Şimdi Ara

[VB.NET]Combobox ile veritabanı bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
3
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> [VB.NET]Combobox ile veritabanı bağlantısı
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    2816 Mesaj
    Merhaba arkadaşlar benim bir sorun olacaktı.
    Şimdi elimizde bir mdb veritabanı olduğunu varsayalım ve 2 adet de combobox olsun.Veritabanındaki sütunlarda samsung,nokia gibi markalar var satırlarda ise o üreticlere ait modeller var yani öğneğin samsung un altında D900,E250 GT5620 gibi model isimleri yazacak.1. combo da veritabanındaki markaları ikinci comboda 1. komboda seçilen markanın modellerini göstermek mümkün müdür bir de bunu ilerde hosting teki sql veritabanına taşırsak kodlarda çok fazla değişiklik yapmak gerekir mi
    şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxartistxxx -- 15 Ocak 2012; 16:35:46 >



    |
    |
    _____________________________
  • Onbaşı
    31 Mesaj
    marka ve modelleri o şekilde yaptırabilirsin. ben visual basic 6 kullandıgım için, bu konuda sana yardımcı olamam. sql deki veritabanına bağlama konusuna gelince. ben o şekilde yaptım. kişisel siteme kayıt olan kişilerin bilgilerini access veritabanında tutuyor. veritabanını sql e bağladım. bagladıktan sonra visual basic access veritabanını kabul etmedi. araştırırsan bulursun.
    |
    |
    _____________________________
    <10-HAGİ-10>
  • Yüzbaşı
    679 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: xxxartistxxx

    Merhaba arkadaşlar benim bir sorun olacaktı.
    Şimdi elimizde bir mdb veritabanı olduğunu varsayalım ve 2 adet de combobox olsun.Veritabanındaki sütunlarda samsung,nokia gibi markalar var satırlarda ise o üreticlere ait modeller var yani öğneğin samsung un altında D900,E250 GT5620 gibi model isimleri yazacak.1. combo da veritabanındaki markaları ikinci comboda 1. komboda seçilen markanın modellerini göstermek mümkün müdür bir de bunu ilerde hosting teki sql veritabanına taşırsak kodlarda çok fazla değişiklik yapmak gerekir mi
    şimdiden teşekkürler

    Çok basit bir işlem. Ayrıca Web projesinde de kullanabilirsin. Yapman gereken tek şey ComboBox(Webdeki adı DropDownList)'ın AutoPostBack özeliğini true yapmak veseçilen değeri sql sorgusunda parametre olarak kullanmak.
    |
    |
    _____________________________




HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Mobilya Takımları
haberler
üniversite
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,234
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.