Şimdi Ara

Vectra C2 Gösterge Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sabah aracımda kontağı açtığımda gösterge panelinde motor arıza lambası hariç tek bir lamba veya hareket yoktu.Çalıştırınca o turunca motor arıza lambası da söndü ve çalışmazken nasılsa o hale döndü göstergeler.Yani ne devir saati ne kilometre saati ne motor ısı göstergesi en ufak çalışan yer yoktu.Buna aracın yaptığı km yi yazan saat de dahil.yaklaşık 10 km öyle gittim hiçbir sorun yok araçta.Sigortaları filan kontrol ettim sorun yok.Sonra km sıfırlama düğmesine bir kere bastım öylesine, tüm ışıklar göstergeler geri geldi.Çalışmazken gittiği km yi yazmamış ana saate yol bilgisayarına bakınca farkettim.Aynı anda sıfırlamıştım.Bu sorunla daha önce karşılaşan var mı?Bilgisi olan sebebi hakkında tahminde bulunabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A_B_U -- 20 Nisan 2010; 1:30:24 >



  • Anlaşılan kimsenin başına gelmemiş sık rastlanan bir durum değil.
  • değişik bir durummuş. araç normal çalışıpgittiğine göre tek sorun gösterge panelinde olabilir. Temassızlık falan olmuş olabilir.
  • Servise de gösterdim nedenini bulmak için çalışmadığı halde gelmeniz lazım o şekilde bilgisayara bağlanması lazım dediler.Ama ciddi birşey yoktur dediler.Yine de sebebi meçhul.
  • zaten bu tip arızaları anlayacak düzeydeki adam servisden ayrılıp kendi yerini açıyor. Servistekilerde pek bilgi olmadığı için bilgisayara bağımlılar. Ellerinde o alet olmasa bir vida bile sökmeye cesaret edemezler.Bilgileri olmadığından yorum yapamazlar.
  • Evet haklısınız o konuda.Gerçekten esaslı usta bulmak zor,herkese güven de olmuyor.Ama şu anda araçta sorun yok bir kere yaptı o sorunu inşallah sigortadan filan olmuştur.
  • Valla şanslısınız o zaman,benim Astra H'de de aynı sorun olmuştu,4 lüler durup dururken yanıp sönmeye başladı,hem de araba evin önünde çekiliyken,kontağı açtım arabyı çalıştırdım göstergelerin hiçbiri çalışmıyor ama araba çalışıyor,öylece özel servisime gittim 70 km.380 lira sıkışmışgösterge paneline o kadar.Başka bir arkadaşta da oldu aynısı,o garantiden göstergeyi değiştirdi,internetten başka bir arkadaş da arabayı güneşte bırakmış,eski haline dönmüş.sebebi nedir bilinmez,küçük bir temassızlık da olabilir,nem de.
  • Hocam bu gün hastaneye gidiyorudum aynı sorun benim başıma geldi. Taktım anahtarı birtek motor arıza ısıgı yanıyor çalıştırdım oda gitti. Yaklaşık 4-5 km gittim aracı hastane otoparkına parkettim yarım saat sonra ger geldim çalıştırdım her şey normaldi. Az önce baktım gene bi sorun yoktu ama bu başıma iş açar gibi geliyor bana.... Daha öncede bir iki kez böyle hareket halindeyken ufak cukurlara girmiştim (memleketteydim o sıra yollar bozuktu) tüm gösterge panelinin ışıkalrı full yanıp söndü sonra komple gitti.. Siz yaptırdınız mı nedenkaynaklanıyor acaba?? bir yerde temazsızlık var gibi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.