Şimdi Ara

Varlığım ile yokluğum arasında bir fark göremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün varım, uyudum ve uyandım, günlük işleri yaptım ve bitti. Yarın aynısı olacak. Peki ya, yarın olmaz isem ? Bir fark olur mu ? Düşünüyorum da, bundan kimse etkilenmez. Var olmamın hiçbir etkisi yok. Boşunaymış gibi geliyor her şey. 60-70 yıl yaşasan ne olur ki ? Yarın yok olsam kim farkına varır ? Belki 1-2 kişi üzülür ama insansın neticede, unutursun 3-5 güne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Önceliğiniz olarak neden başka insanları alıyorsunuz? Bir fark yaratıp yaratmamanızı diğer insanlara etkiniz olarak tanımlamışsınız. Bakış açınızı irdeleyin. Öncelik olarak kendinizi alırsanız daha rahat bir yaşam sürersiniz. Yarın yok olursan artık haz duyamayacaksın, sevemeyeceksin, kızamayacaksın.
  • diğer insanların hayatında devrim yaratmanız gerekmiyor. belki de birisinin arkadaşı olmak sizin hayattaki küçük ama önemli rolünüzdür. belki rolünüz ebeveynlerinize evlat olmaktır. belki savunduğunuz bir fikri küçücük bile olsa güçlendirmektir. 1 milyon kişinin her biri bu ülkede küçük roller üstlense 50 sene sonra bu ülke daha güzel bir yer olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyal ortamda "güç" ( =para + bilgi + statü + çevre) e sahip değilsin belliki ve bunun için uğraş vermiyorsun. bunlara sahip olduğun zaman sosyal ortamda belli bir konumun olacak ve onlarla senkron kurup böyle düşünmeyeceksin.
  • En önemli insan da olsan, seni evrenle kıyaslayınca pek bir fark göremiyoruz. Ya da en önemsiz kişi olsan bile, bir bakteriye nazaran inanılmaz ölçekte farklar yaratmaktasın her an.

    Peki ne ile kıyaslamalıyız seni? Bir başka insanla mı? Seni bitkisel hayattaki biriyle ya da Einstein'la kıyaslamamı pek istemezsin sanıyorum. Çünkü bunlar ekstrem gözüken durumlar. Fakat özünde, kimi bir şeyler yaşamış ve bir deha denmiş ona; kimi bir şeyler yaşamış ve bir bitki gibi kalakalmış.

    Şu var: sen de bir şeyler yaşadın ve, işte şu an olduğun hale geldin. Yaşadığın hayat sana kötü görünüyor çünkü yaşanmışlıkların sana hem bir ideal hayat fikri verdi hem de seni bu fikirden alakasız bir konuma sürükledi. Denize düşmüş bir uçurtma gibi, olması istenen bir durumda değilsin diye üzgün hissettiğini tahmin ediyorum. Ben de aynı durumdayım. İstemediğimiz bir durumda kalmak her daim acı veriyor; acının uzunca bir müddet sürmesi ise yıkıcı olabiliyor.

    İnsan hem etkin hem de edilgin bir canlı. İç dünyamıza uymayan, dış koşullara sıkı sıkıya bağlı bir yaşam her daim huzursuzluk veriyor kişiye. Benzeri şekilde, iç dünyamızı dışa vurabildiğimiz, eyleyebildiğimiz, var kalma gücümüzü arttıran haller ise mutlu tutuyor bizleri. Böyle canlılarız işte. Olabildiğine etkin olabilene ne mutlu ve ne yazık o kaderi edilgin kalmak olana.

    Belirtmeden geçmeyeyim, basit şeyler yaparak, etkinliğini arttırarak daha dolu hissedebilirsin her şeyi, ve hayatının görüntüsü hiç olmadığı kadar iyileşebilir. Kendini ve hayatı tanımaya yönelerek, yalnızca yapabileceği şeyleri isteyen ve bunları yapan; sevmediği durumlara bile, ya kendi yorumunu katarak, ya da o şeye maruz kalma halini yok ederek, olabildiği kadar kendisi olmayı başaran birey çok daha sevinçlidir her daim.




  • "Babacığım, hayatta muvaffakiyet yalnız aç kalmamakta değildir. Asıl muvaffakiyet göçüp gittikten sonra ardında bir eser bırakmaktır. Bu eseri meydana getirmek için saadeti memnu telâkki etmeli. Benim de çizilmiş bir mefkurem vardır. Ben, her şeyden evvel, yaşamış olduğuma delil için, bir eser meydana getireceğim."
    Cahit Sıtkı Tarancı


    Neden sonra farkına varıyorsun
    Etrafındaki korkunç ıssızlığın
    Yâr olsun, dost olsun, ne arıyorsun
    Adresi belli mi vefasızlığın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Ağustos 2017; 13:53:15 >
  • Asıl sorun 1 2 kişi üzülse ne olur? Evren o kadar büyük ki biz birer nokta bile değiliz. Bir insan ne yapabilir? Daha kıçıkırık dünyanın yörüngesini bile değiştiremeyiz. Diyelim değiştirdik bu sefer de sonumuz gelir. Dünya da evrende bir nokta bile değil. Biz hiçbir şeyiz.
  • Senin için önemli. Sen etkileniyorsun işte.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.