Şimdi Ara

Vectra C Gerçekten Bukadar Kötümü : ( (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
222
Cevap
1
Favori
178.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vectra derim özellikle kozmik gri sanırım öyle bi ismi vardı rengin o renk çok yakışıyo çok tatlı duruyo
  • Bizde de 2005 Vectra C var.. Şu an 50000km'ye yaklaştı ancak şu ana kadar tek bir sorun çıkartmadı.. Maşallahı var.. 2001 Yılında sıfır Astra G almıştık ve 2005 yılında Vectra C alana kadar kullandık, Astra G'nin Vectra C'den daha atik bir araba olduğu doğrudur ancak bir kere Vectra'nın içine binipte buram buram konforu içinize çektiğinizde astra G falan gözünüzde olmuyor.. Ayrıca astra G 'nin yol tutuşu çok iyiydi ancak vectra bana çok daha fazla güven veriyor.. Hem yüksek hızlarda daha stabil hem de düşük hızlarda yeterince kıvrak.. 1.6 motor bazen sorun yaratabiliyor araca.. Bizim vectrada extra olarak müzik sistemi var ve yaklaşık 50kgde o ağırlık yapıyor.. Araçta 3-4 kişi varken dik yokuşlarda bir alt vitese geçmek gerekebiliyor bazen. Özellikle alt devirlerde zorlanıyor araba.. Ancak gündelik kullanım için motor kesinlikle tatminkar.. Hele hele uzun yolda kesinlikle fazlasını isteyeceğinizi sanmıyorum.. Zaten yukarıda da bahsedildiği gibi bu kadar konforlu ve donanımlı bir aile arabası için zaten bu motor bile gayet yeterli.. Ayrıca yakıt tüketimi konusunda da şehir içinde ortalama 8lt civarı yakıyor ama otobanda yaklaşık 600kmlik yolda 5.6lt ortalama yakalamıştım, ortalama hızda genelde 90-100 arasıydı max 140'tır... Dengeli kullanımda özellikle uzun yolda çok ekonomik bir araç.
    Almayı düşünenler varsa bence hiç düşünmesinler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetkry

    dostum vectra hakkında yazdıkları hep dalavera.vectra harika bir araba .çekişi aile için oldukça yeterli.sana karşılaşacağın 2 sorunu söyleyeyim biri tıkırtılar.ancak seni sadece şehiriçinde rahatsız eder. uzun yolda hiç ses çıkmaz.diğeride yakıt.şehiriçi 400 uzunyol 300 civarı yakar.ancak sıralı sistem lpg taktırırsan hem çekiş düşmez hem yakıt ortalama 170 bin olur.ben de vectra kullanıyorum.2004 model vectra comfrt

    Bu değerler biraz arabanın zorlanmış hali galiba
    çünkü kayınbiraderimde var ankarada şehir içinde 7.1lt/100km yaktırıyor yol bilgisayarının gösterdiği uzun yoldada 6-6.5 lt yaktırıyor ama bir arkadaşımda anlatıyor anlık yakıt bazen 35lt gösteriyor diyor çünkü 4000-5000 devirde kullanıyor. bu yakıt olayı kullanmadan kullanmaya fark eder ama şehir içinde 13-14 lt bence biraz sert kullanılmış değerler




  • şehiriçinde ne kadar kendimi zorlasamda 10 ltrenin altına düşmüyor.uzun yolda 7 litre civarı(sakin kullanım)
  • amcamda c kasa makyajsız var
    2003 ten beri hiçbir sorun çıkarmadı
    evet 1.6 kalkışlarda yetmemesi doğaldır ama konfor namına herşey var
    geniş araba yayla gibi.arabanın bir ağırlığı var duruşu var
    söyledikleri kadar kötü de değil
  • opeli oldum olası pek sevmedim hepde uzak olduğum bir markadır ama türkiye koşullarında fiyatına oranla sıkıntısız bir markadır servislerin müşteri ilişkileri biraz kötü.. onun dışında opel için diyebiliceğim bana göre opelin en makbül aracı omega ve bu vectra c kasadır insignia yı bile beyenmedim araç yılın en iyi arabası seçilsede ingilterenin en vasat arabası seçildi bir derginin kamuoyu araştırmasında..

