Şimdi Ara

VB6 - Picturebox Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

VB6 'da 80 tane picturebox 'ım var. Hepsi 1'den 80 kadar sıralı. Her bir kutuya sabit diskten resim atamak istiyorum. Ayrıca resimlerimin adlarıda 1 'den 80 'e kadar. Yani Picture1 = 1.gif gibi. Her bir resim kutusu için 80 satır yazıp resim atamak yerine döngü kurup 2-3 satırda hepsine resim atamak istiyorum ama yapamadım. Yazdığım kod aşağıda.

Dim cnt As Long
    Dim Picture(1 To 80) As Long

For cnt = 1 To 80
    Picture(cnt) = LoadPicture("C:\resimler\" & cnt & ".gif")
    Next

Program ne hata veriyor, ne de resmi yüklüyor. Kodu aşağıdaki şekilde değiştirdiğim zaman resim atanıyor. ama bu haliyle tüm resim kutuları için toplam 80 satır kod yazmam lazım. Yardımcı olabilecek var mı acaba ?

Picture1 = LoadPicture("C:\resimler\1.gif")

• aşağıdaki istediğim şeyi aynı şekilde yapamadım ama alternatif çözüm olarak ImageList hazırladım ve resimlerimi buraya yükledim. Daha sonra ARRAY oluşturup, resimleri oradan okutturdum. Belki ihityacı olan başka bir arkadaş olursa yazayım dedim. Ayrıca Picturebox ile Imagebox kullanımı da resim yüklemesini etkiliyor. Picturebox'ta hata veren bir kod, Imagebox'ta çalışabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasolet -- 11 Ekim 2011; 11:28:35 >
  • Çok geçmiş ama dizin yanlış olmuş, picturebox dizisi değilki o As Long demişsin long bir değere nasıl resim aktarabilirsin? PictureBox olarak olacak o dizi, isimler de sorun yok gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.