Şimdi Ara

FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
3
Favori
9.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    ona bakarsanız ADSL aboneliklerde de 799 olan hız 1012-1024 Kbit olarak güncellenecekti iki yıl önce, ama benim ADSL hattım halen 799 Kbit :) kabul edin şanslısınız. İstanbul içinde bir çok mahalle halen 8 Mbit upload alıyor, Sarıyer, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy bu 4 ilçede kimse sorsam 8 Mbit aldığını söyledi, bunlar arasında yayıncı arkadaşlarım da var

    Bu da Bayrampaşa'da yaşayan bir arkadaşımın hattı, buyurun 8 Mbit


    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 23 Haziran 2023; 11:43:9 >




  • Hocam öncelikle durumunuza üzüldüm ben de çok uğraşmıştım zamanında, 1.5 sene falan önce bağlanınca mutlu sona ulaşmıştım. 6 sene falan fiber bekledim.

    Genel müdürlük yakınımdaydı sürekli dilekçe verdim, hatta direkt müdürün kendisiyle tanıştım talepte bulundum. Çünkü VDSL altyapısı da rezil durumdaydı semtte,

    sürekli kopmalar ve düşük sinyal gücü problemleri vardı. Yıllar önce fiberi sokaklara yolların altından çekip apartmanlara dağıtmadan bekliyorlardı öyle boş boş.


    İlk ben bağlattım sonra apartmanın hepsi sayemde kılını kıpırdatmadan fibere geçti. İstanbulda özellikle bazı yerleri ölü bölge olarak görüyorlar

    ve kesinlikle hizmet gitmiyor ne kadar çırpınsanız da. Tamamında fiber olan ufak şehirler var birsürü. İstanbul çok sıkıntılı internet altyapısı konusunda.

    Sarıyer gibi pahalı bir muhitin bile büyük kısmında fiber yok. Yani gelir seviyesine göre de bakmıyorlar bence. Diğer büyükşehirlerden Ankara/İzmir çok çok daha iyi durumda.


    Yapabileceğiniz tek şey altyapısı olan başka bir eve taşınmak olur, özellikle Gigafiber olan bir yere taşınmak daha mantıklı.

    Yoksa bekle bekle yıllarca altyapı gelmez hiçbir zaman. Özellikle deprem problemi gündemdeyken bu tip büyük bir değişiklik düşünebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 1 Temmuz 2023; 22:43:22 >




  • Güncelleme: Bugün sokağımdaki saha dolabının başında birini gördüm, gittim yanına sordum. '' Bizim mahalleye ne zaman Fiber gelecekmiş bilginiz var mı ?''

    Aldığım cevap, ''2024 yılı planlarında bu mahalle de var, eğer bir aksilik olmazsa 2024'te çekilmesi planlanıyor, burası kentsel dönüşüm bölgesi olduğu için yeni yapılan bina sayısı çoğaldığı zaman tüm mahalleye Fiber çekiyorlar'' diye bir cevap aldım.

    Fakat bilin bakalım ne oldu ? Bizim bina 50 senelik olduğu için komşularımızı deprem korkusu sardı, bu yüzden binayı yıktırmaya yenilemeye çalışıyorlar. Ama binanın yenilenmesi için her dairenin 2.000.000 TL vermesi gerekiyor, ama bu kadar paramız yok, o yüzden binamızın yıkılması ve yeniden yapılamaması durumu var.

    Yani anlayacağınız 2024 yılında Fiber mahalleme gelse bile benim kullanmam 2025 yılını bulacaktır, ama o zamana kadar bizim bina ayakta kalmayacak gibi duruyor.

    İstanbul'un ortasında hiçbir firmanın Fiber çekmediği adam olarak devam ediyorum dostlar, 3 ayda bir yaptığım güncelleme bu kadardı, iyi forumlar.





  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    banada 6 ay sonra fiber gelecek diyorlar 6 ay sonra ne oldu diye soruyom 6 ay sonra fiber gelecek diyorlar tekrar kısır döngüye girdiler FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ 

  • rocky_balbao kullanıcısına yanıt

    bu sorduğum arkadaş şu an iki tane mahalleye yapıldığını söyledi, o mahalleler bizim mahalle ile sınır, bu yüzden oraya yapıyorlarsa bize de gelecektir.

    Bu seneye kadar bütün ilçede hiçbir çalışma yoktu, ilk defa bu sene başlamış çalışmalar, demek ki birkaç sene içinde bütün ilçeye yapılacak.

    Bir de açıkçası bu işten o kadar soğudum ki gelmesi düzenimi bozacağı için istemiyor gibiyim.

    Bizim evde ev telefonu var, bu yüzden Fiber internet geldiği zaman kendi routerımı takıp kullanamayacağım, Türk Telekom'un zorla kiralattığı Router'ı almak zorundayım, yoksa ev telefonunu takamam. POTS portu sadece onlarda var çünkü. Gpon'a yer bul, Türk Telekom Router'ına yer bul, onun arkasına Keenetic Gigabit versiyon bir cihaz almam lazım. Bir ton uğraşı.

    Zaten Fiber internet lokasyonlarda gördüğüm kadarıyla bazen Fiber internet VDSL'den daha berbat oluyor.

    Benim şu an VDSL internetim aşırı iyi, o kadar iyi ki anlatamam.

    4 yıldır 100 Mbit sorunsuz alıyorum, ne kesinti oluyor, ne kopma oluyor, ne hız düşüyor, ev telefonu da çatır çatır çalışıyor. 4-5 ms ping ile oyun oynuyorum.

