Şimdi Ara

Vay arkadaş... Moğol istilası bu kadar hızlı genişlemedi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım "konu dışı" başlığının tam hakkını verecek, konu (ya da konu yapılabilecek şey) her neyse onun dışı olabilecek karaktersizlikte bir başlık açıyorum, hayırlı olsun...

"Pantolon" denilen illet bir şey var (daha doğrusu "genişlemiş pantolon" diye illet bir şey var), günlük hayatta üstünüze ne giyerseniz giyin nasıl göründüğünüzü en çok pantolon belirliyor aslında, günümüzde artık dayatma da olsa slim fit vb. isimler altında eskisinden daha "kıvrımlı" kıyafetler üretiliyor, ve en zayıf insan bile kendisine öyle veya böyle uygun kıyafetler bulabilme umudu taşıyor (eskiden zayıftıysanız geçmiş olsun denecek kısırlıkta tekdüze bir üretim algısı vardı), haliyle artık üzerimize daha oturan gömlekler, t-shirtler, ceketler bulabiliyoruz, ve -eskileri yaşayanlar bilir- daha rahat edeceğimiz kıyafetler seçebiliyoruz, gelgelelim özellikle ceketlerin iyice belden oturtmalı olduğu, kısaldığı, en çelimsizi bile sanki daha yapılıymış da kıyafetin içini kendi dolduruyormuş gibi görünecek gibi saracak şekilde üretildiği bir dünyada o ceketin içinde gerçekten fit mi görüneceğinizi, yoksa Charlie Chaplin'e mi benzeyeceğinizi pantolon belirliyor, üst kıyafete uyum sağlayacak darlıkta/kesimdeyse kıyafetin akıcılığını bozmuyorsa size kendinizi çok iyi hissettirebiliyorken, pantolonlar, özellikle "likralı diye yutturulan" pantolonlar ilk giyişte flört evresindeki sevgili gibi dururken çok kısa bir müddet sonra anında kaynana moduna geçiyorlar, o üzerinizde oldukça şekilli duran arkadaş o kadar garip yerlerden, o kadar orantısız, o kadar saçma sapan bir şekilde esniyor ki aynaya baktığınızda mafyanın eline düşüp dilendirilmek için "bu pantolonu giyiyorsa gerçekten çok çaresiz olmalı diye düşünülür" fikriyle giydirilmiş çakma dilenci gibi göründüğünüz hissine kapılıyorsunuz (dar olması herkesin tercihi olmayabilir, ancak tarz olarak geniş bir pantolonla giyilecek bir kıyafet modeli kesin vardır, ancak ben burada "orantısız genişlemiş" olma durumundan bahsediyorum), aramızda belki Kıvanç Tatlıtuğ gibi olup ne giyse yakışacak olanlar vardır (ben değilim mesela), ama aramızdaki farkın bu kadar da açık olmaması lazım, çuval giysem bana da az çok yakışacak çuval bulunur belki, ama bu arkadaşlar çuvaldan da şekilsiz bir hal alıyor (namaz kılan namaz kıldıkça, işi gereği eğilip kalkan işini yaptıkça, kısacası herhangi bir şekilde odun gibi dümdüz durmanın dışında insani aktiviteler yapıp pantolonu biraz daha sık bacak kaslarıyla gerip bıraktıkça bu esneme olayı daha da bir hızlanıp/garipleşip pantolon aynı günün akşamı yeşilcam filmlerindeki uzay gemilerine benzemeye başlıyor)

Erkeklerin göbek çevresiyle bacak kalınlığı orantısız olduğu için (genelde) asıl erkeklere likralı pantolonların yapılması gerektiğini düşünüyordum (erkeklerin bel/basen oranı kadınlara göre daha yüksek, yani aynı basen çevresine sahip olan bir erkekle kadın arasında erkeğin beli kuvvetle muhtemel çok daha "geniş", aynı şey üst bacak kalınlığı için de geçerli.…) , dolayısıyla bu likranın bacaklardan çok belde yoğun olması gerektiğini düşünüyordum, erkeklere de likralı modeller yapılıyor artık, ama likralı adı altında en dandik, esnedikten sonra eski haline dönüşü en sorunlu malzemelerle üretim yapılıyor (buna "marka" ürünler de dahil), ve likra mantıksız bir şekilde erkeğin aslında en muzdarip olduğu yerde, yani en çok belde değil diğer kısımlarda kullanılıyor (kemer bölgesindeki sıkı dikişler ve genelde o bölgede çift kat kullanılması vb. yüzünden bel bölgesi pantolonların en az esneyen bölgeleri, ve beli size olan bir modeli alırsanız bir müddet sonra bacaklar sağolsunlar bereketli delta gibi genişliyorlar, esneme payını dikkate alıp 1 beden dahi olsa küçük olanı almak isteseniz bu sefer de belin içine giremiyorsunuz -hatta bazen bacağinızın içine rahatlıkla girdiği bedenle belinizin içine ancak sığdığı beden arasında 2 beden veya daha fazla fark bile olabiliyor- ), bu sorunu aşmak için özellikle bel bölgesi esnek, ama diğer kısımları normal-likrasız modeller beklerken bel kısmı likralı olsa bile aynı mantıkla dikildiği için yine daha az esneyen, ancak özellikle üst bacak kısımları Türkiye'nin dış politikası gibi ne tarafa ne kadar esneyeceği belli olmayan şekilde esneyen ucube pantolonlar üretilmeye başlandılar... )

