Şimdi Ara

#Verimli ders çalışmak için ne yapmalıyız?#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
6
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Verimli ders çalışmak ve öğrendiklerimizi hafızaya kazımak için ne yapmalıyız?
    Nasıl sıkılmadan uzun süre ders çalışılır?
    Müzik ile ders çalışılır mı?
    Öğrendiklerimizi unutmamak için ne yapmalıyız?

Bu soruların cevabını alabileceğimiz bir başlık açtım. Hedefi 10k ve üstü olanlara faydası olacağını düşünüyorum.
    Öncelikle mezunlar , 11e ve 12 ye geçenler cevap verirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion -- 22 Ağustos 2013; 14:04:18 >

• Sana bir kitap önerisi : Üniversite Sınavını Nasıl Kazandım? -Halit Ertuğrul

bu kitabı okursan sana çok yardımcı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliogutcen

Sana bir kitap önerisi : Üniversite Sınavını Nasıl Kazandım? -Halit Ertuğrul

Nerede satılıyor?
  • http://www.idefix.com/kitap/universite-sinavini-nasil-kazandim-halit-ertugrul/tanim.asp?sid=XRLP7W47F6SMQUBJHTAE

Aradığın bütün soruların cevaplarını bulabilirsin bu kitapta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Consciousness

Verimli ders çalışmak ve öğrendiklerimizi hafızaya kazımak için ne yapmalıyız?

Bu soruların cevabını alabileceğimiz bir başlık açtım. Hedefi 10k ve üstü olanlara faydası olacağını düşünüyorum.

1) tekrar yapmalısın. mesela belirli aralıklarla haftalık aylık şeklinde tekrarların olmalı. özellikle sözel derslerde çünkü sayısallarda matematik vs çokta unutulan konular değil sınav sürecinde. test çözmek + tekrar

2)sıkılmadan uzun süreden kastın kaç saat mesela ? çünkü çalışılmaz belli bir yerden sonra naparsan yap dikkatin dağılır vs insanın doğasında var bu. öncelikle istemelisin ve ne için çalıştığını belirlemelisin eğer sıkıldıysan zorlama otur ara ver hayallerini düşün bir çok şey bu sınavdan geçiyor onları gözünün önüne getir olmak istediğin yeri vs zaten isteğin geri gelecek.

3)müzikle konu çalışılmaz açık ve net çalışabilen kimseyide görmedim bu güne kadar ama müzikle test çözülür oda sayısal testler yani müzikle geometri matematik çözebilirsin ben çözerdim çözerim hala bir sorun olmaz ama müzik yabancı olursa dikkatinide çok fazla dağıtmaz gibi geliyor türkçe olunca eşlik edebiliyorsun ara ara kafa gidiyor. bu sene dershaneye 1-2 saat erken gidip kahve ve kulaklıkla test çözerdim ben mat geo hiçte sorun yaşamadım. sen yinede dene baktın sende ters tepiyor yapma her insan aynı değildir ve sözel dersler okuduğunu anlama dersleri vs testleri müzikle çözülmez.

4) tekrar yapmalısın sözel derslerde mesela kendin özet çıkar haftada bir o özetleri gözden geçir unuttuğun yer var mı ? 1 tane test çöz mesela o konudan soru kaçırıyor musun kaçırıyorsan neden ? ve mümkün olduğunca konmuyu ÖĞREN ezberleme. ezberlemeden öğrendiğin her konuyu çok çok uzun süre hatırlarsın Unutmazsın.

benim görüşüm doğrudur yanlıştır vs tartışılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliogutcen

Sana bir kitap önerisi : Üniversite Sınavını Nasıl Kazandım? -Halit Ertuğrul

Halit ertuğrul bizim komşumuz böyle kitabı mi varmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha çok ders çalışarak daha verimli yöntemi bulursun.
    Müzik konusunda:Mat-Geo konu çalışması harici soru çözümü yaparken müzik dinlemek etkilemez.TM olduğumdan fenleri bilemem sos-tr çözerken zaten dinleyemezsin.Rahat ol yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..dream..

quote:

1) tekrar yapmalısın. mesela belirli aralıklarla haftalık aylık şeklinde tekrarların olmalı. özellikle sözel derslerde çünkü sayısallarda matematik vs çokta unutulan konular değil sınav sürecinde. test çözmek + tekrar

2)sıkılmadan uzun süreden kastın kaç saat mesela ? çünkü çalışılmaz belli bir yerden sonra naparsan yap dikkatin dağılır vs insanın doğasında var bu. öncelikle istemelisin ve ne için çalıştığını belirlemelisin eğer sıkıldıysan zorlama otur ara ver hayallerini düşün bir çok şey bu sınavdan geçiyor onları gözünün önüne getir olmak istediğin yeri vs zaten isteğin geri gelecek.

