Şimdi Ara

Vestel Pixellence Super Slim Full HD 42” 42850 100 Hz LCD (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
0
Favori
56.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acaba televizyondan bilgisayar için gerekli olan portu seçtinizmi bir bakın isterseniz
  • evet arkadaslar bendede altyazı sorunu var. maalesef türkçe karekterler desteklemiyo. bide camtasia studio ile ufak videoyu hd yaptım nasıl olacak diye açmadı. acaba hangi formatları destekliyo ve bu alt yazı için ne yapcaz.
  • Evet arkadaşlar. Malesef ben de de altyazı sorunu var. Türkçe karakterler düzgün görüntülenemiyor.
  • arkadaslar bu alt yazıları filme eklemenin baska bir hızlı yolu yokmu acaba. total la yapıyom nnerdeyse 1 saat sürüyo. eğer daha hızlı yapan program varsa iyi olur.

ben en iyi yol olarak bunu buldum. bunuda yapamayan arkadaslar için bir yol önerebilirim ama pek zevk almadım ben bundan. altyazıyı acıp wordde DEĞİŞTİR le ı ları i ç leri c yapmak felan.

yinede bu dediği altyazıyı filme eklemeyi hızlı yapan bir program varsa lütfen arkadaslar önerilerinizi bekliyorum
  • 14 Nisan 2009 da Samsung 6 serisi 40" ile Vestel 42850 arasında seçim yaparak VESTEL aldım, daha önce Samsung 3 serisi 40" kullanıyordum (720p modeli). PC monitor, PS3 ve Wii bağlı sisteme. Samsung 3 serisini değiştirme nedenim 1080p bir modele geçerek PC de daha yüksek bir çözünürlük kullanmaktı. Samsung un 3 cihazlada performansından gayet memnundum.

Şu an Vestel'i Samsung 3 serisi ile kıyaslayabilecek kadar tecrübe ettim. Bütün bağlantılar HDMI üzerinden yapıldı, Wii kendi kablosu ile kullanıldı. Görüntü kalitesi, PC bağlantı kolaylığı ve görüntü kalitesi, Wii görüntü kalitesi, PS3 görüntü kalitesi olarak Samsung 3 serisi Vestel den çok daha iyi. Vestel'i oyun moduna almassanız, PC, PS3 ve Wii bağlantısında gecikmeli olarak çalışıyor, oyunlarda ve PC kullanımında ciddi bir sorun oluyor bu. Oyun moduna geçince renk ayarları iptal oluyor ve ön tanımlı çalışmaya başlıyor Vestel.

Vestel'in ürün kitapçığı yetersiz, Samsung'un kitapçığında PC bağlantısı için gerekli tüm bilgiler verilmişken, Vestel'de 1920x1200 max çözünürlük dışında işe yarar bir bilgi yok. Ayarlarda 1x1 ve normal diye seçenekler verilmiş, bunların açıklaması kitapçıkta yok, TV ve Bilgisayar tarafında epey bir uğraştıktan sonra deneme yanılma yöntemi ile bire bir pixel mapping 1920x1080 ayarlarda PC yi kullanmaya başlayabildim. Fakat görüntü kalitesi vasat bile değil, Samsung 3 serisinde çok net ve kesin olan PC monitor görüntüsü, Vestel'de hafif gölgeli ve yer yer renk kaymaları var.

Bu sorunlarım ile ilgili çağrı merkezini aradığımda teknik anlamda bilgili kimse bulamadım karşımda, Servisle görüşmemi söylediler, servisi aradığımda ise yine karşımda teknik bilgili kimseyi bulamadım. Bütün elemanlarımız dışarda, servis kaydı alalım, elemanlarımız müsait olduğunda gelip baksınlar gibi, beni bütün gün servis beklemeye mecbur edecek bir öneride bulundular. Başka işim yok, çalışmıyorum, evde servis beklemek en büyük hobim gibi yapılan bu konuşmadan sonra servis seçeneğini devre dışı bıraktım. Mail atarak sorunumu bildirdim, yanıt olarak telefon numaranızı bildirin biz sizi arayalım dediler ki daha önce yapılan görüşmelerde telefon numaralarımı aldılar, nasıl bir çağrı merkezi ve CRM kullanıyorlarsa, birbirlerinden haberleri yok. Mail atarak telefon numaralarımı tekrar göndermeme rağmen, henüz arayan soran yok.

TV seyretmekten öte beklentileriniz var ve PC bağlantısı, görüntü kalitesi konularında karşılaştırmalı denemeler yapabiliyorsanız, iyice görüp test etmeden almayın derim.

