Şimdi Ara

Vespa px200 yada et4lerden almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle düşündüğüm motorlardan ilki ortalama 10 senelik pxler
    diğeride 5senelik et4 modelleri
    öncelikle kısaca birkaç birşeyde söylemek istiyorum
    2000 lira gibi bir fiyata bu motorlardan alabiliyorum
    pxlerde km 15-20000 et4lerde 4-6000km aralığında
    *motor kullanmadım hiç ama senelerdir bisiklet sürerim
    *sadece bir iki kere motorla seyehat yaptım ufak mesafelerde
    *yaz için bakıyorum motoru yağmurda çamurda pek kullanmam motoru
    *sürekli kapalı garajda muhafaza edilecek motor

öncelikle ehliyet al diyecksiniz
    ona zaman var biraz daha onu alıcam
    ama merak ettiğim bir durum var
    araba ehliyeti ile bu motorları kullanamıyormuyuz
    en azından resmi bir ehliyetdeğilde ufak eğitimden geçme şartı gibi birşey yokmu

asıl konuya gelelim tekrar
    hiç sürmedim motor
    vede hem merak hemde kolaylık açısından vespaları çocukluğumdan beridir severim
    italyada olsun avusturyada olsun sürekli vespa sürenleri gördükçe özgürlük bu olsa gerek diye içimden geçiririm
    ben avusturyadayım çok fazla vespacı var burda
    vespa etkeni burdanda kaynaklanıyo olabilir

mesela yukardaki motorlar bana ne gibi sorunlar çıkarabilir
    neler yapmam gerekli
    nasıl bakmam gerekli
    alma desenizde alıp birşekilde öğrenicem başka yolu yok
    yardımlarınızı bekliyorum

• merhaba;

öncelikle şu soruna yanıt vereyim,araba ehliyeti ile motor kullanamazsın,ayrıca A2 ehliyeti alman gerekiyor.Ancak bu söylediğim Türkiye için geçerli,Avusturya da belki kurallar farklı olabilir.Asıl konuya gelicek olursak,benim kardeşimde 1989 model px200 var,sana bildiğim kadarıyla bu iki motor arasındaki farktan bahsedeyim;

PX200;2 zamanlı,200cc,4 vitesli ve en önemlisi motor direk lastiğe bağlı olduğu için yani arada bir aktarma organı(zincir,şaft)bulunmadığı için çok seri güçlü bir motordur,düz yolda nasılsa rampada da aynı gücü verir.Ancak az yaktığını söyliyemem.

ET4;4 zamanlı,125cc,otomatik vitese sahip bir motordur.PX200 kadar güçlü değildir ancak 4 zamanlı olmasından dolayı,üstün başın yağ kokmaz,benzine yağ ilave etmek zorunda kalmazsın,yani daha temiz bir kullanım sunar.PX200 e göre daha az yakar.

Bildiklerim bunlar,sana kolay gelsin

• yani sende aynı şeyi düşünüyorsun
    et4ler daha az yakar ve masrafsızdır
    aslına bana bu tarz birşey gerekli
    güzel siyah yada koyu yeşil renkli bir et4 vede koltuk kahverengi deri olursa tadından yenmez sanırım
    önünede rüzgar kesicimi diyorlar ne diyorlar onlardan alırım
    bakalım biraz daha zaman var
    max 3bin lira verebilirim motora şudurumda
    yoksa hiç riske girmeyerek honda beat vsmi almak daha mantıklı olur
    quote:

Orjinalden alıntı: PARMAKSIZ

merhaba;

öncelikle şu soruna yanıt vereyim,araba ehliyeti ile motor kullanamazsın,ayrıca A2 ehliyeti alman gerekiyor.Ancak bu söylediğim Türkiye için geçerli,Avusturya da belki kurallar farklı olabilir.Asıl konuya gelicek olursak,benim kardeşimde 1989 model px200 var,sana bildiğim kadarıyla bu iki motor arasındaki farktan bahsedeyim;

PX200;2 zamanlı,200cc,4 vitesli ve en önemlisi motor direk lastiğe bağlı olduğu için yani arada bir aktarma organı(zincir,şaft)bulunmadığı için çok seri güçlü bir motordur,düz yolda nasılsa rampada da aynı gücü verir.Ancak az yaktığını söyliyemem.

ET4;4 zamanlı,125cc,otomatik vitese sahip bir motordur.PX200 kadar güçlü değildir ancak 4 zamanlı olmasından dolayı,üstün başın yağ kokmaz,benzine yağ ilave etmek zorunda kalmazsın,yani daha temiz bir kullanım sunar.PX200 e göre daha az yakar.

Bildiklerim bunlar,sana kolay gelsin

• hocam,et4 mü?honda beat mi? diye bana sorarsan;ben honda beat derim.Neden;elindeki paraya ancak temiz bir 2002-2003 model et4 alabilirsin ancak,üzerine biraz daha ilave edersen 0 beat alabilirsin.Ayrıca et4 ün parçası daha pahallıdır,aralarında güç olarakta öyle çok bir fark yoktur.Gerçi et4 kullanmadım ama beat kullandım,şehir içinde gerçekten keyifli bir makine...

hocam,et4 mü?honda beat mi? diye bana sorarsan;ben honda beat derim.Neden;elindeki paraya ancak temiz bir 2002-2003 model et4 alabilirsin ancak,üzerine biraz daha ilave edersen 0 beat alabilirsin.Ayrıca et4 ün parçası daha pahallıdır,aralarında güç olarakta öyle çok bir fark yoktur.Gerçi et4 kullanmadım ama beat kullandım,şehir içinde gerçekten keyifli bir makine...

evet kesinlikle doğru..
    benimle Yaşadıklarını Unut,Yaşamadıklarını Düşün!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeNgİzHaN.

quote:

hocam,et4 mü?honda beat mi? diye bana sorarsan;ben honda beat derim.Neden;elindeki paraya ancak temiz bir 2002-2003 model et4 alabilirsin ancak,üzerine biraz daha ilave edersen 0 beat alabilirsin.Ayrıca et4 ün parçası daha pahallıdır,aralarında güç olarakta öyle çok bir fark yoktur.Gerçi et4 kullanmadım ama beat kullandım,şehir içinde gerçekten keyifli bir makine...

evet kesinlikle doğru..

aslında bende çok düşündüm ama vespa tarzı havası çok farklı hocam
    hani o çok zenginler istanbul trafiğinde kamaralara poz vermek için vespa sürüyo diye değil bunu senelerdir görürüm italyadaki köylerde ufak kasabalarda genci yaşlısı hertürlüsü biniyo vede öle bi merak olmuşki sıfır hondadan bile vazgeçiriyo adamı
    vede sanırım sıfır hondada almayacağım bu durumda
    belki biraz daha para çıkarabilirim vespa için temizini yenisini bulurum

bu arada motoroların bakımları için ne gibi şeyler gerekli

motoru aldık diyelim nelere dikkat etmem gerekli
    yağı suyu benzini filtreleri vs nasıl değişir nerede değişir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doblo satın almak istiyorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.