Şimdi Ara

Vejeteryanım askerde sıkıntı yaşarmıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    tavuktan nefret ederim böyle bişeyle karşılaşacağımı biliyordum
    yedik ayvayı
  • önüme mantar koyarlarsa benim içeri bile atılmayı göze alırım yani yemem hiç birtürlü
  • gerçi desenize askerde mantar buldunda yememesi kaldı
  • sen varya cok dayak yersin askerde..... :)
  • Ne yani zorla yemekmi yiyecez.Beğenmediğim yemek olursa dökerim çöpe gider kantinden yerim. O kadarda değil sevmiyorsam yemek zorunde değilim.Bende soğan sevmem mesela kardeş.
  • size verilen yemekleri yemek zorunda değilsiniz. biz acemilikte bazen akşam yemeğine girmiyorduk internet cafe'ye gidiyorduk kuyruk olmuyordu, açlığımızızıda kantinden aldıklarımız ile bastırıyorduk.
    arkadaşlar demiş ama ben de tekrarliğim, verilen yemekler askerlik yaptığnız yere göre değişir. ben acemiliğimi izmir jandarma 10. alayda yaptım. kahvaltıda zeytin peynir çay değişmezdi. bazen tereyağ bal falan da veriyorlardı. öğlen yemeği ve akşam yemeği hemen hemen aynı oluyordu: etli/tavuklu yemek (bakliyatlı veya sebzeli), bazen çorba, bulgur, tatlı veya meyve. çok fazla alternatif bekleme bunlar dışında.
    usta birliğim karaburun jandarma karakoluydu, orası 30 kişilik bir karakol olduğu için yemekler daha farklıydı tabi, hatta havalar ısındığında haftada 1 mutlaka mangal yapıyorduk :D

usta birliğinde küçük bir yere düşersen yemekler daha iyi ve çeşitli çıkar, büyük yerlerde genelde yukarıda saydıklarımı tüketirsin.

• sınır karakoluna etler zaten bozuk geliyordu yemyesil o yuzden yiyemedik onun yerine gofret biskuvi fasulye ekmek
    sorun cekmezsiniz ama size ozel yemek te cikmaz.

yemek buldun ye dayak buldun kac.
  • Baharda gidersen sıkıntı olmaz zaten bol bol ot yolduruyorlar onları yersin:)
  • mesleğin ne bilmiyorum ama 12 ay uzun donem asteğmen olursan senin mesain aksam 5'e kadar 5 ten sonra istersen dısarda tuttuğun eve gidebiliyosun tabii bu yerine gore değişir belki. Yani demek istediğim asteğmen olunca kafadan 1200 tl mağaş alıcan ister ordu evinden istersen diğer yerlerden istediğini yersin. Hele öğretmen astek ler bu konuda çok rahatlar paso sivil takılıyolar , ordu evinde kalıyolar ve dışarı çıkmaları serbest.
  • Eti yemezsin diyorsunuzda ben bilmiyorumda ete bulaşmış fasulyeyide yemez galiba gerçi 2 sene önce at eti sokuolarmış askeriyeye ihale ile falan duydum inş yoktur et çok severim :D
  • Arkadaşlar gerçekten yiyemediğimiz şeyleri zorla yediriyolar mı ? Bir de o gün çıkan yemeklerin arasından istediğimizi seçip alabiliyomuyuz ?
    Bilgilendirirseniz sevinirim çok endişeliyim bu konuda, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valk

Arkadaşlar gerçekten yiyemediğimiz şeyleri zorla yediriyolar mı ? Bir de o gün çıkan yemeklerin arasından istediğimizi seçip alabiliyomuyuz ?
    Bilgilendirirseniz sevinirim çok endişeliyim bu konuda, teşekkürler.

Normalde kurallar gereği her yemeği almak zorundasın. Yemek zorunda değilsin, ama almak zorundasın. O senin istihkakın çünkü. Askerde bu istihkak olayına çok önem veriyorlar. Yemeyen çöpe atar. İlk 1-2 gün bölükteki takım-mangalar oturana kadar yemekleri usta askerler dağıtır ve zorla verir. Ama sonra her gün sırayla sizler dağıtırsınız. Onların yanından geçerken istemediğin yemeğin yanından hızlıca geçip almazsan zorla vermezler tabi. Ama şuna emin olun, özellikle acemilikte "istemediğin yemek" diye bir kavram olmuyor. Sivilde hiç yemediğim şeyleri afiyetle yedim. O yorgunluk ve açlıkla ne olsa yiyorsunuz.

• eğer bir kantininiz yoksa yada varolupta içi boşsa yemek yemek zorundasınız. Tavsiyem az et ve ekmek tüketin, daha dayanıklı olursunuz.
  • Teşekkür ederim cevap için. Yemeyen çöpe atar demişsin çöpe atınca sorun çıkarmıyorlar mı peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: valk

Teşekkür ederim cevap için. Yemeyen çöpe atar demişsin çöpe atınca sorun çıkarmıyorlar mı peki ?

hayır arkadaşın da değindiği gibi o senin istihkakın sonuçta bizim bölük 125 kişilikti gayriler çok olunca yemeğin nerdeyse yarısını çöpe atmak zorunda kalıyorduk (yemeklerde güzeldi hani :DD)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gosphe11 -- 29 Ağustos 2011; 17:25:42 >
  • Verilen yemeği yemek zorunda degilsin tabiki,fakat başka alternatifin olmadıgı bir yere düşersen bu senin aç kalacağın anlamina gelir.aylarca gofret kola adamı ne yapar bilemem
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.