Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevabı mail adresime gönderebilirsiniz. Mail adresim: eminguler00@hotmail.com
    Çok teşekkür ederim.
  • ahyet A kullanıcısına yanıt
    Gönderdim.
  • seladam1 S kullanıcısına yanıt
    başka hiç birşey yapmana sürmene gerek yok hatta jiletlede alabilirsin sadece dikiş yerlerine dikkat et jiletle alırsan orayı kesmemek için hep jiletle alıyodum ben sıkıntı olmadı hiç
  • CATBALCA kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İnanın verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı. Umarım bu ameliyat ben de de siz de yaptığı etkiyi yapar.
    Saygılarımla.
  • Cümleten s.a.

İzmir' de varikosel ameliyatı olmayı planlıyorum ocak sonu gibi. 1. doktora gittim varikosel sol taraf dedi el ile muayene, 2. doktora gittim renkli doppler ve usg sonrasında solda 2. derece, sağda 1. derece varikosel var dedi. Bu tespitleri yapan doktora için ısındı fakat microcerrahi yapmadığını öğrendim. Hatta ben normal ameliyat yapıcam hiçbi fark yok ikisinde de 2.5 cm kesikle girip yapıyoruz dedi, tek var birinde mikroskop var birinde yok dedi. İçime sinmedi, ilk doktorun hastanesinde perşembe günü randevu aldım. Yaş 29 bitti 30 ' a girdim, doktor sperm kalitesini etkiler dediği ve çocuk olmadığı için olacağım. Korkmuyor değilim, İzmir' de önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Dr. seçiminde neye bakmak lazım ? gözümün tutması yeterli mi :)
    Saygılarımla
  • Ben de bu ameliyatı olucam. Bne ce mikrocerrahi yöntemini tercih et. Doktor tercih ederken de deneyim önemli. Bu ameliyatı sık sık yapan ve el becerisi iyi olan doktorları tercih et derim. Bu işte çok para tuzağı var. Adamı iliğine kadar sömürmek isteyenler oluyor. Dikat et derim. İyi araştır. Geçmiş olsun.
  • Mikricerrahi olayında mıkroskopla damarları daha net görebilir yani o bakımda daha başarılı geçme ihtimali var. Tabi cevap veren arkadaşın dediği gibi doktor önemli el becerisi falan. Geçmiş olsun
    hocam ameliyat olalı 3 ayı geçti genel anlamda bir ağrım sızım yok ama ara ara haftada bir falan anlık testislerde sıkışma gibi bir his oluyor hani bacak bacağa atarsın sıkışır ratahsız eder pozisyon değiştirirsinya onun gibi birşey böyle anlık rahatsız edici hassasiyetler falan oldumu hiç yada oluyor mu son 2 haftadır falan var acaba havalar soğudugu için mi oluyor anlamadım malum -10 derece falan havalar ağrı değil ama rahatsız edici garip bir şey böyle birşey oldu mu hiç
  • kuzt K kullanıcısına yanıt
    Tam dediginiz hissiyat hafif var. Bende soguklardan oldu diye dusundum ki gayet normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 21 Ocak 2016; 23:51:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sende varmış aynısı normal o zaman soğuklardan dolayı. sağolasın, geçmiş olsun cümleten hepimize
  • Herkese Günaydın & Hayırlı günler,

Dün itibariyle çift taraflı mikrocerrahi yöntemi ile varikosel ameliyatı oldum.

Bu ameliyatı olmayı düşünen arkadaşlara belki bi yararım dokunur diye başımdan geçenleri kronolojik olarak anlatacağım.

