Şimdi Ara

Vatandaş Fatih Terim'in maaşından şikayetçi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ankara’dan Ali Küçükay isimli bir vatandaş, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşının yüksekliğinden şikayetçi olarak TBMM’ye başvururken, "spor sektöründe ve özellikle futbolda uluslararası düzeyde başarılı olmuş futbolcular ve teknik adamların ücretlerinin belirlenmesinde o ülkelerin geçerli asgari ücret ve kişi başı gelirlerle karşılaştırılmasının sözkonusu olamayacağı" yanıtı aldı.
    Ali Küçükay, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşının yüksekliğinden şikayetçi olarak TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. Dilekçeyi değerlendirmeye alan Komisyon Başkanlık Divanı ise konuyu spordan sorumlu Devlet Bakanlığı’na iletti. Bakanlık ise komisyona yolladığı cevabi yazıda, spor sektöründe ve özellikle futbolda uluslararası düzeyde başarılı olmuş futbolcu ve teknik adamların ücretlerinin belirlenmesinde o ülkelerin geçerli asgari ücret ve kişi başına geliriyle karşılaştırılmasının sözkonusu olamayacağına işaret etti. Bakanlık, durumun daha iyi anlaşılması için Avrupa’dan ve Türkiye’den bazı milli takım ve kulüp antrenörlerinin yıllık ve primden bağımsız ücretlerinden örnekler de verdi. Terim’in maaaşının yüksekliğinden şikayetçi olan vatandaşa karşılaştırmalı olarak şu bilgiler verildi:
    "İngiltere Milli Takımı Teknik Sven Goran Eriksson: 4 milyon pound, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann: 2.1 milyon pound, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho: 5.2 milyon pound, Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson: 4.1 milyon pound, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger: 3 milyon pound, Bayern Münih Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld: 2.3 milyon pound, Juventus Teknik Direktörü: 2.2 milyon pound." Devlet Bakanlığı, Türkiye’de çalışan yabancı antrenörlerden de örnek vererek, geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran Christoph Daum’un 2 milyon euro ve Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets’in 1.3 milyon euro ücret aldığına işaret ederek, Milli Takımlar teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşının yüksek olmadığını dile getirdi.
    Bakanlığın bu yazısı üzerine Dilekçe Komisyonu ise sözkonusu cevabi yazı dışında komisyonun başka bir işlem yapamayacağına karar verdi.

    ANKA


    http://www.milliyet.com.tr/2006/07/30/son/sonsiy01.asp







  • Futbol >> Galatasaray >> Vatandaş Fatih Terim'in maaşından şikayetçi

  • kısa ama anlamlı olmuş :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: saatçi

    Futbol >> Galatasaray >> Vatandaş Fatih Terim'in maaşından şikayetçi


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.