Şimdi Ara

Vectra b 2.0 DTİ ilk çalışma sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2000 model vectra b 2.0 DTİ sahibiyim. Aracın bu modellerinin hepsinde kızdırma bujisinin ortalama +(5-6) derecelerden sonra devreye girmemesinden ötürü (Isı müşiri sokmuyormuş) aracı geç çalıştırma sorunu yaşıyordum. Biraz araştırdım ve sorunu İstanbuldaki bir opel servisinden faydalanarak çözdüm. Araç motorunun seri numarlarına göre usta bir programdan bahsetti. Araca Tech2 cihazı ile bağlanılıp sürüm-58 isimli bir program yüklenerek sorunun çözüleceğinden bahsetti.
    Bayburt' ta ikamet ettiğimden Erzurum ve Trabzon servisleri ile telefonla temasa geçtim. Oradaki ustaların konuya fransız olduğunu anladım ne yazıkki.
    Aracımın kızdırma bujilerinde veya başka bir sorunuda yoktur. Servis bakımlıdır. Aynı araçtan arkadaşımda da var ve aynı sorunu yaşıyor.
    Bu sürüm-58 programını nerden temin edebilirim yada sorunuma daha pratik yardımcı olabilecek bir arkadaşım varsa çok makbule geçer.
    Yardımlarınızı ve yorumlarınızı beklerim....







  • Konu hakkında fikir sahibi yokmu yahu ?
  • Güncel...
  • Yuh !
  • KIZDIRMA ARIZASI SENSÖRÜ KRONİK OLARAK ARIZALI ARKADAŞLAR HEPİNİZ İÇİN SÖYLİYİM ELEKTRİK TEKNİSYENİ OLMASAM BU SORUNU ÇÖZEMEZDİM AYNI SORUN BENDEDE VARDI YAKLAŞIK 9 TANE SERVİS GEZDİM BUNLARIN İÇİNDE YETKİLİ SERVİSTE VERDI ÇOK ALAKASIZ YORUMLAR YAPTILAR YOK BUNLARIN POMPASI GERİ KAÇIRIYOR YOK KIZDIRMA BUJİLERİ ARIZALI BUJİLERİ KONROL ETTİK HEPSİ SAĞLAM KIZDIRMA BEYİNİ ARIZALIYDI DEĞİŞTİRDİK BU KEZ MOTOR +1 DERECENİN ALTINDA KIZDIRMA DEVREYE GİRİP LAMBASIDA YANIP MARŞ BASILDIĞINDA ARAÇ SORUNSUZ HEMEN ÇALIŞIYOR FAKAT İSTOP EDİP DAHA SONRA MARŞ BASILDIĞINDA KIZDIRMA IŞI YANMIYOR VE ARAÇTA ÇALIŞMIYOR TEK ŞEY KALDI KIZDIRMA BEYNİNİ UYARAN BİR SENSÖR VAR TERMOSTATIN ÜZERİNDE DİR ARKADAŞLAR ONUDA SİEMENS MARKA SINI BULUP DEĞİŞTİRDİM FAKAT SORUN DEĞİŞMEDİ YANİ ODA SAĞLAMDIR FAKAT SÖKTÜĞÜM ESKİ SENSÖRÜ EVDE TEST ETTİM BU SENSÖRÜ BUZUN İÇİNE KOYDUĞUMDA SOKET UÇLARINAKİ DRENCİ 4,7 K OHM OLARAK GÖSTERİYOR YANİ SENSÖR 4,7 OHMDA ARAÇ KIZDIRMASINI DEVREYE SOKUYOR VE ARAÇ ÇALIŞIYOR VE SENSÖRÜ 50 DERECE SICAK SUYA SOKTUĞUMDADA 1K OHM DEĞER VERİYOR EVET ARKADAŞLAR YANİ BU BİR KRONİK SORUN SERVİ OTO ELEKTRONİKÇİLERİ DAHİL SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAPI SORUNU ÇÖZEMEDİLER TEK YAPMANIZ GERKEN ELKTRONİKÇİDEN 3,5K LIK 5WATLIK TAŞ DRENÇ ALIP BU SENSÖRÜN 1 KABLOSUNU KESİP BU DRENCİ ARAYA SERİ OLARAK HERHANGİ BİR OTO ELEKTRONİKÇİSİNE BAĞLATIN ARACINIZ 50 DERECENİN ALTINDA İKEN HER SEFERİNDE MUTLAKA KIZDIRMA DEVREYE GİRECEK VE ARACINIZ ÇALIŞCAKTIR TÜM MASRAF 50 KURUŞTUR FAZLA DA VERMEYİN DİRENCE PARA HEPİNİZ BANA DUVA EDECEKSİNİZ BEN SORUNUMU BÖYLE ÇÖZDÜM ÇOKTA MEMNUNUM BU OPELİN KRONİK BİR SORUNU HERKEZİN YERİNE BEN BU İŞİN ÜSTESİNDENDE GELDİM BANA POMPAN GERİ KAÇIRDĞI İÇİN ARAÇ ÇALIŞMAZ DİYEN 30 YILLIK SERVİSEDE BU DRENÇLERDEN Bİ AVUÇ VERDİM VEDE GÖSTERDİM SİSTEMİNİ ÇENESİDE KAPANDI PARANIZI SOKAĞA VE KAFASI BASMAYAN SENELERİN USTASIYIM DİYEN CAHİL VE SAHTEKARLARA KAPTIRMAYIN İSTEYEN BANA CEPTENDE ULAŞIP SORABİLİR 0532 305 13 03