08.01.2016 tarihinde ilk spermiogram testi sonrasında (%6) ileri hareketli sperm düşük olmasını öğrenmem ve fiziksel muayenede varikosel tanısı konuldu. Farklı bir hastaneye gidip, hem ultrasonla hemde fiziksel muayene edildim.
    Sperm testi 2. kontorlde ileri hareketli %40 çıktı. Tabi bu durum sevindirici olsa da doktorun bu sayının az olduğunu, ilerleyen dönemlerde daha da azalacağını söyledi. Bu arada kendisi microcerrahi yapmıyormuş. "İstersen ikisinide
    yapabiliyorum ama microcerrahiyle hiçbir fark yok ne diye boşuna ödüyosun para" dedi. Ameliyat sonrası ve öncesi microcerrahiyle normal ameliyatın hiçbifarkı yokmuş. Doktor hatta kasıktan 2.5 cm kesikle girip yapıyoruz
    operasyonu dedi. İnternet ve forumda takip ettiğim okuduklarımda; microcerrahininde 2.5 cm kesikle yapıldığını görünce acaba doğru mu söylüyor doktor dedim.
    Bu da içime sinmeyince özel bir hastanenin Doç Dr.' una göründüm. Fiziksel muayene ve renkli doppler e baktı, yeni bir spermiogram istedi, aynı zamanda fiziksel muayene sonrasında tekrar çift taraflı varikosel olduğunu ve operasyon
    gerçimem gerektiğini söyledi. (sol 3. derece, sağ 2. derece). Doçente, daha önce göründüğüm doktorun dediklerini söyledim, hocam fark yokmuş niye microcerrahiye daha fazla para ödeyeyim dedim? Sen bunu söyleyen doktorun
    kapısından geçme bence daha dedi :) Ben mikroskopla serçe parmağı, bacak kalınlığında görüp ona göre en ince damarları bile atlamıyorum yapıyorum dedi. Ayrıca microcerrahiyle ameliyat sonrası komplikasyon görünme oranının %1
    olduğunu söyledi. Kararı o gün verdim ve 29.01.2016 tarihine ameliyat günü aldım.

Ameliyata gelmeden önceki akşam 24:00 itibariyle yeme içmeyi kestim. Ertesi gün saat 10:00' da hastanedeydim. kan testi yapıldı, önlük giydirilerek 11:30 da ameliyathaneye alındım. Doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar çok
    ilgilendiler. Hatta ilk ameliyat odasına girdiğimde " Abi senin operasyon böbrek alınmasıydı demi dedi" gülerek, dur dedim zaten kasvet bastı bana varikosel olcam aman yanlışlık yapmayın dedim.
    Koldan serum ve hava narkozu yoluyla bayıldım. Uyandığımda 13:30' du, odama çıkarıldım. Kasıkta sağ ve sol tarafda küçük bir yer bandajlıydı. Yemek geldi yemeğimi yedim, saat 17:00' de doktor gelip kontrol etti, taburcu olabilirsin
    dedi, ilaç olarak cataflam yazdı, haftaya cuma gel dikişlerini alalım dedi.

1 ay' dır huzursuzluk yaratan illet sona erdi, ve gerçekten herkesin dediği gibi rahat ve basit bir ameliyatmış. Ağrım sızım olmadı, kalkıp otururken destek alıyorum dikişleri zorlamamak için, tuvalette de sıkıntı yok.

Olmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak umuduyla yazdım. İnşallah Herkes sağlığına bir an önce kavuşur.

Not: İzmir' de özel hastanede oldum. Sağlık sigortam olduğu için tek kuruş ödemedim.

• Merhaba arkadaşlar öncelikle ameliyat olan herkese Allah acil şifalar versin.

Donanımhaber deki ikinci üyeliğimi sırf bu konuya yazmak için açtım çünkü şuan çok zor bir süreçten geçiyorum ve gereği kadar eşe dosta deşifre oldum bunun için acil yardımlarınız bekliyorum.

2013 yılında (ki o zamanlar bekardım) spermim de böyle mercimek büyüklüğünde spermle aynı renkte donuk yapılar görünce şüphelendim ve bir özel hastanede ultrason ve spermiogram testi verdim = Ultrason temiz çıktı , sperm testi ise = toplam hareketlilik %70
    ama hızlı ileri hareketlilik %0 yavaş ileri hareketlilik hatırladığım kadarıyla % 25 lerde çıktı. Doktor normal bu değerlerde çocuğun olur keçiboynuzu ye ileri hız artsın yeter dedi ve beni yolladı.

