Şimdi Ara

Varlık yönetim sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisi olanlardan bir yardım isteyeceğim geçen sene ağustos ayında tüm icra dosyalarımı kapatmıştım. Aralarında iki üç tane de varlık yönetim dosyaları vardı. Şu anda hepsi kapalı fakat findeks sorgulaması yapılınca zarara atılma veya varlık yönetime devir muhabbetine 12 ay hesaplanamayacağını söylüyor tekrardan puanın açılmasını beklemek mi lazım teminatlı kart almak şimdiden bu durumu düzeltir mi? Not: findeks tarafında borç sayısı 0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hukuki ve finansal uygulama açısından bakıldığında, icra dosyalarının kapatılmış olması ve Findeks’te aktif borç görünmemesi olumlu bir durumdur; ancak varlık yönetim şirketine devir, yasal takip veya “zarara atılma” kayıtları kredi risk verisi olarak genellikle 12 ay (bazı bankacılık skor modellerinde fiilen 12-24 aya kadar) sistemde davranışsal veri olarak kalabildiğinden, puanın otomatik olarak toparlanması çoğu zaman belirli bir zaman geçmesini gerektirir ve bu hukuken bir “ceza” değil risk skorlama modelinin ticari değerlendirmesidir; teminatlı kredi kartı almak ise hukuken değil ama finansal davranış skoru açısından pozitif etki yaratabilir çünkü düzenli kullanım ve zamanında ödeme yeni pozitif veri üretir, bu da bankaların iç skorlarında iyileşme sağlayabilir, ancak geçmiş negatif kayıtları silmez sadece etkisini zaman içinde azaltır; bu nedenle en rasyonel strateji, Findeks’te borç 0 görünmeye devam ederken düşük limitli veya teminatlı kart + düzenli ödeme + yeni gecikme oluşturmama şeklinde ilerlemek ve 6-12 aylık pozitif ödeme geçmişi oluşturmaktır, ayrıca veri hatası şüphesi varsa KKB/Findeks nezdinde veri düzeltme talebi de yapılabilir ancak sizin anlattığınız senaryoda sistemsel hata değil risk geçmişi etkisi olma ihtimali daha yüksek

• Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Maaş müşterisi olduğum bankanın şubesinden rica edeceğim şimdiden teminatlı bir kart ile güzel veriler oluşturmak dediğiniz gibi güzel veriler birikmesine sebep olacak gibi duruyor aydınlatıcı uzun açıklama için tekrardan teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.