Arkadaşlar şu sıralar kendime yeni bir tv almak istiyorum. Fakat elimdeki para ile maksimum 3000-3500 ytl aralığında ve taksite girerek birşeyler alabilirim. Fakat biraz yardıma ihtiyacım var.
İlk sorum şu 106 ekran bir tv almak istiyorum ama lcd mi yoksa plazma mı alsam karar veremedim. Forumlarda da zaten bu sorunun net bir cevabını malesef bulamadım. Ben genelde uydu yayınlarını izliyorum ve dvd film izlemek için kullanacağım. Bundan önce Beko'nun 66 ekran lcd si vardı fakat göruntu yenilemesinden dolayı baya buyuk sorun yaşadım. Göruntuler suruklenıyor gıbıydı. Onun için bir önyargı oluştu sanırım lcd ye karşı. Yani plazma biraz daha ağır basıyor gibi şu an.
İkinci olarak ta bu konuyla ilgili bilgi almak için evimin yakınlarındaki bir vestel bayine gittim ve oradaki satıcı bana 106 ekran alacaksan plazma al dedi ve millenium 42" 106A modeli plazmayı tavsiye etti.
Aletin özellikleri:
Ekran çözünürlük : 852x480 Parlaklık oranı : 1000cd/m2 Kontrast oranı : 3000:1 Audio Video (AV) girişi : 1 Front AV, 2 Back AV giriş Bilgisayara bağlanabilme özelliği : Evet Program SWAP : Evet Dijital gürültü azaltıcı : Evet Ekran boyutu : 106 Equalizer : 5 Band Frekans sentezli kanal arama : Evet Görüntü sistemi : Pal/Secam BG ve Scart`tan NTSC yayınları Harici hoparlör çıkışı : Evet Subwoofer ve arka AV çıkışı : Evet (Amplifikatör ile) Kablolu yayınlara uyum : Evet İsim verme : Evet Kulaklık çıkışı : Evet OSD (Görüntülü komut) : Evet Program hafızası : 100 AVL : Evet Dijital CTI : Evet Dijital LTI : Evet Resim dondurma : Evet Resim formatı : Auto/4:3/16:9/zoom/altyazı/user zoom Picture in Picture (PIP) - 2 TUNER : Evet PAP : Evet Resim yanında Text (PAT) : Evet Scart girişi : Çift S-VHS girişi : Evet Tam düz ekran : Evet Teletext : Fastext 10 sayfa TINT : Evet Combfilter : Evet Hareket dengeleme : Evet PC girişi : Evet DVI girişi : Evet Duvara monte aparatı : Evet Tuner box : Dahil Fiyat : 2.849,00 YTL
ve bu fiyata 20 taksit yapıyor. Çok fazla bilgim olmamasına rağmen ekran çözünürlüğü ve kontrastı biraz düşük geldi. Buna alternatif olarak millenium 42" 106xga Hd ready diye bir model var. 1024*768 çözünürlük ve 10000:1 kontrast ve 3.580 ytl. Bu model biraz aklıma yattı gibi ama bu ayarda sizlerin tavsiye edebileceği başka marka ve modeller varmı acaba. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden hepinize teşekkürler.
bence vestel 106a alma . bu fiyata alınabilecek en iyi plasma vestel 106xga dır hem 1024*768 pixel. nakit 3200 ytlye kadar bulunabiliyor. eğer bunu düşünmezsen lg 42px4rv düşünebilirsin ama bunun çözünürlüğü 852*480
Çok sağol bende biraz daha forumları inceleme fırsatı buldum sanırım vestel 106xga alacağım.