    vectra c bence opelin en iyi arabasıdır donanımı işçilik kalitesi ve en en önemlisi sunmuş olduğu hizmete karşın istenilen fiyat.. arkadaşımda vectra c elegance var 2003 model araba gibi araba deyimi tam yerinde bir kavram olur 2003 yılında sıfır aldı 6 yıldır kullanıyor en ufak bir sıkıntı sorun daha yaşamadı arkadaşım arabada far sensörü yağmur sensörü ön +arka park sensörü geri vitese takınca otomatik aşağı inen ayna (bmw deki gibi) elektrikli arka perde airbagler asp traction control sistemi ısıtmalı ve elektrikli koltuklar dijital otomatik klima ayak üstü aklıma gelen donanımı bunlar daha ne olsun arkadaşım deri döşemede yaptırdı biraz arabaya kendide üstüne düşdü xenon far taktırdı falan kendinden kararan aynası falan var zaten yani aklıma geldikçe geliyor donanımı araç full+ full bir araç.. pek çok sıfır diye üretilen araçlarda hayla bu donanımın yarısı bile yok.. akranı araçlarında sıfır fiyatlarıda bu günün raici 65 milyardan aşağı değil..

    bazı arkadaşlar haklı olarak şunu diyebilir şu markanında şu modelinde bu donanımlar var ikinci elde doğrudur vardır ama hangisinin bir opel gibi servis ağı yedek parça olayı var opel dediğimiz marka bu gün fiat reno dan sonra bence türkiyede üçüncü servis ağına sahip markadır yedek parça usta tamir özel servisde resmi servisde türkiyenin neresinde olursanız olun bir sıkıntı çekmessiniz bu faktörde arabanın parasına eklerseniz vectra c lerin ne kadar değerli olduğunu anlaya bilirsiniz... birde en son olarak alman kalitesi işçiliği sağlamlığını eklerseniz araba bence klasmanında tek seçilebilir araç kalıyor..

    zaten vectra c ticari değil kişisel şahsi kullanıma hitap eden bir araç keyfine zevkine konforuna düşkün adamın arabası bir uzun yola çıkdığınızda çok ço kkeyifli yol alabiliceğiniz bir araç yada şehir içinde asla sizi yormıycak geröiycek bir araç eyer derdiniz ekonomiklik ise yada parça parası ise bu tür şeylerde takılı kalmışsanız vectra yı seçeneleriniz içine bile almayın..

    beni vectra da en çok etkileyen bir sabah arkadaş beni evden aldığında bilgi ekranında kar işareti çıkıp kaygan yol lütfen dikkatli gidin yazısı çıkmasıydı çok çok hoşuma gitmişdi bir aracın bu kadar akıllı olması ve uyarması..




  • arkadaşım süper araçtır
  • 2004 Vectra C 1.6 Comfort sahibiyim 60.000 küsür kilometrede
    25.000 km'de aldım stefanelli lpg sistemi taktırdım.
    Geçen hafta tam olarak 1300 km'lik uzun yol yaptım Ankara'ya
    Giderken Bursa İnegöl otobanında maksimum 200 km/s hızı gördüm Balıkesir'den 6 saat sürdü.
    Dönüşte hasta taşıdığım için 9 saatte dönebildim, otobanda 170'le döndüm
    Giderken tek dönerken 3 kişi ve bagaj ağzına kadar doluydu.
    Konforuna diyecek yok. İyi bir şoför için doğru kullanıldığında sorun yaratacak kadar hantal bir araç değil.
    ama Megane 1'deki gibi bir performans beklemeyin, öyle olur olmaz sollamalar için uygun değildir pek.

    Yakıt Tüketimine gelince giderken 1.74 den gaz aldım dönüşte 1.49 dan gaz aldım.
    110+85 liralık gaz ile 1314 km yol yaptım

    Uzun yolda; bu şekilde bir kullanımla, ve bu fiyattan alınan gaz ile 148 kuruş yaktı.
    Şehir içinde 220-245 kuruş yakıyor kullanıma göre.
    Şehir içinde kullanım tarzınızdan dolayı ciddi anlamda yakıt farkı oluşuyor.

