Şimdi Ara

Van Kedileri :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: StrangerXT

hiç önemli değil, ben alınmadım :) isteyen istediğini yazabilir.

şunu belirtmek isterim; ben de bedava sahiplendirdim birçok kez yavrularımı. yakın arkadaşlarıma verdim, ücret almadım.

hepsi bir süre sonra ya sokağa bıraktılar kedilerini, yada ilgilenmediler, hayvanlar öldü.

ücretli sahiplendirmemin ilk nedeni kendi kedilerimin aşı ve mama masraflarını karşılayabilmek. zira HAKKIYLA kedi besleyenler bu masrafların ciddi boyutta olduğunu bilirler. Kedi başına yıllık 300 lira aşı masrafı var, mamaları da hills ve proplan olunca işin içinden çıkmak zor.

ikinci sebebi, kedilerimin sertifikalı van kedileri olmaları. anne ve babanın SAFKAN van kedisi sertifikaları var, veterinerimiz Alper Işık van kedileri konusunda türkiye'de sayılı bilgi sahibi insanlardandır, onun tavsiyesiyle almıştım bu sertifikaları.

üçüncü sebep; yavrularım için 300 lira veremeyecek birine kedi verdiğimde gözüm arkada kalıyor, zira yıllık masrafları 300 liradan çok daha fazla. biraz da sahiplenecek kişilerin maddi durumunun iyi olmasını istiyorum. Hollanda'dan gelip yavru alan oldu, hala tüm sahiplendirdiğim kişilerle mail'le iletişim kuruyorum, yavruların resimlerini gönderiyorlar :) kısacası, takıntılıyım biraz bu konuda.

Hayvanların pet-shoplarda ürün gibi satılmasına ben de karşıyım. zaten petshoptan alacağınız bir kediyle elden sahipleneceğiniz bir kedinin insancıl, evcil olması arasında dağlar kadar fark vardır, tuvalet alışkanlığı edinmede güçlük çekerler, annelerini yeteri kadar ememedikleri için bağışıklık sistemlerinde problem oluşma riski vardır.

Sahiplendirme için ücret istememin sebepleri bunlardır. Bunları bilerek yapacağınız her türlü yoruma sonuna kadar saygı duyarım :)

İşin içine insan faktörü girince maalesef para talep etmenin de bir anlamı yok. Parayla petshoplardan aldıkları hayvanları bile 2 gün sonra bakamadıkları için insanlar sokağa atıveriyorlar. Yani para talep etmek de soruna çözüm değil aslında. Asıl iş insanın içinde bitiyor. Vicdan ve canlı sevgisinden yoksun olduktan sonra istediğiniz kadar para talep edin sonuçta olan bu zavallı hayvanlara oluyor.

Yaklaşık 15 yıldır biz de evimizde kedi besliyoruz. Bir tane Siyam ve 2 tane Himalaya cinsi 3 adet kedimiz vardı. İki tanesi geçen yıl yaşlılıktan doğan sorunlardan ötürü aramızdan ayrıldılar. Şu an sadece bir tane Himalaya cinsi danamız(kediye pek benzemiyor da) kaldı evde. Bu süreç zarfında yaklaşık 15 adet ekstradan yavrumuz oldu hepsini de ücretsiz olarak verdik. Böylesi daha doğru geliyor bize. Tabii verdiğimiz insanların da tabiri yerindeyse 7 ceddini araştırdık. Her isteyene de vermedik.

Son olarak şunu da ekleyeyim Proplan çok da iyi bir mama değil. Diğer ürünlerle arasında ciddi fark var. Evde kedi çok olunca biz de uzun bir süre kullandık maddi sebeplerden ötürü. Malum fiyatı da ona göre tabii.

Neyse umarım cidden bir canlıyla birlikte yaşamanın ne demek olduğunu bilen birilerine giderler. Hepsi de birbirinden güzel gerçekten. İnsan görünümlü gerçek hayvanların ellerine düşmesinler de..
    Sorunsuz Alışverişlerim: megaturk (x2), bmadran, moon74, tades1981(x2), Flying_Hero, f_m_y(x2), cqrcqr, cepciniz83(x2), phm, hitmachine16, W.Shakespeare, bilgemustafadogan, TRaVMaaa, FXXK, chelaureux, enemy34, .::oksijen::., silenzio82, B.AYAR, gardanadam, oguzgursel
    Satışlarım Referanslarımda Mevcuttur.
    Tavsiye Edilmeyenler:
    WOWOZANGE: olmayan referansları üzerinden hava atan, 3 kuruş ödeme için insanı 5 gün mazeretsiz bekleten gereksiz bir şahsiyet
    hakangündüz: ürünü alacağını söyleyip insanı günlerce bekletir, atılan mesajlara da cevap verme zahmetine girmez
    HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER için TIKLAYIN

• kedileri ne sattınız mı? duruyorlar mı?
    İlanlarımda aksi belirtilmediği sürece takas, pazarlık yoktur. Zaman kaybı olması nedeniyle bu içerikte PM atarsanız cevap alamayabilirsiniz. 10 yıllık sürede yüzlerce sorunsuz alışveriş tamamladım, iletişime geçerken bu hususu göz ardı etmezseniz sevinirim.
  • merhaba; bana kalsa hemen alacağım ama annem pek taraftar olmuyor. İkna'da olmuyor. Halbusem kedilerle yaşamış, büyümüş birisi.

Bu aralar bir ofis açma durumu var, eğer olumlu bir gelişme olursa alırım, seve seve bakarım. Şu anda bu durumda bir girişimde bulunamayacağım.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Bu fırsatı kaçırırsam gerçekten ama gerçekten çok üzüleceğim.

Nasib diyelim artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.