Şimdi Ara

Veri Kurtarılmasın 3'5 hdd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • wd 500 gb 3'5 tasınabilir hdd mi ihtiyactan satmaya karar verip bir ilan sitesine ilan verdim. bir kaç saat sonra ilanıma almak istiyorum diye yanıt geldi. vay be ne cabuk satacam deyip sevindim.
    kullanıcı adı: datakurtarma

web sitesini iletişim adreslerini filan verdi yolla urune bakayım bozuk değilse paranı yatırayım dedi.

siteside adı gibi veri kurtarma hizmeti veren bir bilgisayar sirketi.

Açıkçası talip olduktan sonra korkup ilanı yayından kaldırdım ve satmamaya karar verdim.

Kim bilir içinde hangi resim videolarım internet şifrelerimi kopyalayıp silmişimdir.
    Nasıl satacam ben şimdi bu hdd leri

İçindeki bilgileri tam silmenin. yani adamların verilerimi kurtaramamasının bir yolu var mı?

• çok zor bir durum iyi ki farketmişsin
  • evet bir yolu var sen dosyalarını kalıcı olarak silmesini istiyorsun dimi ? bunun için killdisk die bir program var bu programla harddiki silersen 0 alınmış gibi olur
  • * bu mesaj silindi *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 1:9:40 >
  • Dosyaları kalıcı olarak silmek için eraser diye bir program var. Ben uzun zamandan beri kullanıyorum. Ama dosyalar sadece bu vb programlarla silinirse kurtarılamaz. Zamanında normal delete ile silinmeyen dosyaların kurtarılamaması için şunu önerebilirim.

1- İlk önce hard diski komple silin.
    2- Çok fazla yer kaplayan bir müzik, film yada iso gibi bir dosya bulun ve bu dosyayı hard disk doluncaya kadar hard dike yazın. Bu işlem uzun sürebilir.
    Zamanı kısaltmak için dosyayı hard diskten değil de harici disk ten okuyup hard diske yazarsanız zaman kopyalama zamanı kısa olur.
    3-Hard disk büyük dosyalar yazılamayac kadar dolduktan sonra önemsiz küçük dosyalarla en küçük dosya kalıncaya kadar doldurun.
    4-bu aşamadan sonra hard diskinizdeki verileri silme ya da formatlama yöntemi ile silebilirsiniz. Bu durumda kurtarılabilen veriler sadece büyük dosya olacaktır. Bu dosyalar da zaten çok önemli değil..

Kolay Gelsin.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.