Şimdi Ara

Vestel 46PF7117 Smart LED TV inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vestel.com.tr/tuketici-elektronigi/televizyon/led-televizyonlar/vestel-46pf7117-46-led-tv
    Teknik özellikleri linkte yazıyor, epeyce araştırdıktan sonra bunu almaya karar verdim, izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    --Neden bu modeli seçtim ?
    Dahili uydu alıcısı var, kumanda kargaşasından bıktım. Media Oynatıcısı ve Youtube gibi sitelere girebilmesi extrası. En önemli sebebi Biss şifre girilebilmesi.Diğer büyük markalarda bu özellik bulunmuyor. Bu şekilde TRT ve NTV'deki maçları izleyebiliyorum.
    --Genel özellikleri :
    Görüntü kalitesi oldukça iyi, hareketli sahnelerde gölgelenme olmuyor, renklerde bulaşma da yok, beyaz ve siyahlar, renk sıcaklığı oldukça tatmin edici, içiniz rahat olsun. Bazı arkadaşlar ışık sızması konusunda hassas, var mı?Evet, köşelerde var ancak,tüm ışıkları kapatıp ekranı siyah yaparsanız görülebiliyor, normal şartlarda görmeniz mümkün değil.
    Ses konusu biraz karışık : Kendi hoparlörleri orta karar. Harici cihaz bağlamak gerekirse, Optik çıkış var, destekleyen bir Amfiniz varsa sorun yok. Ancak eski tip bir cihazınız varsa sorun var, çünkü arkadaki yuvalar giriş için, çıkış için sadece subwoofer yuvası var, sesi nereden alacağız? Ben kulaklık çıkışını kullandım. Ancak bu durumda kendi hoparlörleri devre dışı kalıyor, ses cihazını açık tutmak zorundasınız. Bu bana ters geldi, ayrı ses çıkışları olmalıydı.
    Smart TV özelliği ne alemde? Ben 8mb kablolu bağlantıyı kullandım, oldukça hızlı bağlanıyor ve gayet kullanışlı. Yalnız Youtube izlerken üstüste izlerseniz bazen kilitleniyor, internetten çıkıp tekrar girmek zorundasınız, yoksa toparlayamıyor. Geniş bir film arşivim var ve Harici HDD'yi bağladım, büyük hayal kırıklığı !! Neredeyse yarısını "desteklenmeyen format" diyerek görmedi, bir kısmının altyazısını bulamadı. Sorun filmlerde değil, çünkü Beko SmartTv 'de kullanıyorum ve o bunları tanıyor, ayrıca Dark Media Player kullanıyorum,%100 tanıyor. Bu konuda çalışmaları gerek. Ancak hakkını yemeyeyim, altyazı boyutunu ve yerini ayarlayabiliyor. Tanıdığı formatlarda bir görüyor, bir görmüyor, ilginç??
    Ekran hafif parlak ve ışıkları yansıtıyor, çok rahatsız etmese de mat bir ekran olsa tadından yenmezdi. Şimdilerde pek göremiyorum, nerden çıktı bu parlak ekran modası anlamıyorum, çok sinir bozucu !!
    Menüleri kolay, kanal geçişleri bence hızlı, açılış hızı da normal. Harici HDD'yi tanıması biraz zaman alıyor, bu sırada ekrana bir uyarı çıksa iyi olurdu. Kayıt için kullandığınız USB çubuğu formatlamak gerekiyor ve başka bir cihazda kullanamıyorsunuz.Bu arada sürekli kayıt özelliği yok, kayıt düğmesine basmak şart! Benim uydu cihazımda açar açmaz kayda başlardı ve yenisini yazıp eskiyi silerek devamlı kayıtta kalırdı, bu çok önemli.Kaçırdığınız bir sahneyi hemen geri sarıp izleyebilirdiniz.Burada o mümkün olmuyor.Ayrıca 20dk gibi sınırlı bir kayıt süresi de var, bu da sinir bir olay.
    HDMI girişine bağladığım aletleri açınca otomatik gördü ve oraya geçti, bu hoşuma gitti.
    Şimdilik dikkatimi çeken bunlar, diğer özelliklerini henüz deneyemedim, zamanla onları da denerim. Merak ettiğiniz konuları da sorarsanız cevaplamaya çalışırım.
    Selam ve saygılarımla.
    Gözüngü (Kutadgu Bilig = Ayna anlamında kullanılır)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.