Şimdi Ara

Veri tabanı resim urlsi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar access te verincekerken picbox.imagelocaton A cektşgim url adresini atıyorum ama resim değişmiyor bu sorunu nasil çözebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• veritabanındaki resmi picturebox a mı atmak istiyorsun?

• sezgin1101 S kullanıcısına yanıt
    evet hocam
  • hocam ilk önce veritabanına dosya yolunu kaydettir <input type="file" name=""> şeklinde dosya yolunu veritabanına kaydettirebilirsin ama bu işlemden önce site klasörünün ana dizinine bir image klasörü aç upload edeceğin resimleri bu klasöre at daha sonra dosya yolunu veritabanına image klasörü altındaki resim olarak belirle, şimdi sitene pictirebox at henüz resim gelmeyeceltir bunun için picturebox'ın dosya yolunu data sources olarak belirle ve data sources'ta veri tabanında dosya yolu sakladığımız alan olsun daha sonra bu eklediğin data soueces yolunun en başın image/ ekle bukadar yani(image/seçtiğimi data sources) eğer resimleri online şekilde başkaları yükleyecekse image klasorune resimleri uploas ettir ama veri tabanınada kaydettirmeyi unutma

• quote:

Orijinalden alıntı: sezgin1101

hocam ilk önce veritabanına dosya yolunu kaydettir <input type="file" name=""> şeklinde dosya yolunu veritabanına kaydettirebilirsin ama bu işlemden önce site klasörünün ana dizinine bir image klasörü aç upload edeceğin resimleri bu klasöre at daha sonra dosya yolunu veritabanına image klasörü altındaki resim olarak belirle, şimdi sitene pictirebox at henüz resim gelmeyeceltir bunun için picturebox'ın dosya yolunu data sources olarak belirle ve data sources'ta veri tabanında dosya yolu sakladığımız alan olsun daha sonra bu eklediğin data soueces yolunun en başın image/ ekle bukadar yani(image/seçtiğimi data sources) eğer resimleri online şekilde başkaları yükleyecekse image klasorune resimleri uploas ettir ama veri tabanınada kaydettirmeyi unutma

Hocam site deil offline bi c# uygulamasi 9cin yapitorum ama url bazen aciyor resimleri bazen hata veriyor anlamadim nedenini datagredview in double click lendiginde picbox.imaloc ina url sini atiyorum ama sorun veriyor bazi resimlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: omerbyk1

quote:

hocam ilk önce veritabanına dosya yolunu kaydettir <input type="file" name=""> şeklinde dosya yolunu veritabanına kaydettirebilirsin ama bu işlemden önce site klasörünün ana dizinine bir image klasörü aç upload edeceğin resimleri bu klasöre at daha sonra dosya yolunu veritabanına image klasörü altındaki resim olarak belirle, şimdi sitene pictirebox at henüz resim gelmeyeceltir bunun için picturebox'ın dosya yolunu data sources olarak belirle ve data sources'ta veri tabanında dosya yolu sakladığımız alan olsun daha sonra bu eklediğin data soueces yolunun en başın image/ ekle bukadar yani(image/seçtiğimi data sources) eğer resimleri online şekilde başkaları yükleyecekse image klasorune resimleri uploas ettir ama veri tabanınada kaydettirmeyi unutma

Hocam site deil offline bi c# uygulamasi 9cin yapitorum ama url bazen aciyor resimleri bazen hata veriyor anlamadim nedenini datagredview in double click lendiginde picbox.imaloc ina url sini atiyorum ama sorun veriyor bazi resimlerde

hocam çalıştırırken adımları izleyerek dene urlyi atarken sorun oluyor olabilir urlyi string değişkenine atamayı dene

şu şekilde dene

pbox.imgloc="";
    pbox.imgloc=urladresi;
    double clickten sonra pbox un locationunu sıfırlayarak dene bir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omerbyk1

quote:

hocam çalıştırırken adımları izleyerek dene urlyi atarken sorun oluyor olabilir urlyi string değişkenine atamayı dene

şu şekilde dene

pbox.imgloc="";
    pbox.imgloc=urladresi;
    double clickten sonra pbox un locationunu sıfırlayarak dene bir

hallettim hocam teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.