Daha sonra 2013 yılı sonunda evlendim ve çocuğum olmadı. 2015 yılında bir üniversite hastanesinde geri zekâlı üroloji uzmanı elle muayene etmeden ultrasona yolladı ve solda hafif 2.2 mm varikosel çıktı doktor ameliyat olursan kesin etkisi olur diyemem ama
    istersen ameliyat edeyim dedi ama doktoru genç ve tıfıl bulduğumdan inanmadım.

2013 ten bu yana ortalama 8-10 ayda bir özel ve üniversite hastanesinde sperm testlerim oldu ve ileri hızlı hareketlilik %1 %2 sevilerindeydi. Bir özel hastanedeki doçent üroloji uzmanına gözüktüm ve neofortil diye bir ilaç verdi bu ilacı ortalama 2 ay kullandım ve ileri hızlı hareketlilik= %6 toplam hareketlilik= %56 ile aşılama yaptırdık ama yine çocuk olmadı

Şuan tüp bebek seviyesine doğru hızla ilerliyorum ama bu sol taraftaki hafif düzeydeki varikosel hep kafamda takılı kaldı ve bazı yerlerde varikosel spermin şeklini bozduğu için tüp bebek tutsa dahi düşük olma riski fazla diye okudum.

Varikosel ameliyatı olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum ameliyattan önce sperminde mercimek büyüklüğünde donmuş sperm gören ve ameliyat sonrasında bu spermlerin hepsi akışkan olan var mı.

Benim şuan 1 yada 2 günlük cinsel perhizle spermdeki toplam donuk sperm oranı kendi gözümle ölçüme göre %25 seviyelerinde ve bu boşalma süresi 4-5-6 günü bulunca sperm donukluk miktarı ve donuk sperm büyüklüğü artıyor.

Biliyorum çok uzattım arkadaşlar ama kusuruma bakmayın

• Arkadaşlar üstteki yazı çok uzun oldu kısaca varikosel ameliyatı olan arkadaşlar arasında ameliyattan önce sperm içerisinde mercimek büyüklüğünde donmuş parçacık görüpte ameliyat sonrası spermi tamamen sıvı akışkan hale gelen oldu mu ?
    Ben bu varikosel işini ilk farkettiğim zamana kadar spermimde donuk parça falan yoktu tamamen akışkandı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • extreme06 E kullanıcısına yanıt
    kardeş bende o dediklerinin hiç biri yoktu sadece 3 günden fazla boşalmayı geciktirirsen oradaki spermler bir araya toplanıp katılaşır o zaman katı katı çıkması normaldir herkeste olur zaten o. ameliyat çok fayda etmez diyen doktor haklı olabirlir haraketlilik %0 demişsin bendede en genişi 2.3mm olan çift taraflı varikosel vardı ama hızlı ileri hızı %30 yavaş ileri hızı %25 di mg sayısı 15milyon civarında idi doktor çocugunun olmasında hiç bir sıkıntı yok dedi ben ağrıdan dolayı oldum zaten ağrı şikayeti ile gitmiştim, doktorlara sorduğumda şunu diyorlardı granide 2 veya 3 olması gerek çok ciddi sperm kalitesini etkilemesi için yani 3mm den daha fazla olacak genişleme bir çok kişi sperm sayısına bakıyor mesela önemli olan ileri haraket hızıdır sende spermler yumurtalıga gidip yapışadak hızları yok doktor falan değilim ama 2.2mm genişlemenin hızını % 0 a düşürdüğünü hiç duymadım canlı sperm sayın varsa ama tüpbebek yöntemi ilede olsa çocugun olur. sperm katılığı konusu dedidiğim gibi her erkekte uzun süre boşalmadı mı olur katılaşma hatta renk beyazdan sarımtırak bir renge dönüşmeye başlar varikoselle bir alakası yok onun varikosel olmayan arkadaşlarada sorduğumda onlarda diyordu 3, 4 gün boşalmadık mı katı parçalar oluyor içinde yapışkan ve sarımtırak bir renkte oluyor diye doğal birşey o