"Allah başka dert vermesin birader"e "amin" derim, ama bu konuda pratik bir yaklaşımı, bir bildiği/önerisi, ya da benim kadar olmasa da sıkılmışlığı olup "çareyi şöyle şöyle kumaşlardan pantolonlar gitmekte buldum" diyecek olanı varsa onu da dinlemek isterim... (Ne bileyim, artık kumaş pantolonları çok daha az tercih ediyorum, biraz uzak kalmış olabilirim, kumaş daha mı az esner, misal kumaş pantolonda genel olarak veya üst bacak bölgesinden esnemekten ziyade diz verme mi ön plandadır, yoksa kumaş pantolon da mı aynı olur, boşuna bulaşmayayım mı, ya da 1-2 beden küçük pantolon alıp bel olayına alternatif bir çözüm bulmuş olan var mıdır, ya da pantolonu garip bir takım eklentilerle özellikle oturup kalkmaya sebep işler yapılırken içerden daha az gerilime maruz kalacak şekilde tutmayı becerebilmiş olan var mıdır -- mesela bir arkadaşım pantolonu bir bütün olarak yukarıya doğru çekmeye yardımcı olacak, yani dize dizden birkac parmak aşağısı gelecek, normalde diz kısmına gelen yer birkac parmak yukarıya kaymış olacak, bu böyle pantolonun bütünü boyunca devam edecek, kasık bölgesine kadar pantolon bacakta yukarı doğru toplanarak böylece ayak bileği açıkta kalacak, ve tümden birkaç parmak yukarı kaydirılmış şekilde duracak şekilde toplayacak bir şey denemişti bir pantolonunda, pantolonun iç kısmına dizden başlayıp bele kadar gelen ip/bez karışımı bir şey diktirmişti, ipi çekerek toplayınca pantolon ip kemer bölgesinde bir ilmeğe tutturulduğu müddetçe öyle kalıyordu, haliyle dizden yukarısı daha az gerilmeye maruz kalıp yoğun oturup kalkmadan daha az etkileniyordu, ve istenildiğinde de zaten ip gevşetilerek pantolon normal haline getiriliyordu, kulağa biraz garip gelse de işe yarıyordu ve benim de muzdarip olduğum genişleme asıl üst bacak kisımlarında olduğundan, pantolon özellikle diz çökerken kemerle sıkı tutulan bel ve diz arasında gerilip bu bölge genişlediğinden ve oldukça çirkin göründüğünden ilgimi çekmişti, ancak uygulatması pek kolay değil ve her zaman uygulanabilir değil-- , dizden alt kısmın değil ama özellikle kalçayla diz arası bölgenin gerilip genişlemesini azaltan bundan garip olmasa da garip başka bir çözümü olan vardır belki ( efendim "ben şöyle şöyle bir model buldum" veya "dizime metal protez yaptırdım, artık dizimi kırmıyorum" diyen vardır belki), ya da aslında en mantıklı çözüm "kanka sadece bel kısmı göbek durumuna göre 2 beden kadar esneyecek şekilde likralı, geri kalanı normal pantolon yapan mantıklı bir marka buldum, onu kullanıyorum" denilmesine sebep kafası çalışan bir üretici çıkmıştır da bu vesileyle haberimiz olur, belli mi olur... (Şimdi de vardır belki, ama eskiden çocuklar için beli lastikli pantolonlar yapılırdı, ki bazı iş elbiseleri hala öyle, aynı mantıkla bacaktan değil belden genişlemeye müsait kullanıcı kitlesinin asıl ihtiyacının lastikli değil ancak bel kısmı dana derisi gibi sert değil daha esnemeye müsait pantolonlar olduğunu farketmek bu kadar mı zor)

Konuyu okuyabilen varsa ya gerçekten aynı dertten muzdariptir, niye bu kadar uzun ve kamyon arkasını boşaltır gibi birikmiş ne varsa öylece yazdığımı anlıyordur, ya vakti çoktur, ya da "dur şu arızaya bir iki laf sokayım, bugünku eğlencemizi de bulduk, ne manyaklar var ya"cılardandır, kim gelirse katlanıcaz artık, hadi hayırlısı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu okumaktansa moğol istilasına uğramayı tercih ederim.

• özet
  • Özet: özellikle jean pantolonlar iki günde anormal genişliyor, buna efendim bir beden küçük al, sıcak suyla yıkat, şalvar giy, iyi bir hocaya okut dışında bir çözüm önerisi olan var mı

• Bunu okumaktansa moğol tecavuzune uğramayı tercih ederim.
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Artıran var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buraya bir Moğol Konsolosluğu mu açsak, n'apsak?
    Ya da en iyisi linkini bırakayım :
    m.mogolistankonsoloslugu.net
    Moğolistan Ankara Büyükelçiliği
    http://m.mogolistankonsoloslugu.net/mogolistan-ankara-buyukelciligi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başlığı görünce suriyeli konusu sandim

• Bi an ben de acaba Suriyeli konusunu mu yazıyorum diye şüphelenmedim değil, yazdıklarımı tekrar okumadığımdan (bunu okuyacağıma Moğol vatandaşlığına geçer alfabemi değiştiririm) tam emin olamıyodum, henüz tam ne yazdım ben de emin değilim ama son mesajdan anladığıma göre çok şükür, en azından Suriyeli konusu değilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 3 Haziran 2019; 14:18:9 >
  • 90lı yıllarda lee vardı taş gibiydi kotları

• 90lı yıllarda lee vardı taş gibiydi kotları

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.