Şimdi Ara

VAPOR x? Intel-Amd? Gtx-R9? Acil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: grekko23

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih D.

quote:

Bu bütçeye sistem tamamdır hocam, ayrıca sistemin geleceğide var 1150 soket. Çok rahat güncelleme yaparsın. Bütçen olduğunda i3 satar çarpan killitsiz i5 alırsın. Sonrada ekran kartını güncellersin. Her türlü gideri var bu sistemin.

+80 olmayan 350W Psu ile nasıl bir geleceği olur açıklarmısın ?

Mesajları iyi okuyup yorum yaparsan yerinde olur diye düşünüyorummm...

@grekko23

kardeşim çok yardımın dokundu teşekkür ederim ama bir şey sorucam emin olmak için ekran kartı hakkında ne düşünüyorsun neler yaptırır?

• quote:

Orijinalden alıntı: voltran1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih D.

quote:

Bu bütçeye sistem tamamdır hocam, ayrıca sistemin geleceğide var 1150 soket. Çok rahat güncelleme yaparsın. Bütçen olduğunda i3 satar çarpan killitsiz i5 alırsın. Sonrada ekran kartını güncellersin. Her türlü gideri var bu sistemin.

+80 olmayan 350W Psu ile nasıl bir geleceği olur açıklarmısın ?

Mesajları iyi okuyup yorum yaparsan yerinde olur diye düşünüyorummm...

@grekko23

kardeşim çok yardımın dokundu teşekkür ederim ama bir şey sorucam emin olmak için ekran kartı hakkında ne düşünüyorsun neler yaptırır?

Rica ederim kardeşim içine sindiyse problem yok. Sistemin için çok dengeli bir ekran kartı bence. Orta segmentte bütçene göre sistemine katkısı optimal olacaktır. Uçmaz kaçmaz ama güncel oyunlarda high ayarları rahat görürsün. Sadece bazı oyunlarda aa, shadow ve texture biraz kısarsın. Hayırlısı olsun...

• quote:

quote:

kasa toplamada sorun yaşıyacaksan bence vatandan taktır hiç uğraşma ne kadar farkediyor toplamda. Sadece kasa için tüm parçaları açıp toplamazlar.

300 tl gibi birşey fark ediyor

300 lira nasıl oluyo ? Bir kaç parça ürün aldım. 2450 tuttu. Sinerjiden alsam 2330 falan tutuyodu. Bu miktarda bile 120 lira fark etmiş. Fazladan parça falan koymuş olmayasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

quote:

quote:

kasa toplamada sorun yaşıyacaksan bence vatandan taktır hiç uğraşma ne kadar farkediyor toplamda. Sadece kasa için tüm parçaları açıp toplamazlar.

300 tl gibi birşey fark ediyor

300 lira nasıl oluyo ? Bir kaç parça ürün aldım. 2450 tuttu. Sinerjiden alsam 2330 falan tutuyodu. Bu miktarda bile 120 lira fark etmiş. Fazladan parça falan koymuş olmayasın

1.888.65 net fiyat. 1.5 tl de yol parası :):)
  • quote:

Sistemin son hali budur, benim için tabiri caizse "Rüya kasa" :):)

VAPOR x? Intel-Amd? Gtx-R9? Acil

Böylesi daha iyi Bence alınabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

1500 tl ye sistem toplayacağım max 1600 olur kafamı karıştıran şeyler var bunlar

vapor x almalı mıyım bütçe çok sıkıntıya girer mi? amd mi intel mi ? ağırlıklı oyun olacak arada render cok az.

nvidia mı ? mesela gtx 770 ya da r9 r7 lerden birisi mi ? vapor gibi? ne yapmalıyım? çok kararsızım kafam iyice karıştı 1500 tl lik bir sistem önerisi istiyorum lütfen.

Şu videoyu izleyin ve parçalara bakın.. Paranız boşa gitmez ve alabileceğiniz en iyi sistemi almış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: reachthetop

quote:

1500 tl ye sistem toplayacağım max 1600 olur kafamı karıştıran şeyler var bunlar

vapor x almalı mıyım bütçe çok sıkıntıya girer mi? amd mi intel mi ? ağırlıklı oyun olacak arada render cok az.

nvidia mı ? mesela gtx 770 ya da r9 r7 lerden birisi mi ? vapor gibi? ne yapmalıyım? çok kararsızım kafam iyice karıştı 1500 tl lik bir sistem önerisi istiyorum lütfen.

Şu videoyu izleyin ve parçalara bakın.. Paranız boşa gitmez ve alabileceğiniz en iyi sistemi almış olursunuz.

Epey ucuza kaçmışlar iyi güzel ama pentium bana pek cazip gelmiyor ısınması vs vs derken extra dan birde fan alıyoruz onun yerıne i3 seçtim fakat ben i3'ü overclock yapamaz mıyım? bu anakart ile

• Ya arkadaşlar bi kç forum gezdim ama vapor öneren pek görmedim yani kötülemiyorlarda,hiç bahsetmiyorlar ekran kartı konusunda kararsız kaldım 500 tl var ne yapmalıyım? ikileme düşüyorum hep

@grekko23
  • quote:

quote:

quote:

Epey ucuza kaçmışlar iyi güzel ama pentium bana pek cazip gelmiyor ısınması vs vs derken extra dan birde fan alıyoruz onun yerıne i3 seçtim fakat ben i3'ü overclock yapamaz mıyım? bu anakart ile

Hocam i3' te seçtiğin işlemcinin çarpan kilidi kapalı yani OC yapmana imkan yok. Ama gerekte yok. i serisi işlemciler çekirdek performansı açısından klasmanında rakipsiz, dert etme. Pentium işlemci giriş seviyesi için OC yapmadan zaten kllanılmaz. Ve kapasitesi bi yere kadar. BF4 gibi oyunları zor kaldırır. Bide MP filen oynuyorsan uzak dur.

