Şimdi Ara

Vectra C Gerçekten Bukadar Kötümü : ( (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
222
Cevap
1
Favori
178.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • opel vectranin cok yaktigi yonundeki yazanlar oluyor, ben bir suredir yol bilgisayarini sifirlamamistim, asagida 1.6 2007 vectranin nasil yaktigini bulabilirsiniz.

     Vectra C Gerçekten Bukadar Kötümü : (
  • bence 1 numara gayette sağlam bir araba
  • al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstdgbkn -- 25 Eylül 2011; 1:04:46 >
  • vectra b 2000 motor zor yetıo
    vectra c ye 1,6 motor cok zor yeter
    kullananlar mutevazi kullanıyodur
    yoksa baskı balata durmadan degişir
  • Vectra C süper bir araba benzini biraz fazla olsada,çekmez itmez gibi şeyler yalan biraz ağır kalabilir ama o motor o arabayı rahat sürmek için yetiyor
  • 1.6 vectrayla 3.20 bmw yi mı yedın ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: mstdgbkn

    ustam kaldırmıyor diyenler warsa kendi şoförlüklerindendir bence, tabi arabayı sürmüşlerse .bende 1.6 2004 model ultra mavi vectra var .araba 62000km ama tık yok görenler hayran oluyor. tek bir sorunu var oda cok nazar değmesi o yüzden yıkatamıyosun arabayı . belkide benimkinin rengindendir. ama vecctradan sakın şaşma. 97 model otomatik vites 3.20i A bmw yi yedim. benimki sehiriçinde 300 bin sehir dısında 180 bin yakıyor. araba bittim diyene kadar satmayı düşünmüyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rechan_cdx

    vectra b 2000 motor zor yetıo
    vectra c ye 1,6 motor cok zor yeter
    kullananlar mutevazi kullanıyodur
    yoksa baskı balata durmadan degişir


    peki baskı-balata bitince sana mı gelelim ?

    geçecen bu işleri
  • yollarımız süper ve hız sınırı 180km/h ama buna ragmen vectra 1.6 yetmiyor :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MKG24

    arkadaşım 2004 yılında edition sıfır satın aldım 2006 da lpg taktırdım.fazla km yapan biri değilim ve sonuçta kamu memuruyum 1.6 arac tercih etmemdeki en büyük faktör vergi avantajının olması bence bir aracın yakıtından çok yıllık maliyeti hesaplanmalı yani vergisi sigortası yıllık ortalama km üzerine eklenmeli...dediğim şekilde hesaplama yapın herkes bütçesine göre konuşsun ben şahsen arabaya binmediğim halde ayda garajda durduğunda 100 ytl masrafı varsa bence en kötü araçtır...

    araçın performansından bahsedecek olursak illaki 1.6 ve 100 hp bir aractam iyi performans beklenmez ben 95 den beri araçım var 97 ve 99 da astra 1.6 kullandım bence onlarla kıyaslanmayacak kadar keyif veren vectra dır...sonuçta farklı sınıf araçlar...sonuçta her şey hız değil diyosan bu fiyatlara alabileceğin en güzel araçtır...



    2004 ve üstü vectra modeli 1.6 kaldırmıyor tartışması yapılıyorsa LPG ile bu araç yerinde mi sayıyor. Nedir LPG performansı. 2001 vectra LPG'li kullandım, hiç mi hiç atik değildi. Bu kasa daha ağır ama motor da daha yeni.
    Ne dersiniz?..




  • gel yardımcı oluruz
    rahat ol bıraderim
    quote:

    Orjinalden alıntı: yat_uyu


    quote:

    Orjinalden alıntı: rechan_cdx

    vectra b 2000 motor zor yetıo
    vectra c ye 1,6 motor cok zor yeter
    kullananlar mutevazi kullanıyodur
    yoksa baskı balata durmadan degişir


    peki baskı-balata bitince sana mı gelelim ?

    geçecen bu işleri
  • Hiç bir arabadan çekmedim opel vec. çektiğim kadar sadece 2 gün kullandım ama yettiiiiii
  • C 1.6 için, LPG deneyimlerini alabilir miyiz?
  • 2008 vectra c 2 kasa araç aldım. 2004 yılını bilmem. Ben aldığım araçtan gayet memnunum. Şehir içinde öldürür, güldürür diyenlere inanmayın. Bence bu yollar için binilebilecek en pahalı araç. Daha fazla para vermeye gerek yok. Konfor çok iyi. Uzun yoldaki performansı da çok iyi. Gaza basınca çok rahat hızlanıyor bir anda 160 170 km/sa. hıza erişiyor ve hızı hissettirmiyor. Yakıt tüketimi de 2004 astra 1.6 dan biraz daha iyi. Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere bende Ankara şehir içinde kullanıyorum 100 km'de ortalama yakıt tüketimi 7.4 litre. Daha ne olsun.
  • Ya bişey anlatacağım kimse inanmayacak. (Gerçi ben olsam bende inanmakta güçlük çekerim ama neyse anlatayım)
    Bundan bir kaç yıl önce 98 model h.accent le 140 150 km hızla bir köpeğe çarpık ve araba hurdaya dönmedi sadece tampon çatladı (herkesin teneke yığını dediği bir araba bu) (o sırada olayı görenler yanımızda durmya çalıştı duramadı geri geldi allah kurtardı dedi bu şekilde mucize dediler. imkansız...)
    geçenlerde bir tanıdığımız vct. ile bir köpeğe çarpmış (yaklaşık 100 110la) arabayı sanayiye bıraktı geldi.

