Şimdi Ara

VB.Net Metin Belgesi (.txt)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • vb.net de Bir Metin belgesinin satır sayısını nasıl öğrenebilirim.(karakter sayısı değil)

• birde ben openfiledirectory ile önüme açılan pencereden seçtiğim dosyanın c:/.../.../.../dosya.exe cinsinden adresini nasıl öğrenebilirim
  • Neyse BEn bunuda Geçtim son olarak seçilen dizin içindeki tüm dosyaların isimlerini öğrenmem lazım.

mesela
    c:\test klasör

bunun içinde 1.txt,g.txt,ht.txt dosyaları var diyelim
    ben bu dosyaları klasörü seçince içinde ne kadar dosya varsa isimlerini öğrenmek istiyorum.
  • Metin belgesinin satır sayısını string sınıfını kullanarak öğrenebilirsin.
    Bir string değişken tanımladıktan sonra dosyadan okuduğun veriye değişkene at. Daha sonra;

Dim satirSayisi As Integer 
    satirSayisi = 1
    Dim asd As String
    asd = TextBox1.Text ' SEN BURADA DOSYADAN OKUMANI YAP
    While (asd.Contains(vbNewLine))
    satirSayisi += 1
    asd = asd.Substring(asd.IndexOf(vbNewLine) + 1, asd.Length - asd.IndexOf(vbNewLine) - 1)
    End While

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi welrocken -- 31 Mayıs 2012; 21:57:38 >
  • Open File Directory dediğin olay OpenFileDialog ise OpenFileDialog1.FileName özelliği zaten yolu da içerir.
    Dizindeki tüm dosyalar ise;
    Tabi bu kodu uygulayabilmek için ilk önce bir FolderBrowserDialog ve bir de ListBox eklemen lazım, unutmadan bir de projenin en yukarısına "Imports System.IO" ekle (Tırnaksız)

If FolderBrowserDialog1.ShowDialog() = DialogResult.OK Then 
    Dim yol As String
    yol = FolderBrowserDialog1.SelectedPath
    Dim di As DirectoryInfo
    di = New DirectoryInfo(yol)
    Dim rgFiles() As FileInfo

rgFiles = di.GetFiles()

For index = 0 To rgFiles.Length - 1
    ListBox1.Items.Add(rgFiles(index).Name)
    Next

End If
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

Metin belgesinin satır sayısını string sınıfını kullanarak öğrenebilirsin.
    Bir string değişken tanımladıktan sonra dosyadan okuduğun veriye değişkene at. Daha sonra;

satirSayisi = 1
    Dim asd As String
    asd = TextBox1.Text ' SEN BURADA DOSYADAN OKUMANI YAP
    satirSayisi += 1
    asd = asd.Substring(asd.IndexOf(vbNewLine) + 1, asd.Length - asd.IndexOf(vbNewLine) - 1)
    End While

Hocam Verdiğiniz Kod çok güzel çalışıoyor ama benim Metin belgesi her satırda max 1024 karakteri taşıyor ve haliyle entere basmasamda otomatik aşağı satıra iniyor bu durumda o satırlar yüzünden sapmalar oluyor.Ama normal bir metin belgesinde her satıra 1024 karakter sayısını aşmazsa çok güzel bir şekilde satır sayısını veriyor hatasız bir şekilde.

Benim bir döngüm var ve döngü satır sayısı kadar işlem yaptıracağımdan bu bilgiye ihtiyacım var.

satıra gelen karakter sayısı (1024) taşınca onu 1 satır olarak sayıyor ama 2. satıra inmiş durumda ve 1 satır eksik gösteriyor
    bilginiz varsa birde buna çözüm bulabilirmisiniz ?

satirSayisi = 1
    Dim asd As String
    asd = r.ReadToEnd

satirSayisi += 1
    End While

• Bildigim kadariyla soyluyorum satir limit sayisi senin metin etidorunle alakali mesela notepad gibi. Normalde dosyaya kaydederken 2000 karakter bile olsa bir satirdir. Ama editor onu ayirabilir. Yani sen editorde 2 satir goruyorsun ama aslinda 1 satir. Onda bi hata yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf den metin kopyalama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya özür dilerim windows 7nin totepadi öyle gösteriyormuş diğer programlarda sorun Çok tşkr. ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.