Dostum bence 27'' bir monitör al. Aslında 2560x1440 öneririm 290x için ancak fiyatı çok pahalı o monitörlerin.http://www.vatanbilgisayar.com/27-vk278q-genis-ekran-webcamli-led-monitor.html#galeri bunu alabilirsin 790 TL'ye. Tabi karar senin yine de. Sadece boyut olarak fark var yoksa çözünürlük ve performansa katkısı konusunda bir fark yok benim verdiğim linkteki monitörün.
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
Ekran Kartını "R9 290 TRI-X OC" yapın. 290X ile arasındaki fiyat farkı, getireceği performansa değmiyor.
Kasa + PSU ise "Corsair 400R + CX750" ikilisi olsun.
monitör çokta önemli değil aslında oyun oynarken tv ye bağlamayı düşünüyorum... o yüzden monitöre fazla önem vermedim... işlemcide sadece oyun için düşündüğümden değil bluray filmler falan her açıdan sıkıntısız olması için... 4770k... ekran kartı ileriye dönük sürücülerle falan daha iyi olabilir diye düşündüğüm için... kasa nın görüntüsü hoşuma gitti açıkcası ama corsairin ne gibi artısı var bilmiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: vimpir1905
monitör çokta önemli değil aslında oyun oynarken tv ye bağlamayı düşünüyorum... o yüzden monitöre fazla önem vermedim... işlemcide sadece oyun için düşündüğümden değil bluray filmler falan her açıdan sıkıntısız olması için... 4770k... ekran kartı ileriye dönük sürücülerle falan daha iyi olabilir diye düşündüğüm için... kasa nın görüntüsü hoşuma gitti açıkcası ama corsairin ne gibi artısı var bilmiyorum...
290x ne kadar ileri dönük ise, 290 da o kadar dönüktür.
Vereceğiniz 393 Lira fark a yazık olur sadece.
quote:
Ekran Kartını "R9 290 TRI-X OC" yapın. 290X ile arasındaki fiyat farkı, getireceği performansa değmiyor.
Kasa + PSU ise "Corsair 400R + CX750" ikilisi olsun.
Bunlardan birini seçersen işlemci soğutucusunu da H100İ yapabilirsin.
Harddiski Blue önermişsin diyenler çıkabilir.Amaç sadece depolamak için ise BLUE serisi fazlasıyla yeter.Kendim kullanıyorum gayette memnunum.Monitör anladığım kadarıyla FULL HD 60HZ alacaksın.Bu yüzden 780 Tİ ve R9 290X gibi kartlara para verme.Full HD için maximum tercih edilmesi gereken kart 780 veya r9 290. Bir çok alternatif var.İlle de çok iyi ekran kartım olsun diyorsan kasayı 600w psu içeren 300r ile değiştirip 780Tİ alabilirsin.Tabiki önermem zaten full hd için 780 üstü gereksiz oluyor.Monitör hakkında pek bilgim yok monitörsüz 4.270 lira etti.500 lira civarına güzel monitörler var.O zaman bütçemi çok aşıyor diyorsan PSU ile Kasayı ayrı ayrı almak yerine içinde psu bulunan yukarıdaki kasalardan birini seçebilirsin.
Şimdiden hayırlı olsun..
quote:
Vereceğiniz 393 Lira fark a yazık olur sadece.
Alıntıları Göster
ok ekran kartı 290 olarak değiştirdim... kasayıda corsair olarak değiştirdim - şu anda 4.152,10 tl ye geliyor sistem
1.500 liraya kart alipta onu gidip 60hz monitorlere esir etmek aptallik olur 4bucuk milyar butce ile.
quote:
TV'de oynayacakmış, okumuyorsunuz galiba mesajları. Monitöre çok para bağlanmaması gerek bu durumda.
İlerde 120/144 hz monitörler, yaygınlaşıp fiyatlar makul düzeye gelince alır.
Alıntıları Göster
aynen dominic elimde böyle bir tv varken monitörde çok fazla oyun oynamam diye düşünüyorum.. ama arkadaşlar sağolsun yardımcı olmak için daha iyisini öneriyorlar olsun... madem öyle son sistem hakkındada tavsiye alayım...
quote:
Orijinalden alıntı: vimpir1905
aynen dominic elimde böyle bir tv varken monitörde çok fazla oyun oynamam diye düşünüyorum.. ama arkadaşlar sağolsun yardımcı olmak için daha iyisini öneriyorlar olsun... madem öyle son sistem hakkındada tavsiye alayım...
Alıntıları Göster
ayrıca soğutucu eklememem deki sebep overclock falan yapmayacağımdan.. ama ileride düşünürsem dediğin gibi sonradan alırım diye düşündüm..