Şimdi Ara

var mı bilen LUBCO? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
42.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uurcaq

    Aracım 2010 citröen c5 . Lubco 5-30 kullandım. Sürekli fan açıyor, daha sesli çalışıyor ve motor arıza lambası yaktırdı. Fan açtıkça anlık yakıt tüketim fırlıyor .. licoilden açıklama bekliyorum.
    fake hesapla gelıp yorum yaptıgına gore Lubco yag cok kalıtelı demektır :D sagolasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samirr_86

    Bu hafta Megane 2 1.5 dci otomatik aracımın yağ değişiminde 5 Lt LUBCO 5W-30 kullandık. Olumsuz hiçbirşey hissetmedim. Aracım gayet sessiz. 5lt kargo dahil 59 Tl idi.Hatta N11 kuponu ile dahada ucuza geldi. Kullanan olarak memnun kaldım
    kardeşim bende 5 30 sarı bidondan koydum yeni arac megane 2 dizel allah rızası için memnunmusun söylermisin yağı değiştirsemmi başka yağmı katsam
  • Sorun yok, kullanın. Defalarca kullandim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lubco Licoil 10w40 kullandım. Her zaman aynı kalitede yağ üretmiyorlar. Şans işi yani. Alternatif olarak Petro Time, Lubex önerebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lubco 5w30 yağı 2008 Megane 2 Dci aracımda 7 bin km kullandım. 187 bin-194 bin km arası. Yaz ayında Bursa-Dikili arası uzun yol yaptım. Eve döndüğümde ertesi gün aracım sabahları çalışmamaya başladı. Birçok ustaya gittim. Sorunu çözemedik. Kızdırma bujileri yakıt hortumları, yakıt filtreleri değiştirdim. düzelmedi. En son ustam motor kompresyon testine soktu ve kompresyonda azalma olduğu söyledi.Araç motor istiyor dedi. Fakat ben son çare olarak motor yağını değiştirmek istedim. Castrol Magnatec ile değiştirdik. Değiştirirken yağın su gibi akışkan olduğunu gördük. Yağ filtresinin içi kapkara olmuştu ve katman katman yanık yağ vardı.

    Sonuç olarak yağ değişiminden sonra sabah çalışmama problemi düzeldi. Aracım 202 binde motor yaptırmadım. Fakat aracım bu olaydan sonra çok olmasa da yağ yakmaya başladı. Bu yağı kullanarak aracıma zarar verdiğimi düşünüyorum. Pişman oldum. Siz siz olun bilmediğiniz ot ile g.t.n.zü silmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samirr_86 -- 17 Mayıs 2019; 23:46:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samirr_86

    Lubco 5w30 yağı 2008 Megane 2 Dci aracımda 7 bin km kullandım. 187 bin-194 bin km arası. Yaz ayında Bursa-Dikili arası uzun yol yaptım. Eve döndüğümde ertesi gün aracım sabahları çalışmamaya başladı. Birçok ustaya gittim. Sorunu çözemedik. Kızdırma bujileri yakıt hortumları, yakıt filtreleri değiştirdim. düzelmedi. En son ustam motor kompresyon testine soktu ve kompresyonda azalma olduğu söyledi.Araç motor istiyor dedi. Fakat ben son çare olarak motor yağını değiştirmek istedim. Castrol Magnatec ile değiştirdik. Değiştirirken yağın su gibi akışkan olduğunu gördük. Yağ filtresinin içi kapkara olmuştu ve katman katman yanık yağ vardı.

