Merhabalar, Öncelikle bu sayfayı sorunumla ilgilenmek için açtığınıza teşekkür ederim. Vestel Milenyum Hd Ready Lcd Tv miz var. Sorunuma gelicek olursak ; Gerek Dvd playerda gerek normal uydu yayınlarında sanki görüntü kare kare ilerliyormuş gibi oluyor.Ve gözü gerçekten çok rahatsız ediyor. Takılma gibi diyelim ama görüntü durmuyor sadece kareler sanki saliselik bir farkla ilerliyor. Lütfen yardım edin.. Teşekkürler
eğer recever ve dvdyi scatrla bağlıyorsan görüntüde bu kırılmaları yaşayabilirsin. Ben de aynı televizyonu kullanıyorum eğer kaliteli ,örneğin altın uçlu, bir scatr kablo kullanırsan sorun hallolur.
bu arada klavyenin azizliği scatr yazmışım, doğrusu SCART olacak
hocam ama şöyle kafasına estiğinde yapıyor mesela bazı kanallarda yapıyor bazılarında yapmıyor bazen yaptıklarında yapmıyor. değiştik yani ayrıca önceden yoktu bu sorun sonradan başlayabilir mi?
Ben tvyi alalı neredeyse 3 yıl oldu. İlk kurulumda senin anlattığın sorunlar vardı daha sonra görüntü ayarlarını yaptım ve scartı değiştirdim o günden beri problem yok. Yalnız şunu da hatırlatayım recever da önemli bir etken kötü bir receverda bu sorunları yaşayabilirsin yani karelenme yapabilir. Malum bazı kanalların görüntü kalitesi kötü, panel iyi de olsa iyi de set etsen malesef karelenme bulanıklık ve netlik kaybı yaşanabiliyor. Ben Dsmart kullanıyorum iki yıldır kanallrın görüntüsü gayet iyi ama bazı kanallarda ör. akıllıtv, mixtv gibi... görüntü ve çözünürlük çok kötü. Bence farklı bir recever takıp bozuk kanallara bir daha bak.
Diğer soruna gelirsek sonradan da başlayabilir ama dediğim gibi bence sorun panelden çok receverdan ve dvd playerden kaynaklanıyor gibi. Farklı kaynakları takarak deneyebilirsin mesela bilgisayar bağlantısı yapıp kaliteli bir film izle yada divx bozulma olacak mı bir bak