USB bağlantısını uzun uzun test etmedim, ilk taktığım usb bellekte mp3 şarkılar vardı, açıldı çaldı, bir de divx deneyeyim diyerek, çıkarıp, divx kopyalayıp tekrar tv ye bağladığımda görmedi. Bende vazgeçtim, benim için çok elzem bir özellik değildi ve satın alma kriterlerim içinde yoktu.

Vestel 42850 LCD Tv nin yazılımında sorun olduğunu düşünüyorum. Eğer iletişime geçen birisi olursa bunları ileteceğim, yoksa büyük ihtimalle, Samsung 3 serisini salondan odama geri alıp, Vestel i sadece TV seyredilen salona koyacağım ve bir daha Vestel ürünü almayacağım.

• Ben şuan memnumun vestel'den görüntüsü yetiyor acıkcası.Daha bilgisayar bağlantısı kurmadım onu da tadmak lazım.
    Ama 4Gb kingston flash bellek gayet güzel calışıyor.Divx filmleri izleyebiliyorum.Alt yazı sorunu var mı kontrol edeceğim bugün
  • Bu televizyonu almalımıyım yoksa bu fiyata daha ii bi t.v alınır mı?
  • Merhaba

Çağrı merkezi şikayet mailim üzerine beni arayarak iletişime geçti. Sorunlarımı anlattım ve bunların çözümünün eve gelecek servis ile çözülemeyeceğini, ürünün tasarım ve yazılımı ile ilgili sorunlar olduğunu belirttim, eve gelecek servisin "işte çalışıyor ne güzel" demesinin beni ikna etmeyeceğini söylememe rağmen, servisin gelip bakmasında ısrar ettiler. Servis isteğim üzerine saat 18 Nisan 2009 18.00 den sonra evime geldi ve TV ye baktılar ve düşündüğüm gibi gayet güzel çalışıyor dediler, kendilerine diğer kullandığım TV lerden ve kalite sorunlarımdan bahsetmeme rağmen, gayet güzel çalışıyor sizin beklentileriniz farklı diyerek formu imzalatıp gittiler. Sağolsunlar çok naziktiler ama PC görüntü kalitesinden şikayet eden bir müşterinin yanına herhangibir test yazılımı veya pattern olmadan gelmeleri zaten benim düşündüğüm ve beklediğim bir servis anlayışı. PC görüntü kalitesini kıyasladığım Sony ve Samsung ( bunları bizzat uzun süre kullandım ) LCD TV'lere göre düşük.

Satın alacaklar kullanım amaçları içinde PC ve Wii bağlantısını düşünüyorlarsa mutlaka test etsinler, ben memnun değilim. PS3 ise vasat. SD yayınları kablotv ile test ettim görüntü kalitesi vasat.

10 bit panel ve 1.3 HDMI bağlantısı ile ilgili olarak Vestel'in yazılı bir beyanı yok, bu nedenle varlığı veya yokluğu muğlak bir konu, test etmek için bildiğim bir yöntem yok.

• rsezer ile aynı seyleri bende düşünüyorum. bu tv yi alalı daha 1 hafta olmadı ama memnun değilim. pc yi bagladım görüntüler gölgeliydi. alt yazılara gelince türk malı diye aldık bu tv yi türkçe karekterleri desteklemiyo. nasıl bir işse bu. ses yetersiz. bir kaç ay sonra ses sistemi almayı düşünyorum. sd yayınlar kötü geldi. diğer tvler nasıl bilmiyorum ama beklediğim gibi değil. yani bu tv için ilk düşüncelerim iyi değil. bakalım artık cok para verdik. basa gelen cekilecek. belki ilerde gözümüz alısır.
  • Merhaba arkadaşlar. Bu televizyonun 100Hz özelliği nasıl aktif oluyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  • ayarlarda movie sense düşük orta yüksek var. sanırım ordan yapılıyo.