    Buradan Hyundai daha sağlam diyemem ama opelde tahmin edildiği kadar dayanıklı değil.
    yine 2 hafta kadar önce bi yakınımdan O.vct emanet aldım araba yolda kaldı 1 haftada tamir ettiler.
  • bende var 2004 comfort çok memnunum
  • Başlığı görünce yazmamak olmaz.Özellikle elektronik forumunda yazılarımda bahsettiğim yegane şey herkes elindeki malını över gerisi tü kötü kaka olur.Bir malı en sert eleştirecek insanlar o malın kullanıcısıolmalıdırlar. Yaa benim bir arkadaş var o sürdü iğrenç gitmiyor , bizim bi tanıdıkta var rezalet bir şey.Bunlar sadece yazmış olmak için yazılanlar , bir de benim malım çok iyicidirler var ki evlere şenlik zatlardır.X,Z,Y marka araçları vardır ve dünyada üretilmiş diğer bütün araçlar ( onların kullandığı marka olmayan ) ya kötüdür , ya çok sorun çıkarıyordur yada motor ve aksamlar yetişmiyordur.Konu uzadıkça uzar.
    2004 opel vectra edition kullanıcısı olarak ben arabamdan çok memnunum.Araçta lpg takılı ( araç çok yakıyor mantığından ziyade lpg fiyatı daha düşük diye taktırdım ) lpg sisteminden şikayetçi olmam haricinde hiçbir şikayetim bulunmamakta.Konfor mu istiyorsunuz ? çok iyi ısıtıp - soğutabilen digital klimalı , kararan dikiz aynalı , elektrikli yan aynalar , far yıkama , otomatik ayarlanabilen zenon far , 4 lü cd çalar , tüy kadar hafif direksiyon , gerçekten çok iyi bir yol tutuş , yol bilgi ekranı , sessiz motor ve güven veren sürüş. Bu fiyata bunları verecek başka araba markası yok mu ? Var çeşit çeşit marka marka begeni ve kesenize uyabilecek onlarca marka.
    Motoru yetmiyor mu deniyor , o zaman şunu diyebilirim ki bu sözü söyleyen arkadaşlar gerçekten araba sürmekten bilhaberler.Ha keza milyarlarca dolar bütçeyi sadece ar-ge için harcayan firmalar işi bilmiyor ve bunların herkesi kandırıyor , daha 6 ay önce aldığı ehliyetle bir kez direksiyonuna oturduğu arabaya not verebilen şahsın sözlerine inanıp herkes o markadan kaçıyor.Lütfen bunlarıda gözönünde bulundurun konuları okurken.Trafikte gezerken etrafınıza bir bakın , neredeyse almanya'daki opel sayısından fazla ( mübala ediyorum ) opel çevrenizde ve hiçbiri cidden bu işten anlamıyor.Çok uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın, daha da yazacak çok şey var konuda ama sözün özü VECTRA C O KADAR KÖTÜ BİR ARABA DEĞİL !!!!!!
    Saygılarımla...




  • Ben 2004 model 1.6 Vectra C kullanıyorum, bu aracı sıfır almıştım şu ana kadar hiç bir sorunum çıkmadı. Aracım 35 bin km'de bu geçen sürede bir kere standart bakım için servise götürdüm, bunun dışında sadece yağ seviyesi azalınca yağ takviyesi yapıyorum. Bazılarının dediği gibi "araba çok ağır balata falan dayanmaz" lafları çok komik.
    Aracın yakıt tüketimini para olarak yazmak saçma olur malum durmadan zam geliyor, ben Ankara şehir trafiğinde kışın 9,5-10 litre, yazın 9,0-9,5 litre benzin yakıyorum. Bu miktarlar bu büyüklükteki bir araç için gayet iyi. 1400cc peugeot 206, citroen c3, renault clio gibi küçük sınıf araçların yakıt tüketimi 9,0-9,5 litre arasındadır, bu miktarları bizzat kendim kullanarak şahit oldum. Bundan dolayı yakıt tüketimi çok değil aksine az. Aracın performasına gelince; 1600cc bu sınıfta bir araç alıp çok fazla bir performans beklemek yanlış olur fakat kesinlikle söyleyim yavaş,hantal bir araç değil. Bir astra kullanıp arkada iki kişi fazladan oturduğunu düşünün fark sadece bu kadar.
    Beni en çok düşündüren bu sınıftaki araçların değer kaybı, 2004-2005 bir aracı 26000-27000YTL'ye rahatlıkla alabilirsiniz. Aracın sınıfına, konforuna, donanımına göre çok iyi bir fiyat. Vectra almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim fakat sıfır almayın Vectra çok yakın bir zamanda tedavülden kalkacak :)) Insignia olacak..