  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizhan-16

    KIZDIRMA ARIZASI SENSÖRÜ KRONİK OLARAK ARIZALI ARKADAŞLAR HEPİNİZ İÇİN SÖYLİYİM ELEKTRİK TEKNİSYENİ OLMASAM BU SORUNU ÇÖZEMEZDİM AYNI SORUN BENDEDE VARDI YAKLAŞIK 9 TANE SERVİS GEZDİM BUNLARIN İÇİNDE YETKİLİ SERVİSTE VERDI ÇOK ALAKASIZ YORUMLAR YAPTILAR YOK BUNLARIN POMPASI GERİ KAÇIRIYOR YOK KIZDIRMA BUJİLERİ ARIZALI BUJİLERİ KONROL ETTİK HEPSİ SAĞLAM KIZDIRMA BEYİNİ ARIZALIYDI DEĞİŞTİRDİK BU KEZ MOTOR +1 DERECENİN ALTINDA KIZDIRMA DEVREYE GİRİP LAMBASIDA YANIP MARŞ BASILDIĞINDA ARAÇ SORUNSUZ HEMEN ÇALIŞIYOR FAKAT İSTOP EDİP DAHA SONRA MARŞ BASILDIĞINDA KIZDIRMA IŞI YANMIYOR VE ARAÇTA ÇALIŞMIYOR TEK ŞEY KALDI KIZDIRMA BEYNİNİ UYARAN BİR SENSÖR VAR TERMOSTATIN ÜZERİNDE DİR ARKADAŞLAR ONUDA SİEMENS MARKA SINI BULUP DEĞİŞTİRDİM FAKAT SORUN DEĞİŞMEDİ YANİ ODA SAĞLAMDIR FAKAT SÖKTÜĞÜM ESKİ SENSÖRÜ EVDE TEST ETTİM BU SENSÖRÜ BUZUN İÇİNE KOYDUĞUMDA SOKET UÇLARINAKİ DRENCİ 4,7 K OHM OLARAK GÖSTERİYOR YANİ SENSÖR 4,7 OHMDA ARAÇ KIZDIRMASINI DEVREYE SOKUYOR VE ARAÇ ÇALIŞIYOR VE SENSÖRÜ 50 DERECE SICAK SUYA SOKTUĞUMDADA 1K OHM DEĞER VERİYOR EVET ARKADAŞLAR YANİ BU BİR KRONİK SORUN SERVİ OTO ELEKTRONİKÇİLERİ DAHİL SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAPI SORUNU ÇÖZEMEDİLER TEK YAPMANIZ GERKEN ELKTRONİKÇİDEN 3,5K LIK 5WATLIK TAŞ DRENÇ ALIP BU SENSÖRÜN 1 KABLOSUNU KESİP BU DRENCİ ARAYA SERİ OLARAK HERHANGİ BİR OTO ELEKTRONİKÇİSİNE BAĞLATIN ARACINIZ 50 DERECENİN ALTINDA İKEN HER SEFERİNDE MUTLAKA KIZDIRMA DEVREYE GİRECEK VE ARACINIZ ÇALIŞCAKTIR TÜM MASRAF 50 KURUŞTUR FAZLA DA VERMEYİN DİRENCE PARA HEPİNİZ BANA DUVA EDECEKSİNİZ BEN SORUNUMU BÖYLE ÇÖZDÜM ÇOKTA MEMNUNUM BU OPELİN KRONİK BİR SORUNU HERKEZİN YERİNE BEN BU İŞİN ÜSTESİNDENDE GELDİM BANA POMPAN GERİ KAÇIRDĞI İÇİN ARAÇ ÇALIŞMAZ DİYEN 30 YILLIK SERVİSEDE BU DRENÇLERDEN Bİ AVUÇ VERDİM VEDE GÖSTERDİM SİSTEMİNİ ÇENESİDE KAPANDI PARANIZI SOKAĞA VE KAFASI BASMAYAN SENELERİN USTASIYIM DİYEN CAHİL VE SAHTEKARLARA KAPTIRMAYIN İSTEYEN BANA CEPTENDE ULAŞIP SORABİLİR 0532 305 13 03