    Fiber gelse bu ping 2ms de olabilir, 6 ms de olabilir, 10 ms de olabilir, bilemeyiz, kötü Fiber gelir pişman eder.

    O yüzden gelmesin bana Fiber falan, uğraşmak istemiyorum.

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 27 Eylül 2023; 19:22:55 >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    bu ilçede sadece bizim 200 metre çapındaki alanda fiber yok diğer yerlerde so ve tt fiber var

  • bende bu iban'a ödeme yaptım 21 bin tl de bana öyle bir şey vermediler.

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    ne vermediler ?

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    maliyet gösteren belge vermediler iban vermişlerdi.


    resim sizin konu da buldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 22 Kasım 2023; 0:23:13 >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    İlginç, bunu sunmaları gerekli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Yok iban çekip attılar fiyat bilgisi yazdılar.

    15 bin tl fiber vergiler filan işçilik 21 bin tl işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Size metro ethernet fiyatlandırma yapmışlar resim gösterdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    Normalini yapmıyorlar bana, ben onlardan parası ile Fiber internet istedim, onlar direkt Metro Ethernet projesi çizdiler. Normal Fiber yapmayı düşünmediler. Zaten parayı yatırmayınca kaldı. 1 sene geçti bile üzerinden.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    bana ofsd yapıldığı için maliyet düşük dediler size metro kitlemeye çalışmışlar.

  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    Yahu zaten bu sene bina yıkılacak, komşular müteahhit arıyor. Bu saatten sonra bana ne Fiber'den? , alsın başına çalsın Telekom. Bıraktım Fiber işlerinin peşini, 94/19 VDSL devam.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    bana 'da 15 gun diyip duruyorlar ne bitmez 15 gun gelecek sene doğal gaz çalışması olacakmış.

  • 2024 Şubat ayı güncellemesi

    Türk Telekom bölge müdürlüğü ile ufak bir görüşme sağladım, 2024 yılında benim bulunduğum semt için herhangi bir Fiber dönüşüm planlarının olmadığını ilettiler.

    Halbuki 2023 yılı içinde 2024 yılında planlama olduğu iletilmişti, yani 2022 ve 2021 yılında da söyledikleri gibi bu da yalan çıktı, bu sene de 2025 diyorlar, 2025 geldiğinde de 2026 diyecekler, 2026 geldiğinde de 2027 diyecekler.

    Bu ufak güncellemeyi geçmek için gelmiştim, iyi forumlar dilerim, hoşçakalın.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Seninle aynı durumu yaşadım, ben müstakil evlerin olduğu bir mahalledeyim yalnız. Telekom bayisi, altyapı birimi, talep malep boş iş.


    Detaylarda var ama özetle yazayım yaptığımı.

    Sokağın diğer tarafındaki başka bir ev üzerinden başvuru talebi yolladım. Saha ekipleri geldi ve evimin 150mt uzaklıkta olduğunu, buraya altyapının bir türlü gelmediğini söyledim. 10-15 dk muhabbet ve biraz ikna kabiliyetimi kullandım.


    Kabul ettiler, evime kadar 150mt kablo çekip, başvurduğum daire üzerinden sisteme kayıt ettiler. Biraz uğraştılar, işleride çok yoktu zamanlarıda varmış ama bende onlara ufak bir jest yaptım elimden geldiğince.


    Kabul etmeselerdi tamam başvuru yaptığım bu eve siz kabloyu çekin derdim. Direkteki panoları açık bırakıyorlardı zaten, bir tane fiber kablo ustası bulmuştum internetten arayıp, kendime obk kablosu alıp direkten yine çekerdim 150mt kabloyu evime.


    Saha ekiplerinde tüm iş.


    Delirtmişlerdi beni telekom müdürlüğündeki ekipler, sokakta direkler olmasa ve hatta imar olan apartmanı bol bir yerde olsam bile elime kazma alır geceleri gizlice 5cm genişliğinde, 15cm derinliğinde bir çukur kazar, sıva borusu koyar sonra fiber kabloyu çaktırmadan evime kadar götürürdüm gözü karartıp. İnternette soğuk asfalt satan tonla firma var, bas geç üstüne anasını satayım. Hatta bu işlemi 5mt için yapmıştım, sokaktan aşırı yüklü - yüksek kamyonlar trafiğe yakalanmamak için geçiyor, yüksek olduğundan elektrik, telefon tellerini koparıyordu. Başıma bir daha gelmesin diye büyük bir matkapla delikler aça aça bir hat yaptım, sonra kazmayla parçaladım 10cm kalınlığında asfaltı. Öyle yer altından geçirmiştim eski vdsl kablomu sokağın karşısından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zengin Goblin -- 19 Şubat 2024; 2:19:30 >




  • Zengin Goblin kullanıcısına yanıt

    Bizim sokakta Fiber olan ev yok ki, sokağın %99u VDSL ile internet alıyor, İstanbul şehir içindeyim. Fiber olan en yakın bina benden yüzlerce metre uzaktaki yeni yapılan bir apartman. Oradaki birileriyle anlaşıp Fiber interneti onlara bağlantırdığımı varsaysak bile benim o kabloyu 2 blok sokak geçirip binama kadar getirmem imkansız gibi bir şey. Ama zaten o binada yaşayan insanlar neden benim için internet alsınlar, her eve 1 tane internet alma hakkımız var, ben onların evindekini kullanırsam onlar ne yapacaklar ?

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.