  • Arkadaşım kasa kaldırmıo falan demeyin arabanın içindeki yüke bağlı bi olay aracın içinde iki kişi falansanız rampada kamyon falan kalmaz rahat olun :) Şehir içi basamazsınız otobanda sonradan açılır bütün vectralar.Küçük vites gitmek bu araca uygun bişe değil,bu araçdan randıman almak istiyorsanız yolunuz açık olucak yada usta olacaksınız biraz.Yoksa dediğiniz gibi 1.6 komforlu bir araba alınmak isteniyorsa,hızdan ödün verilmeli.Eğer vectra işinize gelmiyorsa astraya bakmalısınız.Bence büyüklüğüne çok önem vermiyorsanız astra vectrayı aratmıcak bir arabadır.Benim aracım 2001 vectra b comfort 1.6 gayet memnunum.Tek sorunum bu ara egr valfi sorunu.Onun dışında vectra gayet komforlu,güvenli bi o kadarda performanslı bir araba 1.6 motora göre.Araç 1250 kg şehir içi 250-280 arası dolaşıo.Uzun yolda zorlamadığınız takdirde 200 sınırında geziniyor.Son olarakda vectra c kasalar eski kasadan daha uzun bir araç bana göre şehirde sıkıntı çekilebilir benden söylemesi.Uzun araç her zaman biraz daha zorluyor şoförleri.Bence kalite için opelden şaşılmamalı.

    @x_ir kardeşim köpeğe nası çarptığına bağlı normal koşullarda ikiside haşat olmalıydı.Her köpek aynı değil her kazada aynı değil.Söyledğin şekildeki kazalara göre marka lekelemek yanlış bence.Bende doblo ile hyundai çarpıştığını gördüm doblonun tampon aşağıda takdımı yerine gelir,hyundain sol ön çamurluk fardan itibaren içerdeydi.Bu şimdi fiat iyi hyundai kötümü oluyor =) Belirli kriterlere göre belirleniyo o dediğiniz.Ha bana sorarsanız opelin sacı çok rahat peugeot ve renaultdan çok çok iyi.Biz araç almak için gezerken meganın bagaj kısmının paslandığını görmüşdük bu yüzden soğumuşduk arabadan.Peugeot unda 307 ve 206 sının sacları hiç sağlam değildi.Bunlar direk markayı kötülemek deil bazı sınıflarda her markanın kötü bir aracı vardır kardeşim.




  • arkadaşım reklama girer diye marka vermiyorum kullandığım sistem sıralı sistem ve kesinlikle performasta kayıp yok çünkü tamamem programsal sistem benzinin 10 yaktığı yerde lpg 12 yakar ama performansta kayıp olmaz...yinede merak ettiğin bir şey varsa özelden yazabilirsin...
    quote:

    Orjinalden alıntı: lastkhan


    quote:

    Orjinalden alıntı: MKG24

    arkadaşım 2004 yılında edition sıfır satın aldım 2006 da lpg taktırdım.fazla km yapan biri değilim ve sonuçta kamu memuruyum 1.6 arac tercih etmemdeki en büyük faktör vergi avantajının olması bence bir aracın yakıtından çok yıllık maliyeti hesaplanmalı yani vergisi sigortası yıllık ortalama km üzerine eklenmeli...dediğim şekilde hesaplama yapın herkes bütçesine göre konuşsun ben şahsen arabaya binmediğim halde ayda garajda durduğunda 100 ytl masrafı varsa bence en kötü araçtır...

    araçın performansından bahsedecek olursak illaki 1.6 ve 100 hp bir aractam iyi performans beklenmez ben 95 den beri araçım var 97 ve 99 da astra 1.6 kullandım bence onlarla kıyaslanmayacak kadar keyif veren vectra dır...sonuçta farklı sınıf araçlar...sonuçta her şey hız değil diyosan bu fiyatlara alabileceğin en güzel araçtır...



    2004 ve üstü vectra modeli 1.6 kaldırmıyor tartışması yapılıyorsa LPG ile bu araç yerinde mi sayıyor. Nedir LPG performansı. 2001 vectra LPG'li kullandım, hiç mi hiç atik değildi. Bu kasa daha ağır ama motor da daha yeni.
    Ne dersiniz?..




  • Benim 1.6 Vectra C2 aracım var. Beş aydır kullanıyorum. Keşke Almasaydım pişmanlığı yaşamadım. Bu paraya alabileceğiniz en iyi araç bence. 6.000 km yol yaptım. Kışın 3000 km. için yol bilgisayarım ortalama 8.1 yakıt hesapladı. Yazın ise nisandan bu yana 3000 km. için ortalama 7.3...Her iki 3000 km. içinde 1500 km.lik uzun yol vardı. Uzun yolda çok keyifli bence...Araba tam dolu (yolcu-yük) iken dik yokuşarda zorlandığı doğru. Başka bir eksikliği yok bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.