Şimdi Ara

Vbios sonrası bilgisayarın ekran kartını tanımaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, VBIOS ile hız aşırtma denedim. Denemeden önce eski BIOS'un kopyasını aldım ama daha sonra Windows srttrail.txt hatası aldığım için bilgisayarı formatlamam gerekti. Eski BIOS'u bu şekilde kaybettim.

Hız aşırtmadan sonra bilgisayarı açmaya çalıştığımda fanlar dönüyor mouse ve klavyenin ışığı yanmıyor ekrana görüntü gelmiyordu. HDMI ile ekran kartından görüntü sağlıyordum. Ekran kartını çıkartıp HDMI'ı anakarta takınca bilgisayar sorunsuz bir şekilde açıldı. Ama sistem ekran kartını hiçbir şekilde görmüyordu. Aygıt yöneticisinde de yoktu, AMD'nin driverlarını kurmayı denedim. Ekran kartı takılı olmadığı için bir donanım algılamadı ve kurulamadı.

BIOS sıfırlamak için pili sökerken BIOS pili ekran kartının üzerine düştü ufak bir kıvılcım çıktı.

Ekran kartını taktığımda görüntü gelmiyor. Mouse ve klavye çalışmıyor. Anakartın güncel BIOS'unu bulmak oldukça zor hatta imkansız anakartımın markasını bilmiyorum tek bildiğim HM65MCL2 oda anakartının üzerindeki etikette yazıyor.

Önceden GPU-Z ile baktığımda AMD görünüyordu. Şu an baktığımda Intel HD grafik 4000 hiçbir şekilde ekran kartını bilgisayara tanıtamadım. Ekran kartını taktığımda zaten bilgisayar açılmıyor ama fanlar çalışıyor. Ekran kartını çıkarttığımda anakarttaki HDMI'a ekranı bağladığımda görüntü alıyor mouse ve klavye geliyor bilgisayar açılıyor. https://www.techpowerup.com/vgabios/222126/222126 buradan vbios'un eski halini aldım. Ama şuan bilgisayar hiç bir şekilde AMDyi görmediği için atiflashla bunu kuramıyorum.Eski biosu almaya çalıştığımda ise böyle hata veriyor.

Atiflashla denediğimde ise bu hatayı alıyorum.

İki gündür uğraşıyorum ve hiç bir yere varamadım. İlgilenirseniz çok memnun olurum. Tam olarak sorun nedir. Ekran kartım yanmış mıdır?

• Yardımlarınız için teşekkürler, sorunu şöyle hallettim. Bios ayarlarında IGFX e çektim.Anakarttan görüntü alırken ekran kartını takıp güncellemelerini yükledim. Eğer aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa, denedikten sonra reset atsınlar zaten Aygıt Yöneticisinde Görüntü Bağdaştırıcılarında görünüyor. Ekran kartınızın driverini yükleyerek sorununuzu çözebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    nvidia ekran kartını görmüyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.