Şimdi Ara

VB.NET Öğrenmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • VB.NET öğrenmek istiyorum başlıkta da belirttiğim gibi. Ancak bilgim hiç yok. Bu nedenle sıfırdan başlayabilmemi sağlayan bi kaynak bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok makbule geçer :) Aslında daha önce biraz uğraşmışılığım var ama sadece belirli kısımları edit yaparak,yani sıfırdan bir program geliştirmedim.Yardımınızı da bu konuda istiyorum,sıfırdan program geliştirebilmem gerekiyor.
    Şimdiden Yardımlarınız ve İlginiz İçin Teşekkürler...

• Ilk vb6 ogrenmeni tavsiye derim yani Memik Yanik in kitaplarini tavsiye derim.
  • Tavsiyeniz için teşekkürler..
  • Kasacak bir şey yok bencede bu işe başlayacaksan vb ile vakit kaybetme C# ve java ile başla 1 yıl sıkılmadan öğrenebilirsen ondan sonrası senin için aydınlık olacaktır. Visual basic - tembel işi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

Kasacak bir şey yok bencede bu işe başlayacaksan vb ile vakit kaybetme C# ve java ile başla 1 yıl sıkılmadan öğrenebilirsen ondan sonrası senin için aydınlık olacaktır. Visual basic - tembel işi

bende visual basicle programci olsun demiyorumki visual basic.netin temelini atmasi acisindan iyi olacagini dusundugumden oyle soledim he bana kalirsada kesinlikle ilk basta c# ile baslama!!
  • arkadaşım .Net öğrenmeden önce vb 6 öğrenmelisin çünkü .net vb tabanlı bir derleyicidir.İhsan Karagülle&Zeydin Pala kitaplarını öneririm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ereneraslan7

arkadaşım .Net öğrenmeden önce vb 6 öğrenmelisin çünkü .net vb tabanlı bir derleyicidir.İhsan Karagülle&Zeydin Pala kitaplarını öneririm...

yani bana katılıyorsunuz öylemi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VB den vazgeçtim ve C# kasmaya başladım,bikaç türkçe e-book buldum güzel anlatılıyo,en azından başlangıç olarak bana gayet iyi gibi gözüktü.Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spiderdeniz

VB den vazgeçtim ve C# kasmaya başladım,bikaç türkçe e-book buldum güzel anlatılıyo,en azından başlangıç olarak bana gayet iyi gibi gözüktü.Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkürler.

vb ile karsilastirdigimizda tabiki daha iyidir c# ayrica web bazli calismarda yapabilirsin.
  • quote:

vb ile karsilastirdigimizda tabiki daha iyidir c# ayrica web bazli calismarda yapabilirsin.

quote:

Ilk vb6 ogrenmeni tavsiye derim yani Memik Yanik in kitaplarini tavsiye derim.

Madem c# vb6 dan iyi neden o zaman arkadaşa vb6 ile hemde Memik Yanıgın kitabıyla başla diyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: grasper

quote:

quote:

Ilk vb6 ogrenmeni tavsiye derim yani Memik Yanik in kitaplarini tavsiye derim.

Madem c# vb6 dan iyi neden o zaman arkadaşa vb6 ile hemde Memik Yanıgın kitabıyla başla diyorsun

ilk basta vb.net konusuyoruzda o yuzden o konuda kitap sormus o zaman c++ ida oneriyim olur mu hic artik sana sen cok yuzsuz saygisiz ve gereksiz bir sahsiyetsin.

• Sen de o 2. mesajında c# vb6 dan iyi deyip arkadaşı yönlendirebilirdin. Neyse artık

Bu bölümde programlama dilini bilme ölçüsü diye bir konu var. Oraya senle ilgili birşeyler yazdım ona bir bakarmısın? link de koyayım şimdi bulamazsın falan

http://forum.donanimhaber.com/m_23748328/tm.htm

yüzsüz ,saygısız , gereksiz laflarına da katılmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grasper -- 7 Ağustos 2008; 13:29:46 >
  • Tartışma yaratmayın arkadaşlar yahu :) Doğru önce VB.NET sormuştum, çünkü onunla da C# ile yapılan işin yapılacağını düşünüyodum,fakat sonradan farkettim ki C# daha gelişmiş bir dil ve daha geniş kapsamlı uygulamalarda kullanılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spiderdeniz

Tartışma yaratmayın arkadaşlar yahu :) Doğru önce VB.NET sormuştum, çünkü onunla da C# ile yapılan işin yapılacağını düşünüyodum,fakat sonradan farkettim ki C# daha gelişmiş bir dil ve daha geniş kapsamlı uygulamalarda kullanılıyor

Hayır aslında VB.NET ile VB arasında çok büyük performans farkları var. Ben yaklaşık 3-4 yıl uğraştım VB ve VB-NET ile. VB ile proje geliştirip yurtdışına satabilen insanlar var Türkiyede. VB kesinlikle yetersiz bir dil değildir. Ama sizlere insanların başlangıç için C , Java ve türevleri dilleri önermesininde bir sebebi var. Benim toplam tecrübem 10 yıl civarında programcılık adına ama geriye döndüğümde para kazanabilmek için en az 8 dil öğrenmem gerekti farklı replikasyonlarda. Ve şu anda geldiğim son nokta JAVA evet bu 10 yıl boyunca keşke vb yada başka bişeyler ile uğraşmasaydımda sadece JAVA ile uğraşmış olsaydım diyorum şimdi. Kaybedilen vakit bazan birçok şeyden değerli olur. O yüzden sizde şimdilik keyfi süreçlere girmektense geleceğinizi düşünerek hareket etmelisiniz. Tabi mesleki anlamda bu, yazılımcı olmak istiyorsanız bu söylediklerim geçerli yoksa boş zaman uğraşı için ilgileniyorsanız isterseniz common lisp öğrenin :)

• Arkadaşlar merhaba. Eğer "makine" gibi hızlı öğrenemiyorsanız genellikle ilk öğrenilen programlama dili profesyonel kalitede program yazılan dil olamıyor. Çünkü o programlama dilini öğrenip belli bir tecrübe kazanılana kadar yeni programlama dili çıkıyor. En azından ilk öğrenilen programlama dili kabuk değiştiriyor. Bu nedenle ilk öğrenilmesi gereken dilin o an itibarı ile en geçerli dil olmasından öte kolay öğrenilebilir dil olmasına dikkat etmek gerekir.

İkinci yazmak istediğim konu şudur: .NET uyumlu VB ile C# arasında becerileri bağlamında önemsenecek bir fark yoktur. Daha önce az çok VB kodu yazmış olanların C# yerine VB.NET'i tercih etmeleri halinde öğrenme süreleri nispeten kısalacaktır. İster VB.NET'e ister C#'a başlamak isteyenlerin ilk okumaları gerekenlerin aşağıda verdiğim linkteki yazılar olmasını öneriyorum

http://www.memikyanik.com/dersler/dersler.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.