• quote:

Ya arkadaşlar bi kç forum gezdim ama vapor öneren pek görmedim yani kötülemiyorlarda,hiç bahsetmiyorlar ekran kartı konusunda kararsız kaldım 500 tl var ne yapmalıyım? ikileme düşüyorum hep

@grekko23

Az bi bitçe daha 167 TL kadar.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

sinerjide filen daha ucuz olabilir.

• quote:

quote:

quote:

SADECE bu işlemci h81 anakartlar ile oc yapılabiliyor ve i5 4690k ile eşdeğer performans veriyor. o yüzden iki ucuz ileşen ile harika bir performans alıyorsunuz. ısınmayı kafanıza takmayın videodaki gibi ucuz bir soğutucu bile işinizi görür. i3 ile oc yapamazsınız sadece bu pentium özel seri işlemci ile oc oluyor bu kartlar yani i3 alırsanız hem daha çok vereceksiniz hem daha az performans.. i3 almak gibi bir hata yapmayın 2000tl altına alınacak en iyi iki parça bu anakart ve işlemcidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

SADECE bu işlemci h81 anakartlar ile oc yapılabiliyor ve i5 4690k ile eşdeğer performans veriyor. o yüzden iki ucuz ileşen ile harika bir performans alıyorsunuz. ısınmayı kafanıza takmayın videodaki gibi ucuz bir soğutucu bile işinizi görür. i3 ile oc yapamazsınız sadece bu pentium özel seri işlemci ile oc oluyor bu kartlar yani i3 alırsanız hem daha çok vereceksiniz hem daha az performans.. i3 almak gibi bir hata yapmayın 2000tl altına alınacak en iyi iki parça bu anakart ve işlemcidir.

Acaba 1600 tl ye sinerjiden güzel bir sistem önerebilir misin tek isteğim 8gb ram olması daha sonra yükseltemem.

• Son bir güncelleme yaptım, oc olmadığı için i3 seçeneği yerine amd fx 6300 almayı tercih ettim ve anakartta ufak bir değişiklik. fiyat olarakta 50-60 tl kadar düştü.Yapılması gereken başka bir şey varmı? veya yapılabilecek başka birşey?
  • i5 yakışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

i5 yakışır

Açıkçası intel'i geçtim gibi :d i3 gibi kaliteli bir işlemcide overclock olmaması beni intelden uzaklaştırdı diyebiliriz,aklımda hep fx6350 vardı ama ne gerek var dedim 0.2 ghz fazla olmasına diye ve fx6300'ü seçtim overclock ile inşallah +4.5 ghz üstüne çıkabilirim diye düşünüyorum :) eklenmesi veya değiştirilmesi gereken birşey?-

• i3 değil ki bu i5, ayrıca i3 fx6300 iyi bir işlemci

Edit: OC için soğutucu alman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 30 Haziran 2015; 21:30:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

i3 değil ki bu i5, ayrıca i3 fx6300 iyi bir işlemci

Edit: OC için soğutucu alman lazım.

40 tl ye bulurum ilerde onu o kolay :)
  • voltran1 V kullanıcısına yanıt
    fx 6300, pentium en son bıraktığımda i3teydin voltran:) Nerelere düşürmüş bu yorumccular seni. Spor olsun diye OC yapılırmı yaa. Hangi oyunda OC' ye o kadar gerek var. i serisi işlemciler en iyi tek çekirdek performansına sahiptir. pentium filen bunların kapasitesi belli 4690k ile aynı performansı verir yorumları gelmiş:D 1600 TL' ne yazık olacak. hayırlısı olsun
  • O sistemi aldıysanız geçmiş olsun . vuracaksiniz!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

fx 6300, pentium en son bıraktığımda i3teydin voltran:) Nerelere düşürmüş bu yorumccular seni. Spor olsun diye OC yapılırmı yaa. Hangi oyunda OC' ye o kadar gerek var. i serisi işlemciler en iyi tek çekirdek performansına sahiptir. pentium filen bunların kapasitesi belli 4690k ile aynı performansı verir yorumları gelmiş:D 1600 TL' ne yazık olacak. hayırlısı olsun

Malesef ki her şey etiket fiyatı değil. Pentium g3258 h81 anakartlar ile oc yapıldığında gayet o dediğimiz performansları veriyor.. Testlerine ulaşmak ise kolay gidip bir bakın... 1600tl bütçe ile elde edilebilecek en iyi performans bu anakart+işlemci ile olur. zaten orta halli bir grafik kartı da bu sistemle gayet güzel çalışır.. 1600tl lik bir sistemde i5 işlemci masraf,i3 işlemci ise h81 üstüne ocli br g3258 varken gereksizdir..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.