    Ben memnunum, başkasını bilemem. Bu fiyatta alınabilecek bir araç, Sonuçta D segmentindeki donanım ve yalıtım kendini hissettiriyor.

    Bundan sonra 3. aracım otomatik olacağı için, her ne kadar test edemesem de 2006-2007 Honda Accord düşünüyorum, otomatik vites istediğimden dolayı.
    VW'nin DSG şanzımanı ve tsi motorlu aracı, teknik olarak harika olsa da fiyat olarak şu an için yaklaşabileceğim bir yelpazede değil.




  • param olsa benzinli bir comfort kesdim gözüme 50 binde 2006 model deri meri ısıtmalı koltuk her bir şey var araba süper bazen diyorum benim a3 ü satıp alsam mı benim a3 de şehir içi 10 litreden aşağı düşmüyor namussuz ama sürüş rahatlığı var işde yoksa vectra şehir içi bir şey yakmaz.. bir tane var 29 bin tl istiyor adam fiyatıda uygun km side donanımda full aklımı çok çeliyor lpg de takılmamış tam istediğim gibi..
  • son kullandığım araçlar;98volvo s70t5(225hp çift tubo vs),,98 passat 1.8t highliine,,03 vectra 1.8 comfort,,04megane 1.6 dynamic,,01bora 1.9tdicomfrt,,04toledo1.9tdi signo...kısaca içlerindeki en iyisi vectradır.aldıktan sonra lpg taktırdım benzinde inanılmaz sarfiyatlı ama lpg de yarıyarıya konomikleşti.şöyleki megane1.6 hb lpg li araçtan daha az yakıyodu.şuanda da yine vectra almayı üşünüyorum.çok uzatıp can sıkmak istemiyorum.sorusu olan arkadaşlara görüşlerimi ve deneyimlerimi anlatabilirim.
  • vectra gitmiyor dıyen arkadaslara cevabım aşagıda resim herseyi anlatıyor 2006 model 1,6 benzinlı

     Vectra C Gerçekten Bukadar Kötümü : (
  • Arkadaşlar C2 kasa lpg li kullanan varsa yakıt tüketimi ile ilgili bilgi verebilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mso2172

    Arkadaşlar C2 kasa lpg li kullanan varsa yakıt tüketimi ile ilgili bilgi verebilir mi?


    Vectra 2006 1.6 comfort - LPG de yaplaşık olarak 26 kuruş yakıyor.
  • İyi forumlar ben 2004 Vectra 1,6 Elegance sahibiyim. Alacak olan arkadaşlar bu arabayı gönül rahatlığıyla alsınlar. İnanın araç herşeyiyle sizi tatmin edecektir. Aracıma binipte hayran kalmayan görmedim. Ayrıca aracımı kullanıpta hayran kalmayan yine görmedim. Işıklarda durduğunuzda gözlerin aracınıza dönüp bakması diğer araç sürücülerinin arabanızı incelerken yada çaktırmadan aracınıza bakarken yakalamanız sizi vectranıza daha çok aşık edecek. Yol tutuşu içinin ferahlığı motorun sesi duruşu herşeyiyle number one bi araç. Arkadaşımda sıfır renault fluence var alalı 1 ay oldu inanın onun arabasından inip vectrama bindiğim zaman diyorumki harbiden bu almanlar işi biliyor. Birisi 1 aylık bir araç diğeri 7 senelik bir araç. Adamlar 7 sene önceki teknolojileriyle birçok otomobil firmasının bugünkü sıfır araçlarından daha iyi bir araç üretmişler. Hernekadar arabamı çok sevsemde 1.6 motorun kalkışlarda acık geç kaldıgını düşünüyorum. Ama sadece ve sadece kalkışlarda yetmiyor. Uzun yolda otobanda tokatlamadığım araba nadir. Resmen uzunyolda aslan kesiliyor. en son uzun yoldan geleli 15 gün oldu. Ankara İstanbul otobanında en son 200 km hızı gördüm 3 şeritin birbirine yaklaşıp tek şeritmiş gibi göründüğünü görünce ben napıyorum canıma bugüzel arabama kastımmı var diyip ayağımı gazdan kestim. Şimdi soruyorum size sadece ve sadece kalkışlarda biraz geri kalsan nolur be kardeşim. Senin vectranın tek kusuru bu kalkışlarda biraz geç kalması. Bunu sorun etme seni hertürlü ama hertürlü mutlu eder bu araç. Yanlız bir ekleme yapmak istiyorum okadar parayı verip vectra alıyosan 1 2 milyar daha fazla verip mutlaka ve mutlaka elegance modeline binin. Elegance modeli sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Tam bir makam aracı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardlower

    İyi forumlar ben 2004 Vectra 1,6 Elegance sahibiyim. Alacak olan arkadaşlar bu arabayı gönül rahatlığıyla alsınlar. İnanın araç herşeyiyle sizi tatmin edecektir. Aracıma binipte hayran kalmayan görmedim. Ayrıca aracımı kullanıpta hayran kalmayan yine görmedim. Işıklarda durduğunuzda gözlerin aracınıza dönüp bakması diğer araç sürücülerinin arabanızı incelerken yada çaktırmadan aracınıza bakarken yakalamanız sizi vectranıza daha çok aşık edecek. Yol tutuşu içinin ferahlığı motorun sesi duruşu herşeyiyle number one bi araç. Arkadaşımda sıfır renault fluence var alalı 1 ay oldu inanın onun arabasından inip vectrama bindiğim zaman diyorumki harbiden bu almanlar işi biliyor. Birisi 1 aylık bir araç diğeri 7 senelik bir araç. Adamlar 7 sene önceki teknolojileriyle birçok otomobil firmasının bugünkü sıfır araçlarından daha iyi bir araç üretmişler. Hernekadar arabamı çok sevsemde 1.6 motorun kalkışlarda acık geç kaldıgını düşünüyorum. Ama sadece ve sadece kalkışlarda yetmiyor. Uzun yolda otobanda tokatlamadığım araba nadir. Resmen uzunyolda aslan kesiliyor. en son uzun yoldan geleli 15 gün oldu. Ankara İstanbul otobanında en son 200 km hızı gördüm 3 şeritin birbirine yaklaşıp tek şeritmiş gibi göründüğünü görünce ben napıyorum canıma bugüzel arabama kastımmı var diyip ayağımı gazdan kestim. Şimdi soruyorum size sadece ve sadece kalkışlarda biraz geri kalsan nolur be kardeşim. Senin vectranın tek kusuru bu kalkışlarda biraz geç kalması. Bunu sorun etme seni hertürlü ama hertürlü mutlu eder bu araç. Yanlız bir ekleme yapmak istiyorum okadar parayı verip vectra alıyosan 1 2 milyar daha fazla verip mutlaka ve mutlaka elegance modeline binin. Elegance modeli sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Tam bir makam aracı.


    Merhaba hardlower,
    Bende bu aralar vectra arayışındayım. allah nasip ederse 2004-2005 model 1.6 comfort veya elegance alacağım. Gönlümde 1.9 dizel yatıyor ama onada bütçe yetmiyor. Vectraya vereceğim paraya sıfır araç alınıyor ama vectranın yanından bile geçmiyor. Yazınızdan anladığım aracın tek kusuru kalkışların hızlı olmaması. Hergüzelin bir kusuru olacaktır. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşadınız mı acaba. Vectralarda kronik arızzalar varmıdır. Yakıt tüketimi araştırmalarıma göre ş.içi 10 litrenin altına düşmüyor herhalde.
    Elegance modelinde yok yok ama gelgelelim şu anda paramda yetmiyor. (piyasada comfort fazla olduğundan elegance seçenekleride az oluyor.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skocaci


    quote:

    Orijinalden alıntı: hardlower

    İyi forumlar ben 2004 Vectra 1,6 Elegance sahibiyim. Alacak olan arkadaşlar bu arabayı gönül rahatlığıyla alsınlar. İnanın araç herşeyiyle sizi tatmin edecektir. Aracıma binipte hayran kalmayan görmedim. Ayrıca aracımı kullanıpta hayran kalmayan yine görmedim. Işıklarda durduğunuzda gözlerin aracınıza dönüp bakması diğer araç sürücülerinin arabanızı incelerken yada çaktırmadan aracınıza bakarken yakalamanız sizi vectranıza daha çok aşık edecek. Yol tutuşu içinin ferahlığı motorun sesi duruşu herşeyiyle number one bi araç. Arkadaşımda sıfır renault fluence var alalı 1 ay oldu inanın onun arabasından inip vectrama bindiğim zaman diyorumki harbiden bu almanlar işi biliyor. Birisi 1 aylık bir araç diğeri 7 senelik bir araç. Adamlar 7 sene önceki teknolojileriyle birçok otomobil firmasının bugünkü sıfır araçlarından daha iyi bir araç üretmişler. Hernekadar arabamı çok sevsemde 1.6 motorun kalkışlarda acık geç kaldıgını düşünüyorum. Ama sadece ve sadece kalkışlarda yetmiyor. Uzun yolda otobanda tokatlamadığım araba nadir. Resmen uzunyolda aslan kesiliyor. en son uzun yoldan geleli 15 gün oldu. Ankara İstanbul otobanında en son 200 km hızı gördüm 3 şeritin birbirine yaklaşıp tek şeritmiş gibi göründüğünü görünce ben napıyorum canıma bugüzel arabama kastımmı var diyip ayağımı gazdan kestim. Şimdi soruyorum size sadece ve sadece kalkışlarda biraz geri kalsan nolur be kardeşim. Senin vectranın tek kusuru bu kalkışlarda biraz geç kalması. Bunu sorun etme seni hertürlü ama hertürlü mutlu eder bu araç. Yanlız bir ekleme yapmak istiyorum okadar parayı verip vectra alıyosan 1 2 milyar daha fazla verip mutlaka ve mutlaka elegance modeline binin. Elegance modeli sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Tam bir makam aracı.


    Merhaba hardlower,
    Bende bu aralar vectra arayışındayım. allah nasip ederse 2004-2005 model 1.6 comfort veya elegance alacağım. Gönlümde 1.9 dizel yatıyor ama onada bütçe yetmiyor. Vectraya vereceğim paraya sıfır araç alınıyor ama vectranın yanından bile geçmiyor. Yazınızdan anladığım aracın tek kusuru kalkışların hızlı olmaması. Hergüzelin bir kusuru olacaktır. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşadınız mı acaba. Vectralarda kronik arızzalar varmıdır. Yakıt tüketimi araştırmalarıma göre ş.içi 10 litrenin altına düşmüyor herhalde.
    Elegance modelinde yok yok ama gelgelelim şu anda paramda yetmiyor. (piyasada comfort fazla olduğundan elegance seçenekleride az oluyor.)



    Yakıt olarak 10 litrenin altına düşmesi zor, bizim araçta (2006 1.6 comfort ) ortalama 10.5.

    Ek olarak kalkışlarda hiçde fena sayılmaz. En azından sınıfındaki araçlara göre hiç ama hiç fena değil.




  • Benim şu anda baktıklarım 2004 model. Araştırmalarıma görede 2004 fabrika verisi 10,2 lt. 2006 model ise 9,2 lt. olarak gördüm. sizinki ş.içi 10,5 yakıyorsa demekki 2004 modelide 11,5 lt.den aşağı düşmeyecektir diye düşünüyorum.
  • 2004 de 2006 da aynı yakıyor 10 civarı şehr içi buda d sınıfı o kütlede o hacimde bir araç için çok doğal.. vectra yukardada yazdım güzel araçdır sadece nazikdir hor kullanılmaya bakımsız bırakılmaya gelmez..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    2004 de 2006 da aynı yakıyor 10 civarı şehr içi buda d sınıfı o kütlede o hacimde bir araç için çok doğal.. vectra yukardada yazdım güzel araçdır sadece nazikdir hor kullanılmaya bakımsız bırakılmaya gelmez..


    Ben 2004 ile 2006 nın motorlar farklı diye duymuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyah845

    vectra gitmiyor dıyen arkadaslara cevabım aşagıda resim herseyi anlatıyor 2006 model 1,6 benzinlı

     Vectra C Gerçekten Bukadar Kötümü : (



    yuhhhh bende 2.0 motor vectra b2 var 250 diyor bu 1.6 ile 260 he imkansız devir saatini neden çekmemişler
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.