bide bu arada tv yi vga dan laptop a bagadım ama ses laptoppta geliyo. bunu nasıl halledecez arkadaslar. sesin tvden gelmesi için baska b kablo mu kullanmalıyız. lapyopta hdmi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanusl -- 19 Nisan 2009; 13:27:29 >
  • Ben açıkcası bu tvden memnunum sd yayınları diğer pahalı modellere nazaran daha iyi gösteriyor diyebilirim. Dreambox 500s reciver kullanıyorum scart bağlantısı ile bağladım scart kablosuda sıradan bir kablo altın kaplamalı felan değil. Bu fiyata bu özelliklerde başka bir full hd lcd ve bu incelikte başka bir model lcd tv yok, varsada eminimki 3.000 - 4.000 tl. üzeri fiyatları var, inanın led tvlere bile baktım bir ara kafayı bozdum 5.500 tl. verip led tv alıyordum ama direkten döndüm diyebilirim bir tv'ye okadar çok para verecek kadar zengin değilim, açıkcası beklentiler kişiye göre değişiyor çok modeller arasında gidip geldim nekadar ekmek okadar köfte misali bana bu tv yeter diyerek aldım. daha bir hafta oldu alalı eksi yönleri var yok dağil geç açılma,sesin yetersiz olması,türkçe altyazı desteğininin olmaması bu gibi tespit ettiğim eksi yönleri mevcut ama inanın önemli değil bana göre tabi ileride altyazı desteği halledilir diye düşünüyorum. Bilgisayarımıda bağladım görüntü gayet başarılı heleki yüksek çözünürlüklü resimlere baktım muhteşem gösteriyor, hd film seyremedim daha ama bilgisayarımda bulunan bir hd filmi izledim full ekran gayet başarılı görüntü verdi, daha hdmi bağlantı yapamadım birtek bilgisayarı vga'dan bağlayıp izledim. seside notebook'un ses çıkışından dek amplifikatöre bağladım oldu size sinema ortamı daha ne olsun deyip baktım keyfime. sizlere birkaç resimde göstereyim.

Normal sd yayın ligtv.
     Vestel Pixellence Super Slim Full HD 42” 42850 100 Hz LCD

Normal sd yayın Atv

Bilgisayar görüntüsü

Bilgisayardan bir film

Bu resmi ceptelle çekmiş bilgisayara kaydetmiştim makro bir çekim, elimin altında yayınlıyacak birtek bu resmi buldum.

Umarım fikir açısından yardımcı olmuşumdur yoksa resim çek boyutunu küçült sonra siteye yükle link al, resimleri tekrar buraya yükle baya zahmetli oluyor gerçekten.

• Bu televizyonu Zorlu Holdingde çalışan bir arkadaşım vasıtasıyla 1600TL ye nakit olarak alma ihtimalim var . Bu fiyata bu televizyonu almalımıyım ? Pc falan bağlanmayacak sadece Hiremco 3x ve Wd Media Player bağlanacak .
  • alan birisi olarak kesinlikle alınır.
  • bu fiyata bu tv iyi diyordum hatta almayı düşünüyordum ama lg nin aynı özelliklere sahip yeni 42LH4000 modelide aynı fiyatayken hemde türkçe karakterlerde sorun vermezken neden lg almayayım... bir firma türkiye için tv üretiyor türkçe karakterlerde sorun var... 100 hz lh4000 serisindede var divx okuma ondada var hatta vestel 42850 40.000 pixelken lh4000 80.000 pixel lh nin özelliklerine bakın daha fazla özelliği olduğunu görürsünüz... bence vestel sağolsun hem türkiyede üretiyor HEMDE TÜRK MİLLETİNİ KAZIKLIYOR ne ithal mallarda olan nakliyat masrafları var nede gümrük vergileri var hemde aynı fiyat... kusura bakmasınlar ama böyle düşünüyorum... mayısa kadar bekliyeceğim mayısta vestel fiyatını iyi bir düşürmezse direkt lh serisi alacağım zaten o seride mayısta türkiyede olacakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 21 Nisan 2009; 13:49:42 >
  • arkadasım LH4000 lere bi daha bak istersen. LH4000 de usb sadee resi ve müzik içindii sanırsam. LH5000 ve LH7000 ler video oynatıyor.
    http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_42lh4000.jhtml# buraya bakabilirsin. ve bu arada gümrük vergileri yerli üreticiyi korumak için alınıyo. daha dogrusu millet gidip yabancı malları ucuza almassın. yerli üretici rahat rahat kazıklasın diyo alınıyo bu vergi.

ve sayın arkadaslar. türkçe alt yazı sorunu olanlar acaba çözüldümü. servis geldiği zaman bişeyler yapıyo mu yoksa sadece calısıyo işte diyiip gidiyomu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanusl -- 21 Nisan 2009; 16:36:09 >

• evet video oynatma sadece lh5000 ve 7000 serilerinde varmış lh4000 de yok sadece resim müzik desteği varmış ta... 42850 türkçe karakterleri vermedikten sonra video izlemenin bir anlamı varmı... pixel sayısı vestelin iki katı hala lh4000 alma niyetindeyim ses üstünlüğüde var
  • arkadaslar bu movie sense özelliği ile ilgili bu gün bişey farkettim. starda yayınlalanan wipeout u izlerken movie sense yüksekteyken görüntü aynı vestelin sayfasındaki balığın movie sense kapalı hali gibi oluyo. bosuna para verdik heralde.
  • arkadaslar bu tv nin ısık ayarını orta yada düşüğe alınca kesilmeyen bir cızırtı çıkarıyo. sizlerinkinde de oluyomu. servis çağırdım normal diyo. eğer sizde bi sorun yoksa müşteri hizmetlerini arıycam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rsezer