• Dostum ama bende 2013 yılına kadar sperm tamamen akışkandı ve şuan bırak 3 4 günü 1 buçuk 2 gün dahi geçse sperm içinde küçük katı pıhtılar oluyor. 3 4 gün geçince bu pıhtılar büyüyor ve çoğalıyor.
    Walla dostum kafam o kadar bulanık ki Allah kimseye bu derdi vermesin her doktor ayrı bisi diyor hele tüp bebek merkezleri falan bildiğin organ mafyası gibiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme06 -- 3 Şubat 2016; 14:39:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de İzmir'de varikosel ameliyatı oldum ameliyatı Buca Tıp Merkezi'nde yaptılar 600 lira mikrocerrahi yöntemiyle Tınaztepe Hastanesi'nde de 700 lira dediler aynı Doktor zaten bugün ikinci günüm hastane çalışanları ilgiliydi ilk gece ağrısı vardı şimdi dikiş bölgeleri ağrıyor sadece bekleyip görelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat sonrası bugün 6. günüm. Ayakkabımı eğilip bağlayabiliyorum, araç kullanıyorum hiç ağrı yok. Kese' de şişlikte indi baya.

Yarın dikişleri aldırmaya gideceğim, umarım o da ağrısız hallolur. Bunun dışında iyi besleniyorum, çok ayakta kalmayıp çok yatmıyorum orta şekerli, bakalım hayırlısı.
  • Slm arkadaşlar..ben de varikosel ameliyatı oldum..Bir kaç sorum olacaktı
    1-Ameliyattan sonra testisin fazla sarkmaması için dar slip don giymeyi tavsiye ediyorlar. Bunun bir süresi var mı? ne kadar süreyle giymek gerekir.?
    2-Ameliyattan ne kadar süre sonra cinsel fonksiyonlarına başlayabilir kişi?
    Teşekkürler.
  • Ameliyat sonrası slip giymedim normal boxerla devam ettim bir sorun olmadı. Masturbasyon dikişleri çok zorlamadan 1 hafta sonra olabilirken, cinsel ilişki en az 15 gün sonra olarak tavsiye ediliyor. Her önlem dikişlerin açılmaması veya iltihap kapmaması için yoksa masturbasyonun da ilişkinin de testislere hiçbir zararı yokmuş ameliyat sonrası.

Ben de 2 hafta oldu ameliyat olalı. Zeytinburnu Sante Plus hastahanesinde oldum. Çift taraflı; sol 2. sağ 1. derece idi. Doktorum Hasan Cabbar idi. Çok iyi bir doktor işini biliyor. Ameliyat genel anestezi ile oldu o yüzden gözümü direk ameliyat sonrası yatakta açtım. Benim de ağrım sızım olmadı hiç. 1 gün hastanede yattım ertesi gün taburcu oldum ve normal yürüyebiliyordum ama tabii 1 hafta çok gezmedim çünkü ayakta kalmak hastalığın iyileşme sürecini uzatıyor. Ameliyat sonrası şişkinlik ise 10 gün içinde bitti. Şu an sadece sol taraftaki dikiş kaldı ama iki tarfta da yara kapandı kabuk halinde şu anda sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo86

Ameliyat sonrası slip giymedim normal boxerla devam ettim bir sorun olmadı. Masturbasyon dikişleri çok zorlamadan 1 hafta sonra olabilirken, cinsel ilişki en az 15 gün sonra olarak tavsiye ediliyor. Her önlem dikişlerin açılmaması veya iltihap kapmaması için yoksa masturbasyonun da ilişkinin de testislere hiçbir zararı yokmuş ameliyat sonrası.

Ben de 2 hafta oldu ameliyat olalı. Zeytinburnu Sante Plus hastahanesinde oldum. Çift taraflı; sol 2. sağ 1. derece idi. Doktorum Hasan Cabbar idi. Çok iyi bir doktor işini biliyor. Ameliyat genel anestezi ile oldu o yüzden gözümü direk ameliyat sonrası yatakta açtım. Benim de ağrım sızım olmadı hiç. 1 gün hastanede yattım ertesi gün taburcu oldum ve normal yürüyebiliyordum ama tabii 1 hafta çok gezmedim çünkü ayakta kalmak hastalığın iyileşme sürecini uzatıyor. Ameliyat sonrası şişkinlik ise 10 gün içinde bitti. Şu an sadece sol taraftaki dikiş kaldı ama iki tarfta da yara kapandı kabuk halinde şu anda sadece.

Hepinizin sakalı bıyığı var mı?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.