    Sonuç olarak yağ değişiminden sonra sabah çalışmama problemi düzeldi. Aracım 202 binde motor yaptırmadım. Fakat aracım bu olaydan sonra çok olmasa da yağ yakmaya başladı. Bu yağı kullanarak aracıma zarar verdiğimi düşünüyorum. Pişman oldum. Siz siz olun bilmediğiniz ot ile g.t.n.zü silmeyin.
    Aracınızı seviyorsanız bilindik markaların yağlarından başka ürün kullanmayın,lubco vb gibi marka yağların kalitesini motul,mobil gibi markalarla kıyaslamak mantık dışıdır....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akaryakıt istasyonlarından yağ alımını bırakalım artık. Bırakın yağı tamamen yağ üzerine profesyonelleşmiş markalara. Exol, Mobil, MoTul dan başka marka tanımıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor yağının kalitesini biz kullanıcılar nasıl bilebiliriz ki ancak yag kaynaklı bir sey basımıza gelirse aa bu sıkıntılı deriz. Sanayide sanırım genelde bu yağı kullanıyorlar hepside bize gore sorun yok diyor. Bunu deneyen gören test eden var mı aramızda? Örnegin bir senedir kullandık motorda aşınma yaptıysa nereden bilebilir ki ?
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben makine mühendisiyim ve bir zamanlar sanayide ve motorlarda kullanılan yağlar konusunda dersler verdim.
    Bu yağ konusu çok önemli, motora veya makinenize ne kadar kaliteli ve uygun yağ koyarsanız, o kadar makine o kadar uzun ömürlü olur ve performanslı çalışır.
    Eskiden yağlar yazlık kışlık olarak satılır ve yazın kalın yağ, kışın ince yağ kullanılırdı, yağlar sentetik değildi, dayanıklıliğı azdı, özelliğini çabuk yitirip bozuluyordu, 3000km-5000km aralıgında değiştiriliyordu.
    Günümüzde yağ teknolojileri çok gelişti, tam sentetik yağlar var, çok dayanıklılar, zor şartlarda uzun süre bozulmuyorlar, tek sıkıntı pahalı olmaları.
    Formda lubco vb isimlerde ucuz yağlardan bahsediliyor, internette de var baktım, tam sentetik 4 litre 5w-40 yağ 59TL, böyle bir şey mümkün değil, sentetik yağ üretimi pahalı bir teknoloji, ayçiçek yağı bile litresi 10TL, zetin yağı 25TL, sentetik yağ nasıl olur da bu fiyat olur? Ünlü yağ firmaları rekabet halinde oldukları halde fiyatlarda bu kadar uçurum neden var?
    Nedeni gayet basit, bu ucuz yağ sentetik yağ değil. Aslında pahalı sentetik yağları ve bu ucuz yağları bir yemek tavasına ayrı ayrı koyun, sonra yağı 100 dereceye ısıtın ve aradaki akışkanlık farkına bakın, su gibi daha once olan yağ iyi değildir, sonra bu yağları bir kavanoza koyup derin donduruya atın, 5 saat bekletin, sonra yağın akışkanlığına bakın, daha yoğun olan yağ iyi yağ değildir.
    Sonra yine bu yağları ayrı ayrı tavalara koyalım ve harlı ateşte yağlar yanana kadar ısıtalım, ilk rengi kararan ve siyahlaşıp yanan yağ kötü yağdır.
    Yukarıda anlattığım bizim kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz basit deneylerdir.Elbette bu yağlar yüksek basınç altında 2 hareketli parça arasındaki yağ filminin yirtılmasını çeşitli ısılarda ölçebilecek laboratuvarlarda teknik tesbitleri mümkündür.
    Gördüğüm kadarıyla lubco vb. adlarda satılan yağların ambalajlarında hiç bir standart sertifika veya yağlar için kullanılan standartlara uygunlukları belirtilmemiş, yani sadece bir plaatik bidon, etikette isim, 4 litre , 5w-30 yazıyor, başka da bir standartlarla ilgili bir şey yok, bu yağ hangi standartları karşılıyor yok. Yani benzinliklerde satılan içeriğı belirsiz açık yağlardan pek bir farkı yok. Tekrar söylüyorum, bu fiyatlara tam sentetik yağ mümkün değildir.
    Aracınızın yaşı büyükse, bu araçlarınızında daha iyi performans ve ömrünü arttırmak için kaliteli yağlar kullanmalıyız. Kaliteli yağ ile eski aracınızı daha bir 6 sene kullacakken, 2 sene kullanmaya razı mısınız?
    Bende ticari araç var, şuan 290.000km de, hep en kaliteli tam sentetik yağları kullanıyorum,aracım gram yağ eksiltmiyor ve ilk günkü performansında,aracın motoruna anahtar değmedi,enjektörler orjinal, turbonun ömrü de uzuyor, aracım ilk aldığım zamanlardaji yakıt tuketimine sahip, bu nedenle yağa verdiğim paraya da acımıyorum.
    Size tavsiyem macera aramayın, bilinen en kaliteli ve aracınıza uygun yağları kullanın, mümkünse tam sentetik olsun. Ucuz yağlardan uzak durun. 50TL -100TL kâr ettim sanırsınız sonra size 10-15 binlik arızalara patlar, daha da kötüsü, yollarda olmadık bir anda motor arızası nedeniyle kaza yaparsınız canınızdan olursunuz.
    10TL ye kıyma var deseler alıp yer miydiniz? Yağ konusu da aynen böyle.
    Ben denedim, birsey olmadı, pahalı yağlardan bir farkı yok laflarına inanmayın siz, aşınmaları ve sorunları, 1-2 defa kullanmayla anlayamayabilirsiniz, şöyle yapın bir 40-50 bin göreyim ben sizi.
    Ben burada hiç bir firmayı temsil etmiyorum, kimseye de garezim yok, sadece bu hususta dikkatli olmanız için sizi uyarıyorum.
    Herkese saygılar, sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 19 Haziran 2019; 23:2:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri787878

    soruyu 2006 yılında sormuşsun ama konu ileride işe yarayabilecek bir konudur diye düşünürken bende bu marka yağı araştırıyorum. nedir neyin nesidir bilinmiyor yorum hakkında vs bilgi yok bu lubco marka motor yağı hakkında hatta websitesi bile yok. sadece türk oil mar**ket diye bir yerde satışı var. ama güvenip alan motorunda sorun yaşamayan var mı yazarsa bizde bilgi ediniriz. şimdiden teşekkürler bende soru konusu açmıştım bu konuyu sonradan gördüm.
    bende sasırdım 2006 dan beri var olan bir yağ ve kalıtelı cıktı zaten
  • Hocam aracımda Lubco 5w/30 kullanıyorum ve yaklaşık 30-40bin kilometre yapmışımdır gayet de memnunum.
    Bidonun üzerine dikkatli bakarsan API SM/CF şeklinde kalite standartlarını belirten ibareler olduğunu göreceksin.
    Şunu da belirtmek isterim ki yurt dışından ithal edilen ürünlerin üreticileri fiyat belirlerken nakliye, gümrük ve reklam ücretleri tüketiciden çatır çatır ürüne yedirerek alır. Yerli markalara kesinlikle ön yargılı yaklaşmayın derim.
  • Merhaba arkadaşlar.7.5 sene çalıştım bu şirkette.Şirket 2011 yılında piyasayı 20 trilyona yakın dolandırıp,ortadan kayboldu.2004-2005 Kuzey Irak’a hayali ihracat yaparak büyüttü işlerini.Sonra 10 numara işine girdi,yani kaçak mazot yapıyordu.Yağların içinde bitkisel yağ(kanola)kullanıyordu.Yani kısacası,arabasını seven bu markadan uzak dursun.Daha fazla merak eden dm yazsın,her şeyi söylerim.
     var mı bilen LUBCO?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar lubco şu an arpet madeniyağ ltd şti ye aiattir.eskiden petfer madeni yağlarına aitti.onların geçmişi bizi ilgilendirmez.LUBCO.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: licoil

    arkadaşlar lubco şu an arpet madeniyağ ltd şti ye aiattir.eskiden petfer madeni yağlarına aitti.onların geçmişi bizi ilgilendirmez.LUBCO.
    Selam hocam bana 4 bu yağdan lazımsa resimlerde full sentetik yazıyor açıklamada yarı sentetik hangisi doğru bunların
     var mı bilen LUBCO?
     var mı bilen LUBCO?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bene l300 var 5000 e bir degişimm yapıyorum iki sefer degiştim
    şimdide 4000 bin oldu yine 20 l alıp degiştircem bakalım atın ölümü arpadan olsun
  • bu yağ eskiden ıyıydı ancak son yıllarda kalıte bozuldu almayın arkadaslar alanlar hep sıkıntı yasıyor camura donuyor yağ

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.