    Üstad forumda gezinirken gördüm mesajınızı. Çok teşekkür ederim. Bende sorunumu hallettim. Sürüm 58 diye opellerin kurulum programları var. Erzurum be Trabzon yakın olduğu için kurun dedim telefonda. adamlar bihaber olaydan. Walla ben bu konuda ustalardan daha iyi biliyorum diye düşündüm. Kısacası Opelin her serviste olan program CD leri var. Bunu bir makineye kurup, oradan TİS 2000 makinesine aracınızın modeline göre programı yüklettirin. Araçtaki sorun şu zaten. ( Uzun yıllar kullanımdan sonra enjektörlerin körelmesi gibi bir şey) Araç geç alıyor. Kısaca bu programı yüklettirin. Olay çözülüyor.
    Sayın üstad ben bir kaç ay oldu halledeli. Sanırım sorun kalmadı ama yazın gene devam ederse sizi arayacağıma emin olabilirsiniz. Ama sorun çözüldü gibi duruyor.
    Tekrardan teşekkür ederim.




  • Hocam merhabalar, aradan baya uzun zaman gecmis ama yardimlariniza ihtiyacim var. B kada dti var bendede. Sabahlari zorla calisiyor. Istanbulda ikamet etmekteyim. Acaba bahsettiginiz o 58 yazilimini nerden yukletebilirim. Yardimci olabilirseniz cok makbule gececek arabadan sogudum ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın hocam merhaba. Opel lerde en son sürümünü yüklettiğiniz zaman sorun kısmen çözülüyor. Sorun şu. Enjektörler uzun kullanımdan dolayı sorun çıkarıyorlar diye söylüyorlar. Ben yaptırdım. ama uzun vadede gene sorun devam ediyor. Kesin çözümü şu. 3,5 kilo ohm' luk 5 watt taş direnç edineceksin bir tane. Elektronikçilerde 50 kuruş 1 TL bir şeydir. Bunu tamircine ver. arabanın motor korumasını söktür. Orada motor üzerinde ısı müşiri var. Ona gelen iki kablodan birisini kestir ve bu direnci araya montajlattır. Sorunun kesinlikle çözülecektir. Motor kışın sorunsuz çalışıyor ama az ısındığında ısı müşiri motorda sıcaklık algıladığı için kızdırmayı devreye sokma ihtiyacı duymuyor. Bu sefer zengin yakıt soğuk olduğu için araba uzunca kontak yemeden çalışmıyor. bu direnç bu müşiri kandırıyor. oradaki sıcaklığı eksi derece olarak algılattığı için kızdırma her seferinde 1-2 saniyelik devreye giriyor. Dahada bilgi almak istersen özelden yaz. telefonda anlatırım. selamlar...




  • Hocam merhabalar tekrar. Oncelikle ilgilendigin icin sagol. Umutlandim gercekten. Bunu ustama bi denetecegim hafta ici. Aradm yarin yokmus ama hafta ici bakalim dedi. Insallah bu sorunu cozecegiz sayenizde. Yoksa mazot pompasi degisimine kadar gidecek malesef. masrafini da biliyorsunizdur pompa degisiminin. Yine bana nasil yapildigini detaylk anlatabilirseniz veya numaranizi verebilirseniz ozelden, sorunu cozmekte daha etkili olur. Saygilarimla
     Vectra b 2.0 DTİ ilk çalışma sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PM atıyorum cepten görüşelim. İnşallah çözeceğiz.
  • üstadım selamunaleyküm. halloldumu hocam sizin sorun. lütfen aynı sorunu birebir yaşıyorum. ne yaptınız. anlatabilir misiniz ?
  • Bamsı Beyrek kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar. ne yaptınız hocam çözebildiniz mi bu problemi. birebir yaşıyorum. ve araçtan çok sıkıntı çekiyorum. lütfen yardım edin. nasıl çözdünüz bu problemi. rezillik çekiyorum resmen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.