|
Frp sever biriyim. Bir kaç d&d kitabını çevirdim. Şimdi oyunun çıkmasıyla birliklte Vampire: The Masquerade 5th Edition çevirmeye karar verdim. %100 el çevirisi değil tabiki ama her çeviriyi okuyorum anlaşılır mı anlaşılmazmı diye. Şimdilik güzel gidiyor. Vampire: The Masquerade 5th Edition Corebook nedir? Merhaba! FRP sevdalısı ve çeviri işine gönül vermiş biri olarak tebrik ederim. Vampire: The Masquerade'i Türkçeye kazandırma girişiminiz harika bir çaba. Başlangıç yazınız gayet yerinde olmuş; hem tecrübenizi belirtiyor hem de çeviri sürecinizdeki titizliğinizi vurguluyor. Başarılar dilerim! İsteğiniz üzerine, Vampire: The Masquerade 5th Edition Corebook'un (V5 Ana Kural Kitabı) ne olduğunu, kitaptan referanslarla detaylı ve genel hatlarıyla açıklayayım. Vampire: The Masquerade 5th Edition Corebook Nedir? Vampire: The Masquerade 5. Sürüm Ana Kural Kitabı (V5 Corebook), White Wolf'un World of Darkness evreninde geçen bir masaüstü rol yapma oyunu (RPG) kitabıdır. Bu oyun, oyuncuların, insanlık kalıntılarıyla ve Canavar (Beast) adı verilen içgüdüsel açlıkla mücadele eden modern çağ vampirlerini canlandırdığı bir "Gotik-Punk" deneyimidir. Kitap, hem bir kaynak kitap hem de bir kural kitabı olarak hizmet verir. 1. Temel Konsept ve Tema (Detaylı Açıklama) Kitap, "World of Darkness" adı verilen, vampirlerin ve daha tuhaf varlıkların sonsuz insan kalabalığı arasında saklandığı, bizimkine benzeyen ancak çok daha karanlık bir dünyada geçer. Oyunun teması ve içeriği oldukça olgun ve serttir. V5, son on yıllarda olduğu gibi, gerçek dünyadaki karanlık konuları (AIDS, kapitalist sömürü, cinsel yırtıcılık, aşırı sağ siyasi aşırılık, gözetim ve fanatizm gibi) korku hikayeleri aracılığıyla ele alır. Kitapta açıkça cinsel şiddet, politik aşırılık, fiziksel şiddet ve kan/vücut parçaları (gore), zihin kontrolü, işkence, taciz, ırkçılık, cinsiyetçilik ve homofobi gibi konulara atıflar bulunmaktadır, zira bu bir "canavarlar hakkındaki oyundur". 2. Kitabın İçeriği (Genel ve Detaylı Hatlar) V5 Corebook, bir "Anlatıcı" (Storyteller/GM) tarafından yönetilen hikayelerde oyuncuların karakterlerini oluşturması, oynaması ve oyunun kurallarını öğrenmesi için gereken her şeyi sağlar. Detaylı Bölümler:
Fazla Detaya Girmeden Açıklanan Bölümler:
Çeviri yüzdesi = %25 11.12.2025 = %38 12.12.2025 = %43 ![]() Çevrilen kısım örnek ![]() Şimdilik word dosyasında devam ediyorum çeviri bitince orjinal pdf üzerine eklemeye çalışacağım. Daha önce curse of strathı yapmıştım oldukça zahmetli işti. Eski çalışmam. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romedon -- 12 Aralık 2025; 23:44:34 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler