Şimdi Ara

vb.net toplama işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CInt(TextBox21.Text) = CInt(TextBox12.Text) + CInt(TextBox19.Text) + CInt(TextBox17.Text) + CInt(TextBox18.Text) + CInt(TextBox13.Text) + CInt(TextBox11.Text) + CInt(TextBox16.Text)

bunu yazıyorum textboxların hepsi mevcut fakat CInt(TextBox21.Text) in altını çiziyor problem nerde acaba? teşekkürler..

• Imports Microsoft.VisalBasic
    ....

dim a as integer = 0

a = CInt(TextBox21.Text) = CInt(TextBox12.Text) + CInt(TextBox19.Text) + CInt(TextBox17.Text) _
    + CInt(TextBox18.Text) + CInt(TextBox13.Text) + CInt(TextBox11.Text) + CInt(TextBox16.Text)

Textbox21.text = STR (a)

Dene olur .. :)
  • selam.. hocam aslında ben başta hepsine a,b,c.. diye verip yapmıştım ama olmamıştı.. şimdi senin dediğini aynen yaptım fakat en alttaki Textbox21.text in altı yine çizili ve hata veriyor.. altı üstü bi toplama işlemi biyerde hata yapıyorum ama anlayamadım sinir oldum.. çok teşekkürler yardım için..
  • ya pardon hocam parantezlerini kaldırmayı unutmuşum.. çizgi gitti fakat programı çalıştırıp topla dediğimde program çöküyor..
  • buldum sonunda :)

Dim a As Integer
    a = CInt(TextBox12.Text) + CInt(TextBox19.Text) + CInt(TextBox17.Text) + CInt(TextBox18.Text) + CInt(TextBox13.Text) + CInt(TextBox11.Text) + CInt(TextBox16.Text)

TextBox21.Text = Str(a)

bunu yazınca topluyor..

• Banada Tebrikler demek kalmış ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanov

buldum sonunda :)

Dim a As Integer
    a = CInt(TextBox12.Text) + CInt(TextBox19.Text) + CInt(TextBox17.Text) + CInt(TextBox18.Text) + CInt(TextBox13.Text) + CInt(TextBox11.Text) + CInt(TextBox16.Text)

TextBox21.Text = Str(a)

bunu yazınca topluyor..

Hatanın Nedenini anlamadan problemi çözmüş sayılmazsın !!! Ben eski visual a kafa gitti

TextBox19.Text) + CInt(TextBox17.Text) _

Alt satıra geçerken kesme yaptım sonda kusura bakma benim anlatımımdan zorlanmışsın .VB.net de gerek yok galiba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok ben alta geçmemiştim zaten ama .nette de _ işaretiyle alta geçiliyor olması lazım..
    hocam birşey daha sorucam

Dim c As Integer
    c = CInt(TextBox36.Text) * CInt(TextBox24.Text)
    TextBox30.Text = Str(c)

böyle bir çarpma işlemi yapıyorum fakat bu sefer çöküyor bulamadım.. neden acaba?
  • abicim VB.NET'te visual basic kullanmak programın overheadini anormal artirir. String'e cast ederken .ToString kullanın..

Kodun doğru yazılımı şöyledir: OOP kalıplarını uygun olarak ve geriye uyumluluk overheadini azaltma açısından;

dim c as integer
    c = Int32.Parse(TextBox36.Text) * Int32.Parse(TextBox24.Text)
    TextBox30.Text = c.ToString()
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanov

yok ben alta geçmemiştim zaten ama .nette de _ işaretiyle alta geçiliyor olması lazım..
    hocam birşey daha sorucam

Dim c As Integer
    c = CInt(TextBox36.Text) * CInt(TextBox24.Text)
    TextBox30.Text = Str(c)

böyle bir çarpma işlemi yapıyorum fakat bu sefer çöküyor bulamadım.. neden acaba?

Bilmiyorum ama Cint burada doğru kullanım olmayabilir !!!

En üstte şunu deklare et..Bidaha dene yazdığım şekilde

imports Microsoft.VisualBasic -> Kütüphaneyi ekliyoruz.
    ...

Dim c As Integer
    c = Val(TextBox36.Text) * Val(TextBox24.Text)
    TextBox30.Text = Str(c)

Bu şekilde Klasik Basic mantığına göre hata vermemeli ! Bi dene bakalım :)
    edit: Üstteki anlatımı görmedim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfanmatak -- 3 Mayıs 2005, 0:15:05 >

• bide üstteki problemin çözümü tamamen casting'le ilgili. eşitliğin sol tarafına tip dönüşümü hiçbir zaman uygulayamazsınız..
  • quote:

Orjinalden alıntı: theDarkTemplar

abicim VB.NET'te visual basic kullanmak programın overheadini anormal artirir. String'e cast ederken .ToString kullanın..

