Şimdi Ara

...Ve Windows Vista nihayet çıktı ^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft’un şimdiye dek çıkardığı en gelişmiş işletim sistemi olan ve 4 yıldır ertelenen Windows Vista nihayet çıktı

İSTANBUL - İstanbul’da düzenlenen Microsoft Zirvesi’nde, merakla beklenen yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın lansmanı yapıldı. Microsoft Türkiye ofisi, Vista ile birlikte 2007Office System’i de tanıttı. Her iki ürün de, bunca yıllık beklemeyi mazur gösterecek güçte. Vista ve 2007 Office, Microsoft’un şimdiye dek gerçekleştirdiği en masraflı proje. Vista ve 2007 Office, 20 milyar dolar ArGe bütçesine mal oldu. Microsoft Türkiye ofisi, 30 Ocak günü tüm dünyayla aynı anda raflarda yerini alacak olan paketlerin Türkiye fiyatlarını da açıkladı. Windows Vista paketleri 65 dolar ile 400 dolar arasında satılırken, 2007 Office 150 dolar ile 500 dolar arasında satışa çıkacak.

VISTA SÜREKLİ İNTERNETTE
    Microsoft’un tanıtım toplantısında, Vista ve 2007 Office’in özellikleri izleyicilere tanıtıldı. Vista’nın tanıtımı yapan Vista Ürün Sorumlusu Halil Gökoğlu, son 5 yılda kullanıcıların bilgisayarla ilişkilerinin köklü bir dönüşüme uğradığını vurguladı. Kullanıcıların sürekli internete bağlı olmak istediğini belirten Gökoğlu, “Artık kullanıcılar internette video izliyor, arama yapıyor, bilgisayarlarından daha fazla uygulama bekliyor. İşletim sistemi internete açılan bir kapı olmak zorunda, Vista da bu nedenle multimedya işlevlerine ağırlık veriyor” diye konuştu

VISTA’YA TEATRAL TANITIM
    Microsoft Türkiye yöneticileri, konferans yöntemi yerine farklı bir yol izleyerek, Vista’yı kurguladıkları bir tiyatro oyunuyla tanıtmayı seçti. Aralarından seçtikleri 3 Microsoft çalışanı, bir ofiste geçen sıradan bir günü konu alan bağımsız bir senaryoyu oynadı. Böylece yeni işletim sisteminin özellikleri senaryoya işlenerek, eğlenceli bir şekilde aktarıldı.

Vista ve 2007 Office’in tanıtımı sırasında birçok görsel özellik ve arayüz izleyicilerden olumlu tepki gördü. Değişen arayüz kullanımı kolaylaştırırken, yeni grafik özellikleri ise izleyicilerden tam puan aldı. Tanıtım sonunda birçok kişi, yeni işletim sisteminin bunca yıl beklemeye değer olacağı görüşünü dile getirirdi.

VISTA’YI ANLATTILAR
    Sabah Gazetesi Bilişim Yazarı Timur Sırt yurtdışındaki lansmanına da katıldığı işletim sisteminin çok iyi makyajlanmış ve bugünün bilgisayar kullanıcısının teknolojik ihtiyaçlarına çok iyi cevap verecek yapıda olduğunu belirtti. Sırt, Microsoft’un en büyük rakiplerinden biri olarak tanımladığı Google ile iyi rekabet edebilmek için Vista’da arama motoru özelliklerinin geliştirdiğini ve kendini büyük ölçüde güncellediğini belirtti. Teknoloji dünyasında yeni bir trende de dikkat çeken Sırt, artık Microsoft gibi büyük kurumların inovasyonu küçük ölçekli şirketlere bıraktıklarını, kendilerinin çoğunlukla pazarlamaya yöneldiklerini ve sonra da bu şirketleri satın aldıklarını söyledi. Vista’nın modern teknoloji tüketicisinin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik iyi paketlenmiş bir program olsa da Microsoft’un eski işletim sistemleri ve Vista arasında tam uyumluluk sağlama konusunda önemli çalışmalar yapması gerektiğini bildirdi.

Radikal Bilişim Yazarı Serdar Kuzuloğlu Windows Vista için teknoloji meraklılarına bir uyarıda bulunarak “her şey çok güzel olacak” diye düşünmek yerine, sistemin ilk etapta görünmeyen zayıf noktalarına bakılması gerektiği uyarısını yaptı. Windows’un en son 2001 senesinde piyasaya sürdüğü işletim sisteminden sonra çok uzun bir ara geçmesine rağmen çığır açacak bir programla karşımıza çıkmadığını belirten Kuzuloğlu, Windows’un şimdiye kadar hep ev ortamı ve profesyonel ortam olarak 2 tip kullanıcıya hizmet verdiğini, fakat şu anda bu lisansın 6ya çıkmasıyla performans kaybı yaşayabileceğini söyledi. Vista’nın özellikleri sayesinde artık bilgisayarlarımızda her CD’yi çalamayacağımızı ve her DVDyi izleyemeyeceğimizi hatırlattı. Medyaların kısıtlanlanmasının da müşterilerde tatminsizlik oluşturabileceğini belirtti. “Türkçe sürümün de piyasaya çıkmasıyla Vista’nın yaygınlaşacağı kesin. Fakat Microsoft’un 2014’e kadar Vista destek servisi vereceğini belirtmesi bile bu işletim sisteminin daha fazla kullanıcıya ulaşmasının zaman alacağını gösteriyor” dedi

kaynak:ntvmsnbc.com
    Hayırlı uğurlu Olsun Hepimize
    Bill amca ellerinden öperim sizi kimse durduramaz belki meteor falan düşer o başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 25 Ocak 2007; 20:42:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.