3)müzikle konu çalışılmaz açık ve net çalışabilen kimseyide görmedim bu güne kadar ama müzikle test çözülür oda sayısal testler yani müzikle geometri matematik çözebilirsin ben çözerdim çözerim hala bir sorun olmaz ama müzik yabancı olursa dikkatinide çok fazla dağıtmaz gibi geliyor türkçe olunca eşlik edebiliyorsun ara ara kafa gidiyor. bu sene dershaneye 1-2 saat erken gidip kahve ve kulaklıkla test çözerdim ben mat geo hiçte sorun yaşamadım. sen yinede dene baktın sende ters tepiyor yapma her insan aynı değildir ve sözel dersler okuduğunu anlama dersleri vs testleri müzikle çözülmez.

4) tekrar yapmalısın sözel derslerde mesela kendin özet çıkar haftada bir o özetleri gözden geçir unuttuğun yer var mı ? 1 tane test çöz mesela o konudan soru kaçırıyor musun kaçırıyorsan neden ? ve mümkün olduğunca konmuyu ÖĞREN ezberleme. ezberlemeden öğrendiğin her konuyu çok çok uzun süre hatırlarsın Unutmazsın.

benim görüşüm doğrudur yanlıştır vs tartışılabilir.

Asıl sorun öğrenmeyi bilmemek. Ezber ve öğrenme konusuna açıklık getirebilir misiniz? Dikkat dağılması hakkında bir tavsiyeniz var mı?
    Cevaplar için teşekkürler.

• arasındaki farkı nasıl anlatsam bilmiyorum.eğer bir dersi ezberlemişsen değişik tarz bir soru gördüğünde yorum yapma, bağlantı kurma, sebep-sonuç ilişkisi gibi şeyleri yapamazsın. o yüzden öğrendin mi yoksa ezberledin mi en iyi bu şekilde anlarsın farklı tarz tip sorular çözerek.ama öğrenmişsen konuyu her türlü soruda uygularsın yani mesela hiç o tarz bir soru çözmedin daha önce buna rağmen konudan bildiklerini soruda uygulayabiliyorsan sonuca bile gidemezsende birşeyler yapıp yorum katabiliyorsan bu öğrenmişsin demektir.bi çok arkadaşım mesela sorsan 2. selim dönemi diye oturup ezberlediklerini söyler ama 2. selim ne olduda tahta çıktı kimden sonra geldi desen donup kalırlar. çünkü ezberdir. başka bir konuya bağlayıp sorduğunda kafa gider orda.konuda mantık kurmaya başladığın an öğreniyorsundur. sen türevi öğrendiğinde alıp türevi başka bir konuda kullanabiliyorsan öğrenmişsindir. yada biyolojideki bütün konuların hepsi birbirine bağlıdır bütün bunların hepsini birbirine bağlayıp zincir gibi devam ettirebiliyorsan öğrenmişsindir. ve bir konuyu ezberledin mi öğrendin mi zaten kendin anlarsın kimse sana bunu söyleyemez aslına bakarsan.aynı tarz soruları çözüyorsunda farklı tarzda takılıyorsan soru tipi ezberliyorsundur bunu farkedersin denemelerde falan.

dikkat dağınıklığı ne boyutta bilemem ama normal bir insanınki kadarsa sessizlik iyi gelir. ben mesela öyle araba vs değilde bir konuşma ayakkabı sesi falan olursa dikkatim dağılır seste sessiz bir yerde çalışmak belki yardımcı olur. çok büyük boyuttaki dikkat dağınıklığı içinde doktora gidiyorlar sanırsam ilaçlar veriliyor bunlarla ilgili.ve istemek normal dikkat dağınıklığının %90ini halleder. gerçekten ders çalışmayı iste sınavın önemli olduğunu farket.

• İyi bir yöntem olarak çalışan konuyu günlük tekrar, haftalık tekrar, ve aylık tekrar etmek hafızada kalınmasını sağlıyor.
  • quote:

Kronometre ile calis... Bir kere dene ne kadar verimin arttigini goruceksin

• Güncel.
  • Çözemediğin soruların doğru çözümünü sorunun altındaki boş alana yap, sonra çözümüyle beraber makasla kes ve zarfa koy. İlerleyen zamanlarda ben bu soruyu nasıl çözememişim diye bakarsın ve kendindeki gelişmeyi görürsün. Ben bu yöntemi girdiğim denemelerde yapıyordum. Çok iyi oluyordu :)

Yaptığın işlerde zamanı göz önünde bulundur. En pratik yollarla işlerini halletmeye çalış. Konu çalışırken çok detaylara inersen vakti iyi kullanamazsın, Bu detayları denemelerde yakalayıp halledersin.

http://forum.donanimhaber.com/m_79511024/f_//tm.htm#79511024 bu linkteki ders programları gibi kendine 6-10 haftalık, günlük, hedeflenen ve çözülen soru sayıları gibi çizelgeler oluşturabilirsin. Programlar ağır gelirse programı kendine göre düzenleyebilirsin.

Düzenli uyku+dengeli beslenme+düzenli konu tekrarı(haftalık-aylık)+düzenli ygs-lys denemesi çözme = Verimli ders çalışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beşiktaşlı emre -- 3 Eylül 2013; 21:10:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.