Şimdi Ara

Veri tabanına veri yollama kod hata veriyor yardım...!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vs formdan sql database e veri yollamak istiyorum kodları yazıyorum fakat hata veriyor...Hatayı neree yapıyorum yardımcı olursanız sewinirim....

Me.SqlDataSource1.InsertCommand = "INSERT INTO [cevaplar] ([cevaplar]) VALUES ('" & Me.TextBox1.Text & "')"
    Me.SqlDataSource1.Insert()

Büyük harlerle yazdığım yerler hata veriyor...

• Bence önce biraz araştır.

http://www.w3schools.com/sql/sql_insert.asp
  • SqlDataSource1 kullanma codebehind tarafından bu yapmanın milyon cevabını googleda bulabilirsin.
    ayrıca VALUES ('" & Me.TextBox1.Text & "')" yanlış bir olay tavsiye edilmez. bunun yerine @parametre kullan ve
    Me.Parameters.AddWithValue("@parametre","Turgut Aydogdu");
    şeklinde tanımla.

ama illa SqlDataSource kullancam diyorsan. sen daha bu işin başındasın sanırım diye düşünürüm ve hemen SqlDataSource unutmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi targit -- 21 Şubat 2012; 16:12:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: targit

SqlDataSource1 kullanma codebehind tarafından bu yapmanın milyon cevabını googleda bulabilirsin.
    ayrıca VALUES ('" & Me.TextBox1.Text & "')" yanlış bir olay tavsiye edilmez. bunun yerine @parametre kullan ve
    Me.Parameters.AddWithValue("@parametre","Turgut Aydogdu");
    şeklinde tanımla.

ama illa SqlDataSource kullancam diyorsan. sen daha bu işin başındasın sanırım diye düşünürüm ve hemen SqlDataSource unutmanı öneririm.

@parameters olayını tam olarak anlayamadım...Tam olark nasıl yapıldığını anlatırsanız sevinirim..... BU ARADA BENİM PROGRAMLAMA DİLİM VİSUAL STUDİO 2005...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkyyldrm -- 21 Şubat 2012; 21:49:07 >
  • Sql sorgunda INSERT INTO [cevaplar] ([cevaplar]) VALUES ('" & Me.TextBox1.Text & "')

" & Me.TextBox1.Text & " olarak yazdığın alan senin textboxından gelen değer. ama eğer oraya Values(@Doldur) şeklinde yazarsan bu @Doldur kısmını ben parametre olarak tanımladım ve value değerini değişkenime uygun olarak çağıracağım anlamını ifade eder.

Kısacası örnekle açıklarsam eğer şu şekilde bir sorgu yazacaksın.
    Visual studio formu kayıt yapacağın butona çift tıkla ve codebehind tarafına gir. (Bu arada daha iyi öğrenmek istiyorsan visual studio 2008 veya 2010 kur. framework 4 çıktı sen hala 1.0 da kalmışsın :) )

Sayfanın en üstüne bunları tanımla

using System.Data;
    using System.Data.SqlClient;

Buttonun eventine girdiğin yerede şunları yaz.

//Connection tanımla. Webconfigden appsettings den tanımlı connection.
    SqlConnection Conn = new SqlConnection(System.Configuration.ConfigurationManager.AppSettings["Conn"]);
    //Sql Sorgunu yaz. Senin kodda tablo adın cevaplar field adında cevaplar oldundan karışmaması için field adını CevapAdi yazdım.
    SqlCommand Kom = new SqlCommand("Insert Into Cevaplar(CevapAdi)Values(@CevapAdi)", Conn);
    //Sorguda verdiğin parametreyi doldur
    Kom.Parameters.AddWithValue("@CevapAdi", TextBox1.Text.Trim());

//Hata kontrolü için try açıyoruz.
    try
    {
    //Bağlantının açık olup olmadığına bakıyoruz. kapalı ise eğer açıyoruz.
    if (Kom.Connection.State == ConnectionState.Closed)
    {
    Kom.Connection.Open();
    }
    //Veritabanına insert gerçekleşiyor.
    Kom.ExecuteNonQuery();
    }
    catch (SqlException ex)
    {
    //Hata alırsak ne hata aldığımızı bu labela yazar. messagebox olarakda gösterebilirsin.
    Label.Text = ex.Message;
    }
    //Bağlantıyı kapatıyor ve bellekten siliyoruz.
    finally { Conn.Close(); Conn.Dispose(); }

NOT: benim kodlar visual studio 2010 a göre yazılmıştır. Sen 2005 kullanmaya devam edeceksen eğer.
    Connection bağlantısındaki ConfigurationManager kısmını ConfigurationSettings olarak
    Parameters.AddWithValue kısmınıda Parameters.Add olarak değiştirmen gerekiyor.

• Şimdi dikkatimi çekti sen Programlama dilim Visual Studio 2005 demişsin. orada düzeltim sonra yanlış anlama olup yanlış bilgilendirmeyeyim.
    Visual Studio 2005 programlama dili değildir. Bir arayüzdür dreamweaver gibi.
    Senin programlama dilin VB(Visual Basic) mi C# mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: targit

Şimdi dikkatimi çekti sen Programlama dilim Visual Studio 2005 demişsin. orada düzeltim sonra yanlış anlama olup yanlış bilgilendirmeyeyim.
    Visual Studio 2005 programlama dili değildir. Bir arayüzdür dreamweaver gibi.
    Senin programlama dilin VB(Visual Basic) mi C# mı ?

Programlama dilim VB dili...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • How to insert data SQL with parameters in C#? arama terimi ile arayıp konuyu baştan sona çalış. 2 satır kodla olacak iş değil. Projenin başındaysan VB yerine C# a geç derim. Kolay gelsin.
  • eğer yeni başladıysan c# a geç hemen. vb de kaynak az bulursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.