Bildirim
Vektörler İle İlgili Yapamadığım Sorular

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam ikinci resimde şöyle düşün.
vektörler eşit olsaydı sonuç ne olurdu?
İlk şeklin bileşkesi en büyük, sonra ortadaki sonra sondaki olurdu doğru mu?
Ama burada hepsi eşit demiş demek ki en büyük olması gereken küçük kalmış bunun sebebi o vektörün daha küçük olması.Aynı şekilde 3. şekildeki bileşke küçük olması gerekirken diğerlerine eşit olmuş demek ki vektör olması gerekenden büyük ki böyle bir sonuç oluşmuş.
Yani N>M>L -
Şimdi anladım yani eşit bileşke büyüklükleri dediği için böyle alıyor . Yani normalde tam tersini almamız gerekiyordu .
Peki size zahmet olacak birinci soruyuda bir bakarmısınız bide ilk soru tork - denge ile çözülebilir mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 20 Mart 2017; 22:17:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ilkinde de:
Öncelikle o ilk 3 vektörün bileşkesini bulmalısın.Bileşke vektör aşağı yönlü 1 birim bir vektör çıkıyor.
Sonra şöyle düşüneceksin;
Öyle bir kuvvet ekleyeceğiz ki bu 1 birimlik vektörle toplandığından AB doğrultusunu verecek.Yani bak burada yön önemli değil.A ya da bakabilir B ye de bakabilir.Ama AB doğrultusunda olmalı tabii.
Bu aşamadan sonra tek tek dene o vektörleri.Mesela 2. vektörü deneyince tam A yönünde 2 ye 1 lik bir vektör geliyor.Bu sağlıyor mesela.
Veya 5 numaralı vektör mesela.5 numaralı vektör ve aşağı yönlü 1 birim bileşke vektör toplanınca bu sefer B yönünde 2 ye 1 lik bir vektör geliyor.Zaten bu vektörün o AB çizgisinin üstünde olduğunu veya paralel olduğunu çizersen hemen anlarsın. -
Başta bileşkesini buldum ama bir işe yaramıyor diye silmiştim demekki böyleymiş .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X