Şimdi Ara

Vdsl modem arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdiki modemim Vodafone h300s fena değil ama ısınınca yavaşlıyor. Yeni modem almak istiyorum 2. elden. Beğendiğim modeller: ZYXEL VMG3625-T50B,

TP-Link VX230v, TP-Link Archer VR2100 ve TP-Link Archer VX1800v. Bu modellerden hangisini alsam kesintisiz bağlantı için daha iyi olur? Pahalı olanlar aradaki fiyat farkına değer mi? Ne gibi avantajı olur? Wifi menzili olarak Vodafone h300s yeterli tek istediğim kesintisiz bağlantı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLumsyKnight -- 4 Mayıs 2025; 19:30:45 >

• Bu modemi almanı öneririm snr ayarı mevcut her modemde böyle ayar yoktur.

https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-keenetic-kn-2112-01tr-1200-mbps-vdsl2-fiyati,456955482.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirJET A kullanıcısına yanıt

Keenetic omni vardı bende 220 lira civarı almıştım 2-3 yıl önce. Sonra yıldırımdan yandı ama garanti kapsamında değil dedi yapmadı. 1 kw akım koruması varmış ama onu aşmış yıldırım. :D Bende ondan sonra kinlendim biraz bu keenetic dsl 'e. Ama ikinci elden denk gelirse uygun fiyat alacam bunu teşekkürler.

Bu arada toplam 3-4 modemim yandı yıldırımdan. Biri adaptörü yandı sadece diğerleride rj45 girişinden yandı. Bende prolink akım koruyucu aldım rj45 girişide var. 180 liraya aldım 1.5 yıl falan oldu heralde. :D

• soğutmayı dene? mesela fan takabilirsin. forumda bu tekniği uygulayıp, iyi sonuç alan üyeler vardı.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Konu sahibi sadece fan taktım yazmış hiç açıklama resim falan yok. Benim modeme uydurmak için araştırcam genede teşekkürler.

• CLumsyKnight C kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/modeme-fan-taktim-ss-li--144123940

5 senelik demirbaş bir konu. fan taktıktan sonra modemin kuş olup kaçtığını yazan da vardı galiba ama bundam tam emin değilim. Vdsl modem arıyorum. 

Benim modeme olmaz bu çünkü havalandırma delikleri yok sadece üst ve yan kenarlarda var ve çok dar fan takılamaz. Ama pasif soğutma yapabilirim sanırım. İnternetten fiyatlara bakayım bi pasif soğutucu için :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL Modem Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    VDSL MODEM ÖNERİSİ
    geçen yıl açıldı
    Vdsl modem tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Zyxel DX3301-T0 model çok cazip geldi bana fiyatı çok iyi 2. elde. Modemin ledlerini kapama özelliği olduğunu öğrendim dahada hoşuma gitti. Odamda şimdiki modemin ledleri çok parlak geliyordu bant yapıştırdım üstüne kıstım. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLumsyKnight -- 5 Mayıs 2025; 1:59:55 >
  • Sonradan farkettimde TTNETin verdiği modemmiş ama fiyatı çok iyi. Bu modemin ttnet yazılımını normal Zyxel ile değiştirebilir miyim? Bilen var mıdır?

• İlk defa bufferbloat testi yaptım. 1. test C ve 2. test B verdi benim Vodafone h300s modem ile. Çokta fena değil beklentimden iyi çıktı. :D Tek sorunu biraz ısınması. Pasif soğutucu takcam bir süre daha itelicem bunu. :D Daha sonrada 2. elden güzel modem denk getirip onu alacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLumsyKnight -- 6 Mayıs 2025; 1:11:2 >
  • Keenetic, tp link bazı modellerde aynı mediatek econet işlemci varmış. Tp link' de işlemciyi yazmıyorlar özelliklere internette araştırıncada bulmak zor. Ama zyxel işlemcisini öğrenmek hiçte zor değildi. Zyxel vmg8625 aldım 585 liraya yolda geliyor.

• Zyxel vmg8625 geldi global güncelleme yapılabiliyormuş bende yaptım 2025 te çıkanı çok iyi oldu Qos ayarından sonra. Bufferbloat test sonucum C' den A 'ya yükseldi güncelleme ile. Işıklarıda söndürebiliyoruz çok faydalı bir özellik bence gece odamı aydınlatıyordu. Evin en kör noktasında bile 2-3 diş çekiyor wifi 2.4 ile. Turknet modemi ama global yükleniyormuş sanırım TTNet modemde aynıdır. Vmg3625 voip aynısı ama olmayan modelmiş.

Fiyat performansın kralı zyxel ben artık şaşmam zyxel den ama broadcom işlemcili olan modeli tercih etcem gelecekte. Keenetic markasıda hep bu mediatech işlemci kullanıyor her modelde. Bir kaç üstün özelliği falan var ama gereksiz bence. Tavsiye etmem keenetic.

Vdsl modem arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLumsyKnight -- 15 Mayıs 2025; 3:11:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.