Şimdi Ara

Veri Hatası(Döngüsel Artıklık Denetimi) Yardım Lütfen (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
161.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • defalarca aynı konu açildi
  • hatta şöyle bi hata oluyorum yardım edebilen varsa çok sevinirim şimdi oyun yüklüyorm verify that the file exists and you can access it son yüklediğim 3 4 oyunda bu hatayı aldım bunlardan bazıları önceden çalışıyordu bilgisayrmda her neyse oyunu internetten indirim dedim bu seferde veri hatası (döngüsel artıklık denetimi) diye bi hata alıyorum. biri yardım ederse çok memnun olurum gerçekten
  • bendede bu sorn mevcut 3 gündür çıldırcamm
  • Bilgisyar aleminin en aşağılık en adi hatası budur hazır konu hortlamışken içimi dökeyim yıllar önce vcd dvd film ve oyun cd lerinde bu hata yüzünden çok cd kırdım sonra sınıursız internet downlaod olayını çözünce vurdum kendimi divx e kendi oyunumuda kendim indiriyorum usb bellekler sağolsun sadece format atmak için dvd yi kullanıyorum.
  • bendeki versiyonu çok daha ilginç.

    cd çalışıyor. cd de video var tıklıyorum açılıyor ama iş kopyalamaya gelince son saniyelerde hata veriyor...diş macununa yönelmeye başladım...
  • Black & White 2 oyununu kurmaya çalışıyordum , aynı hatayı bende aldım cd'leri biraz hoh'layıp gözlük bezi ile silince sorun tamamen ortadan kalktı..
  • kesinlikle işe yarıyor diş macunu yöntemi. ama hepsini kurtarmıyor. çok teşekkürler
  • vay anasını diş macunu bile kullanılıyor artık bende denerim o zaman
  • Bence CD leri çamaşır suyuna yatıralım
  • beyler benim cd deil de normal klasor kopyalamıyor :s
  • bu sorun HDD nizin disketi çizilmişse ömrü gitmişse yani BAD SECTÖR var ise HDD nizde bu hatayı alırsınız HDD nizi deyiştirin en fazla 100 tl bir samsung 500 gb bir HDD alın o sizi götürür çünki bu hata 320 gb altı HDD lerde görülür 80 gb HDD de156,548,548 tane şerit var bir plak gibi o şeritlerin boylu boyunca çizildiğini düşünün HDD niz ses çıkartıyorsa çizikler var demektir buda bu hatayı alırsınız demektir.çizik bir HDD sürekli saçma sapan hatalar verir ve çok ses çıkartır bi nevi kasar.
  • Beyler bayanlar cok kolay bi cozumu war bizzat kendim denedim oldu catlamak uzeredım bu hatadan bildiğinz mutfaktaki annelerimizin kulannığı yeşil prili alın peçeteye yada herhangi ıslak olmayan bi beze sürüp cd yi temizleyin sonra temiz bir peçete bez yada pamukla kurutun bu kadar basit (diş macunuda olur)


  • "Çizik"ten bahsediyorsan CD'nin optik yüzeyini kolonyayla falan temizlemeye kalkışma. Bir işe yaramaz. Ancak optik yüzey kirlendiyse ve bu yüzden okunamıyorsa bir işe yarar.

    Çizik varsa ya pahalı cilalama araçlarını kullanacaksın, ya da amatör olarak;

  • Optik yüzeyin orta deliğinin çevresine dişmacunu sür ve dairesel olarak bütün yüzeye yay (Dişfırçası ile yavaşça veya yumuşak bir bez ile). Biraz beklet, sonra suyla temizle ve iyice durula.
  • Bu olmazsa, bir torbanın içine biraz buz koy, bu buzların arasına da CD'yi koy. Sonra bunu buzlukta (buzdolabı, derin dondurucu vb) beklet. Sonra çıkar.
    Veya direk buzlukta da bekletebilirsin.

    Bu yollarla hepsi değil ama 1-2 çizik CD kurtarılmıştı.


    Eğer bunlar olmuyorsa, saatlerini ve hatta günlerini dahi harcayacağın ama değecek CD kurtarma yazılımlarını öneririm. Ama dediğim gibi çizik CD'den dosya kurtarmak çok uzun süreni alır.

    IsoBuster
    UltraCopy
    BadCopy

    gibi programlar ile kurtarmayı dene (en hızlısı değil, en kaliteli veri kurtarımını ayarla).


    Arkadaş çok güzel anlatmış. Aaartııı kalıcı çözüm istiyorsan diski açmasi başardığında CloneCD yazılımı ile yedekleyip yine bu programla CD'ye yazabilirsin. Dosyaları .cdd formatında kaydettiği için, Win ile açamazsın, CloneCD gerekir.




  • Selamın aleykum ADEM OĞULLARI öncelikli olarak ben bu olayı çok araştırdım nasıl mı çözdüm çok basit :)

    ilk önce bilgisayardaki dvd rider temizleyin içini dışını sonra CD VEYA DVD Yİ DE güzelce temizleyin ondan sonra kopyalayın

    ben denedim 100 % 100 test ettim çalıştı zorda olsa

    veri hatası döngüsel artıklık denetimi hatası vermedi kopyaladı :)
  • Bu tip hataların nedeni genellikle cd ve dvdlerimizdeki çizikler yada bozuk yüzeylerdir. Bu gibi bir durumla karşılaştığımızda yapabileceğiniz özel çözüm yollarından bahsedelim. Çizikleri gidermek için diş macunu kullanabilirsiniz. :) Cdmizdeki çiziğin optik yüzeyi üstüne bir diş macunu sürüyoruz ve ıslak bir bez yardımıyla bunu yediriyoruz. Kısa bir süre bekledikten sonra su yardımızla cd yüzeyine baskı yapmadan cdmizi temizliyoruz. Bazı ufak çapta çizikler bu şekilde kurtarılabilmektedir. Bu yöntem işe yaramaz ise yardımımıza programlar koşabilir. BadCopy ve UltraCopy gibi yazılımlar ise cdmizi kurtama şansımız bulunmaktadır. İnternette bu programların kullanımlarıyla ilgili bir çok döküman bulabilirsiniz.
  • 4 senelik hort ama madem konu gündeme çıkmış: bende bu problemi yaşıyorum arkadaşlar aslında oyun yüklerken vermiyor bu hatayı bende oyunun 2. cd de bitmek üzereyken garip bi hata veriyor pc ye atmaya kalktığımda bu hatayı veriyor ama yalnızca 2. dvd de hatta cd bozuk diye 2. dvd yi tekrar yazdırdım cd cime aynı hatayı yine verdi lütfen yardım edebilirmisiniz bu kadar uğraşmaya değmez internetten indir demiş bi arkadaş batman arkham asylum un online linkini hiç bi yerde bulamadım 2. dvd deki dosyaları başka bir şekilde aktarabilirmiyim lütfen yardım




  • başka bi pcden flaşa at kopyala ben öyle yaptım
  • Bende bu hatayı windows 7 sp1 paketini yüklerken alıyorum.Sorunun harddiskimde olabileceği süphesi üzerindeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Haydar Gül

    Bende bu hatayı windows 7 sp1 paketini yüklerken alıyorum.Sorunun harddiskimde olabileceği süphesi üzerindeyim.

    Benim başıma gelen tüm hatalarda sorun dvd ya da dvd rom'da çıktı hocam...
  • Yav Bişey Bilmiosunuz
    Bendede aynısı oldu Dvd yi tükürüp Sildim düzeldi .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.