14 Nisan 2009 da Samsung 6 serisi 40" ile Vestel 42850 arasında seçim yaparak VESTEL aldım, daha önce Samsung 3 serisi 40" kullanıyordum (720p modeli). PC monitor, PS3 ve Wii bağlı sisteme. Samsung 3 serisini değiştirme nedenim 1080p bir modele geçerek PC de daha yüksek bir çözünürlük kullanmaktı. Samsung un 3 cihazlada performansından gayet memnundum.

Şu an Vestel'i Samsung 3 serisi ile kıyaslayabilecek kadar tecrübe ettim. Bütün bağlantılar HDMI üzerinden yapıldı, Wii kendi kablosu ile kullanıldı. Görüntü kalitesi, PC bağlantı kolaylığı ve görüntü kalitesi, Wii görüntü kalitesi, PS3 görüntü kalitesi olarak Samsung 3 serisi Vestel den çok daha iyi. Vestel'i oyun moduna almassanız, PC, PS3 ve Wii bağlantısında gecikmeli olarak çalışıyor, oyunlarda ve PC kullanımında ciddi bir sorun oluyor bu. Oyun moduna geçince renk ayarları iptal oluyor ve ön tanımlı çalışmaya başlıyor Vestel.

Vestel'in ürün kitapçığı yetersiz, Samsung'un kitapçığında PC bağlantısı için gerekli tüm bilgiler verilmişken, Vestel'de 1920x1200 max çözünürlük dışında işe yarar bir bilgi yok. Ayarlarda 1x1 ve normal diye seçenekler verilmiş, bunların açıklaması kitapçıkta yok, TV ve Bilgisayar tarafında epey bir uğraştıktan sonra deneme yanılma yöntemi ile bire bir pixel mapping 1920x1080 ayarlarda PC yi kullanmaya başlayabildim. Fakat görüntü kalitesi vasat bile değil, Samsung 3 serisinde çok net ve kesin olan PC monitor görüntüsü, Vestel'de hafif gölgeli ve yer yer renk kaymaları var.

Bu sorunlarım ile ilgili çağrı merkezini aradığımda teknik anlamda bilgili kimse bulamadım karşımda, Servisle görüşmemi söylediler, servisi aradığımda ise yine karşımda teknik bilgili kimseyi bulamadım. Bütün elemanlarımız dışarda, servis kaydı alalım, elemanlarımız müsait olduğunda gelip baksınlar gibi, beni bütün gün servis beklemeye mecbur edecek bir öneride bulundular. Başka işim yok, çalışmıyorum, evde servis beklemek en büyük hobim gibi yapılan bu konuşmadan sonra servis seçeneğini devre dışı bıraktım. Mail atarak sorunumu bildirdim, yanıt olarak telefon numaranızı bildirin biz sizi arayalım dediler ki daha önce yapılan görüşmelerde telefon numaralarımı aldılar, nasıl bir çağrı merkezi ve CRM kullanıyorlarsa, birbirlerinden haberleri yok. Mail atarak telefon numaralarımı tekrar göndermeme rağmen, henüz arayan soran yok.

TV seyretmekten öte beklentileriniz var ve PC bağlantısı, görüntü kalitesi konularında karşılaştırmalı denemeler yapabiliyorsanız, iyice görüp test etmeden almayın derim.

USB bağlantısını uzun uzun test etmedim, ilk taktığım usb bellekte mp3 şarkılar vardı, açıldı çaldı, bir de divx deneyeyim diyerek, çıkarıp, divx kopyalayıp tekrar tv ye bağladığımda görmedi. Bende vazgeçtim, benim için çok elzem bir özellik değildi ve satın alma kriterlerim içinde yoktu.

Vestel 42850 LCD Tv nin yazılımında sorun olduğunu düşünüyorum. Eğer iletişime geçen birisi olursa bunları ileteceğim, yoksa büyük ihtimalle, Samsung 3 serisini salondan odama geri alıp, Vestel i sadece TV seyredilen salona koyacağım ve bir daha Vestel ürünü almayacağım.

Selam geçmiş olsun
    ilk sayfalarda buna benzer problemleri bende yazmıştım ancak tv yi kullanan arkadaşlar kesinlikle tv de gecikme gibi problem olmadığında ısrar ettiler malesef herkes senin gibi aldığı malıneks yönerini söyleyemiyor.
    K

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.