Şimdi Ara

Vega 64 sıvı soğutma 435 watt mı çekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar buradaki http://www.guru3d.com/news-story/radeon-rx-vega-56-reportedly-beating-gtx-1070-by-20.html tablodaki bilgiden yanlış anlamadıysam (board power kısmı) kart tek başına sistemden 435 watt çekmiş, bu garip çünkü vega 56 ve vega 64 hava soğutmalı model açıklandıkları gibi 210 ve 295 çekmişler ama nedense sıvı soğutmalı olan 435'e dayanmış, bu da zaten iki sekiz pin (180+180) ve pcie'nin verdiği 75 watt'ın toplamı, rx 480lerde olan anakart yakma sıkıntısı olmasın bunda da?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 3 Ağustos 2017; 21:36:4 >

• Sekiz pinler 150 W güç sağlıyor. 435 W çekebilmesi için 2 tane 8 bir tane 6 pin bağlantı gerekiyor, PCI-e ile birlikte 450 W'a kadar güç oluyor. AMD değişik bir yol izliyor kart için trafo falan ayarlamamız gerekecek sanırım. Ryzen'de ne güzel iş çıkardılar 65W R5 1600 hayvan gibi CPU. Şimdi 1080 ayarında GPU'yu bir buçuk yıl sonra çok daha fazla güç gereksinimi ile çıkarıyorlar. Yanacağını sanmıyorum uzun zamandır üzerinde çalışıyorlar kartların ama özellikle referans tasarım olanların baya sıcak çalışacağı kesin, R7 serisi gibi olabilir 95 dereceler falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 3 Ağustos 2017; 22:51:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyormuşum, o halde 8 pinler 150 watt sağlıyorsa, 75 de pcie'den gelir, eder 375. Yani istese de 375 watt'tan daha fazla çekemeyeceği anlamına gelmiyor mu bu? Eğer öyleyse bu 435 watt başka bir şeyle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 3 Ağustos 2017; 22:2:28 >
  • Yanlış ta yazmış olabilirler. Zira fiyatını da yanlış yazmışlar. Sıvı soğutmalı model paketlerden ayrı satılmayacağı için fiyatı 699$.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacques Reverdi

Yanlış biliyormuşum, o halde 8 pinler 150 watt sağlıyorsa, 75 de pcie'den gelir, eder 375. Yani istese de 375 watt'tan daha fazla çekemeyeceği anlamına mı geliyor bu? Eğer öyleyse bu 435 watt başka bir şeyle alakalı.

435 W çekemez diye birşey yok. 8+8+6 olabilir, pinlerin yapısı farklı olabilir normalde 8 pin ve 6 pin konnektörlerin iki tanesi toprak dönüşü oluyor voltaj dalgalanmalarına önlem olarak, belki farklı birşeyler yapmışlardır. Bunlar sadece teorik sınırlar normalde 8 pinler 150 W'tan fazla taşıyabilir. Yine de en muhtemel olanı 3 ayrı konnektörle gelmesi 8,8,6 şeklinde. AMD 345W açıkladıysa tüketimi en az 375 W çekiyordur zaten kart, Nvidia'nın 250 W dediği 1080ti 300W civarı çekiyor.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    İyi de kartın tasarımı belli, 2 adet 8 pinle geliyor. 8+8+6 özel soğutmalı modellerde olursa olur ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 3 Ağustos 2017; 22:6:6 >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir şey olabilir, normalde vega 56 399 dolar ama paketli olunca 499 oluyor, oradan yola çıkarak sıvı soğutmalı modelin tek başına satılması durumunda 599 dolar olacağı tahminini yapmış olabilirler yada gerçekten öyledir, Erdi Özüağ da yaptığı haberde ve videoda 599 dolar rakamını telaffuz etmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Haberde hava soğutmalı Vega 64 'ün fiyatını 599$ olarak yazmıştı. Paket ile satılacağı o zaman net belli değildi. Sıvı soğutmalıyı ise 699$ yazmıştı zaten.

Haberi tam okuduysanız, fiyatlar kısmında bilgi verirken evet 599 limited edition ve 699 da sıvı soğutmalı için yazıyordu ama haberin son paragraflarında sıvı soğutmalı modelin 599 dolar olduğu bilgisini verdi, bknz: haber linki,https://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMD-Radeon-RX-Vega-ekran-kartlari-tanitildi-iste-tum-detaylar.htm bu da haberdeki bilgi: "Bu karşılaştırma kapsamında AMD'nin 599 dolarlık sıvı soğutmalı RX Vega 64'ü buna karşılık 499 dolarlık temel GTX 1080 modelini kullandığını görüyoruz yani özel tasarımlı 1080'ler farkı daha da açıyor olabilir." yani haber de iki farklı bilgi mevcuttu keza videoda da 599 olduğundan bahsetti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacques Reverdi

Haberi tam okuduysanız, fiyatlar kısmında bilgi verirken evet 599 limited edition ve 699 da sıvı soğutmalı için yazıyordu ama haberin son paragraflarında sıvı soğutmalı modelin 599 dolar olduğu bilgisini verdi, bknz: haber linki,https://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMD-Radeon-RX-Vega-ekran-kartlari-tanitildi-iste-tum-detaylar.htm bu da haberdeki bilgi: "Bu karşılaştırma kapsamında AMD'nin 599 dolarlık sıvı soğutmalı RX Vega 64'ü buna karşılık 499 dolarlık temel GTX 1080 modelini kullandığını görüyoruz yani özel tasarımlı 1080'ler farkı daha da açıyor olabilir." yani haber de iki farklı bilgi mevcuttu keza videoda da 599 olduğundan bahsetti.