Kodun doğru yazılımı şöyledir: OOP kalıplarını uygun olarak ve geriye uyumluluk overheadini azaltma açısından;

dim c as integer

hocam bunu denedim hata verdi..

quote:

Bilmiyorum ama Cint burada doğru kullanım olmayabilir !!!

En üstte şunu deklare et..Bidaha dene yazdığım şekilde

imports Microsoft.VisualBasic -> Kütüphaneyi ekliyoruz.
    ...

Dim c As Integer
    TextBox30.Text = Str(c)

Bu şekilde Klasik Basic mantığına göre hata vermemeli ! Bi dene bakalım :)
    edit: Üstteki anlatımı görmedim ben

bunda bir problem çıkmadı..
    hatta imports Microsoft.VisualBasic dahi yazmadım..
    ben biliyordum bunu fakat böyle yapmıyorduk daha değişik bir yolu vardı bunun.. öğrenince buraya yazıcam yardımlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar..

• nasıl bir hata verdi?
  • quote:

abicim VB.NET'te visual basic kullanmak programın overheadini anormal artirir. String'e cast ederken .ToString kullanın..

dim c as integer

Burada parse kullanmışsınız hocam sonuçta sizde kütüphane kullarak çağrı yapıyorsunuz neden fazla overhead yaptığını anlayamadım ben ! Aradaki fark nedir ?
  • framework kütüphaneleri programın dışında tutulur ama visual basic'ten gelen kodlar programın içine gömülür..

diye biliyorum... kafamı karıştırdın şimdi

ayrıca deminki kodda sorun yok bende çalışıyor güzel güzel
  • quote:

framework kütüphaneleri programın dışında tutulur ama visual basic'ten gelen kodlar programın içine gömülür..

diye biliyorum... kafamı karıştırdın şimdi

ayrıca deminki kodda sorun yok bende çalışıyor güzel güzel

Muhtemelen sürüm farkı !! kütüphane problemidir. Kullanım olarak bende biliyordum ama Parse fakat hiç kullanmıyordum ! Bu tarz küçük ayrıntılar çok önemli aslında teşekkürler basic 'ten gelme alışkanlıkları silmek lazım aslında !!!

@ozanov birşey deil :) Burada @TheDarktemplar ' In kodu bendede çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfanmatak -- 3 Mayıs 2005, 0:31:42 >

• aslında .net'in temelindeki felsefeye göre (filozof da olurum) fonksiyonel kullanım yerine nesnel kullanım ön planda.. Henüz VB bu temele tam oturtulamadı çünkü vb.net programcıları object oriented olmayan bil dilden geliyor çok normal bir durum.. Ama yavaş yavaş alışkanlıklarınızı terkedin ve oop'ye alışın çünkü 2005 sürümünde pek daha bi oop olacak vb

ha ben yine c# derim de neyyyse
  • valla tam hatasına bakamadım çökünce sildim.. peki benim şuanda kullandığım
    TextBox30.Text = Str(c)

işlemi vb.net e ait değil mi? ben daha basit bir işlem yapıyoruz diye hatırlıyorum ama.. bulunca yazıcam..
    ya arkadaşlar sizinde kafanızı ağrıttım kusura bakmayın ama tekrar birşey sormak istiyorum utanıyorum bi yandan da.. ama sorucam.. :) şöyle ki şimdi yaptırdığım çarpma işleminde virgülden sonraki haneleri göstermiyor ben virgülden sonraki iki haneyide göstermesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim acaba?
    birde aklıma şu geldi biraz önce program içerisinde şöyle bir işlem yaptım ve hiçbir sorun çıkmadı böyle olunca bende o yüzden daha kısa bir yolu vardı diye düşünüyorum hemen onu yaziim size.. :

TextBox24.Text = (100 * TextBox12.Text) / TextBox21.Text

gördüğünüz gibi herhangi birşey atamadan bu ilemi sorunsuz yapıyor.. teşekkür ederim tekrar tekrar..

• Vb.Net 'de zaten Adam akıllı proje geliştirilmez Ben Borland C Builder ve Delphi Tercih ediyorum. Vb.net ile ufak tefek eğlence olsun diye uğraştığım şeyler var o bile kasıyor .!! Şu anda 14 MB peak bellek kullanan bi Media Playerım var % 50 felanda işlemci kullandırabilirsem rekor kıracağım Şaka bi tarafa 2005 de çıksın bakarız ama fazla fark olacağını sanmıyorum. meraktan denemeleri kurdum bile ben ! ama çok bir fark göremedim

• integer yerine single yaz..

ayrıca evet öyle de yapılıyor ama sen yapma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.