeta kullanıp da aynı karartıları farkeden varmı, yoksa servis konuyu geçiştirmeye mi çalıştırıyor sizce?
Gölgelenmeler ise servisten geldiğinde aynı şekilde devam ediyordu. Servis bunun da kullandığım Scart kablosundan kaynaklandığını, receiver bağlantısı için daha kaliteli bir Scart kablosu ile bu gölgelenmelerin ortadan kalkacağını söyledi. Bu konudaki görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..
-
sevgili nolte bizde arçelik 6472 ve seg 70 ekran var kesinlikle böyle sorun yok.bence servis sallıyor seni.Ayrıca kim o kadar para veripte kararmalı tv alsın.öyle olsa millet beko philips alır.bence bütün zeta serileri öyle ise hepsi sorunlu demektir.bizim komşuda var ama dikkatli bakmadım ama öyle bir arıza görmedim.git bi vestel bayine yakından bak,incele.ister tv anteni ile ister uyduyla görüntüde kararma vb.şeyler olmamalı bence.zaten seninki aldığında sorunlu imiş.zaten tv yi tüketici haklarına göre değiştirme hakkın ve para iade hakkın var.seni iyi anlıyorum insanın içine sinmeyince iyi olmuyor. -
Selamlar
Bahsettiğiniz ürünü bende 1.5 yıldır kullanıyorum ve televizyondan memnunum, zaman zaman alt tarafta kanal geçişlerinde renkli çizgi görünebiliyor ama her zaman değil, fakat televizyonun parlaklığı, renk kalitesi ve sesi kullanım açısından gayet tatmin edici ve yeterli seviyede.
İki kat fazla ödeyip Sony yada Philip alabilirdim fakat bu televizyon fazlası ile işimi görüyor o zaman başka markalara fazladan ödemek niye ? -
Aynı tv bende de var...Söylenilen karaltılar mavilikler falan yok. Yaklaşık 1.5 yıldır var bende , digiturk ile birlikte kullanıyorum. Gayet de memnunum...Fiyat performans açısından tatminkar bir ürün... -
Bahsedilen sorunlar genelde Flat ekranlarin genel sorunlari. Bazilarinda geometrik bozukluk, morarma, kararmalar ve öğle garip cizgiler felan. Ben Grundig elengance 72 Flat ekran aldim ve 0.5 ile 1 cm arasinda geometrik eğiklik vardi. alt yazilar sol alt tarafa doğru kayboluyor. Birde Sağ ortada beyaz resimler kalirsa surekli orasi karamaya başliyor. Normal gürüntülerde ama hiç bir sorun yok... Tv alali yarim saat olduğunda hemen bu sorunlari farkettim. Dün aldim tv yi yarin servise yollayacağim...
Bu iki sorun düzeltilemezse yenisini isteyeceğim haliyle. Tv genel olarak çok iyi ama öyle çıkan sorunlari yüzünden pek tatmin olmadim... Sadece Grundig le ilgili bir sorun değil bütün flat ekranlarda karşılaşılabilcek surunlar, başka markalarda da cok duydum ve hepsi başıma geldi...
-
Cevaplarını ileten herkese teşekkür ederim.
Ben de bu süre içinde bir vestel bayiinde tüm "Zeta" serilerini inceleme fırsatı buldum. Ekranın kenar ve köşelerindeki karartı diye tanımladığım görüntüyü bayiideki tüm TV larda farkettim(50 Hz ve 100Hz lerde). Bunu bayii yetkilisine sorduğumda, Zeta serisinde kullanılan tüplerin siyah tüp olduğunu ve kenarlardaki bu koyulukların normal olduğunu söyledi.
Visceroid ve Mavibodrum arkadaşlarım bu durumu farketmediklerini söylemişler. Belki çok bariz farkedilen bir karartı şeklinde anlamış olabilirler. Benim bahsettiğim karartı, ekranın ortasındaki parlaklığa oranla kenar ve köşelerin biraz daha koyu olduğu şeklindeydi. Belki bu gözle bakarsanız bunu farkedebilirseniz..ya da hiç bu gözle bakmayın boş yere içinize kurt düşmesin
Bir şekilde servisin söylediği ile bayiinin söylediği örtüştüğü için içim rahatladı gibi ama, Bu siyah tüp konusunda bilgisi olan varmı acaba?
-
İşallah sorum kaynamaz..
Ben de 2 gün önce 2. el Vestel ZETA 7226 FLAT PIP Virtual Dolby Txt S aldım. Ürünün garantisi olduğu için çok uzun incelemedim. Dışından baktım ve tamam alıyorum dedim.
Eve getirince kanal değişimlerinde ekranın kısa süreliğine karardığını farkettim. (Sanırım bu anormal bişey değil birçok televizyonda gördüm ama eski dandik tvimde bile yoktu vestelde nasıl var anlamadım)
Daha önemlisi ve asıl sormak istediğim tv geç açılıyor. Kumandanın on tuşuna bastığımda ışık kırmızıdan yeşile dönüyor- önce ses-sonra görüntü geliyor. Yani bana yavaş açılıyormuş gibi geldi. Eski tvimde kumandayla açar açmaz görüntü geliyordu. Bunda 8-10 sn alıyor. Ekranda, renklerde herhangi bir sorun yok. Bu normal bir durum mu? Servisi çağırmalı mıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychedeliczade -- 30 Mart 2008; 1:13:50 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X