O zaman net bilgiler yoktu. Sıvı soğutmalı ve limited edition modelleri ay ayrı satılmayacak diye haberler çıktı. Bu iki modeli sadece paket ile birlikte alınabilecek. Sıvı soğutmalı modelin olduğu paket 699$, limited edition modelinin olduğu paket ise; 599$. O yüzden paketlerden kafadan 100$ düşmeye gerek yok. Sözde paketlerin incelikleri için 100$ fazla veriyorsunuz. Ama bu iki modeli paketsiz alamadığınız için fiyatları yazdığım gibi. [TR 'de durumlar farklı olabilir belki. O konuda net emin değilim.]

Umarım haberler ve ben yanılırım da bu modeller de ayrı ayrı sizin dediğiniz fiyatlara satılır. Ama sanmıyorum. Çünkü; Amd 'nin kendi sitesinde de şu resim var;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 4 Ağustos 2017; 16:27:16 >

• 500W çekiyorsa :) yanında bir adapter versinler bari

trollemeyin yeter yahu vega56 başarılı 64-1080 e oranla avantajı dezavantajı ihtiyaç doğrultusunda alınır yada alınmaz.

bu zamanda kart bulmuşuz modundayız biraz aslında.. malum yanlız bende 1080ti ile kafa kafaya yada çok yakın bir kart bekliyordum ama amd gene zamanla perfomansını yukarı taşıyacak gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 3 Ağustos 2017; 22:51:28 >
    Evet bu tablodan haberim var, ben de ayrı olarak satılmasını umuyorum.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    AMD zamanla ileri taşıyacak ama o zaman kadar kartı alacaklar olanlar başka kartlara kaymış oluyor. 2 sene sonra GTX1070'i geçen FuryX çok bir işime yaramıyor maalesef. GTX1070 ilk çıktığında bir kere geri kaldı mı bir çoğumuzun aklına o yer ediyor maalesef. Umarım bu kartlar sızan veriler gibi GTX1070 ve GTX1080 üzerinde performansla gelirler de biraz fiyatlar iner aşağıya.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Öyle yada böyle adamlar gizli gizli en çok kart satılan segmentlerde liderliği ele alırsa en üst düzeyde geri kalmalarının pek anlamı yok aslında.

Şimdi 1080 le kafa kafa ya ama min fps de %10~20 daha iyi ilerde de 1080ti ye yaklaşabilicek bir potansiyeli olan bir kart 1080 e iyi alternatif olur tdp hariç.. heralde durum o şekilde olucak onu demek istedim.
    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/72619-nvidia-geforce-gtx-1080-review-23.html
    https://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/gigabyte-gtx-1080-g1-gaming-rgb-review/29/

bu kartta aşağı yukarı fury x kadar güç çekse gtx 1080 e oranla gerçek dünya oyun testlerinde watt farkı sanıldığı kadar olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 4 Ağustos 2017; 15:21:6 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Ona hiç lafım yok ki zaten muhalefet olsun diye yazmadım. AMD'nin taktiği benim aklıma çok yatmadı. Yoksa pazarda segmentin en büyük olduğu yerde penetrasyonunu artırmak en doğru hamle zaten. Benzer durumu Intel yapıyor millet hala AMD için cellat resmi paylaşıyor (kurumsal vs bireysel işlemci pazarı).

Ben de alım gücü zayıf bir ülkede olduğumuz için geleceği düşünüyoruz ama yurt dışındakiler buna çok bakmıyor diye düşünüyorum. Adamlar için 1080Ti bile 700TL-800TL olduğu için ileride ne oluru pek düşünürler mi süphem var. Bir de koskoca firma madem karttan 2 senede %20 ekstra performans çıkartabiliyor neden bugün değil de seneye ya da 2 sene sonra?
  • 8+6 pinli AMD 390X 400 Watt üzeri çekmiş. Yani 2x8 Pin'in 400 Watt üzeri çekme ihtimali gayet normal göörünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 4 Ağustos 2017; 15:23:40 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Bu kartı baz alarak konuştum 2x8 ve 275w bu yeni vega64 295w paylaştığım tablolara göre gerçek dünyada 50w bir fark olabilir 1080le fury den iyidir belki güç yönetimi bilemiyorum duruma göre Chill olayı var birde.
  • 345 yazıcakken 435 olmuş :) anlamıyacak bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

345 yazıcakken 435 olmuş :) anlamıyacak bir durum yok.

Rakamlar yer değişmiş görünüyor,543 watt da yazabilirdi yanlışlıkla.
    Asıl sansasyon 543 watt olsaydı olurdu.
  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    Zaten fury x 275w tdp ve 2x8pin gtx1080 180w tdp ama oyunda 30w kadar fark oluyor

Demekki gerçek dünya testine bakmak lazım Furmark açıp belki tdp yi buldurursun karta ama oyunda çektiği güç önemli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.