Şimdi Ara

Vakıf üniversitesinde %100 Burslu okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz gibi mühendislik okumakta kolay değil çoğu meslek gibi.Vakıf üniversitesinde %100 burslu herhangi bir mühendislik okuduğumda (bilgisayar m. elektrik elektronik m.) için düşünürsek herhangi bir dersten kalma ihtimalim vardır diye düşünüyorum.Eğer herhangi bir dersten kalırsam bursum kesilir diye duydum.Bursum kesilirse de yüksek miktarda okula para ödemeye başlayacağım.Şunu sormak istiyorum herhangi bir dersten kaldıktan sonra o zamandan itibaren bursum hep kesiliyor mu yoksa sadece o seneye mi özgü?Yoksa başka şeyler mi var?Bu konuda bilenler yazarsa çok iyi olur çünkü ona göre %100 burslu mühendislikler yazacağım.

• Hangi okulda olduğuna bağlı değişiyor. Her okul kesmez dersten kalınca.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okulun sitesini kontrol etmen lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz okulunda ders alma hakkı tanıyorlar. Tabi alttan veya üstten ders alacaksan belli bir miktar para ödüyorsun. Tabi üstten ders aldığın zaman okul erken biterse diyelim 4 yılı 3 yılda bitirdin yani 3 yıl parası alıyorlar diye biliyorum.
  • Bende bazı %100 vakıflarin muhendisliklerini yazmayı düşünüyorum iyi araştırmak lazım hepsinin kuralı farklı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A1EDF234D

Bende bazı %100 vakıflarin muhendisliklerini yazmayı düşünüyorum iyi araştırmak lazım hepsinin kuralı farklı oluyor.
    Bu kurallar yök atlasta falan yazmaz dimi üniversitesinin kendi sitesinde yazar.Onu sitenin hangi kısmında bulucaz acaba?
  • Ben sadece gozume 2 3 vakif uni kestirdim ayrintilarina pek bakamadım uniyi arayarak yada giderek bilgi almak bence daha sağlıklı olacaktir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • belli bir ortalama kuralı olması lazım mesela 2.50 oldukdan sonra bursun kesilmiyor falan yada ders kuralı 2dersden fazla kalırsan gg gibi.
    Tüm üniversitelerin kuralları farklı ama epey bir esnettiler eskiden çok daha katı kurallar vardı oyüzden cesaret edememiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 22 Temmuz 2020; 14:2:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

Yaz okulunda ders alma hakkı tanıyorlar. Tabi alttan veya üstten ders alacaksan belli bir miktar para ödüyorsun. Tabi üstten ders aldığın zaman okul erken biterse diyelim 4 yılı 3 yılda bitirdin yani 3 yıl parası alıyorlar diye biliyorum.
    Yani ben bir dersten kaldığım zaman %100 bursum kesilmiyor ama beni yaz okuluna yolluyor.Yaz okulundan para alıyor.Herhangi bir ders için vakıf üniversitelerinde yaz okulu için ortalama ne kadar para veriliyor peki?Her üniversitenin farklıdır ama ortalama bir değer verebilirmiyiz?Yani bir dersten kaldım bu bana bütün yaz kaç paraya patlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B8D4499E0

Yani ben bir dersten kaldığım zaman %100 bursum kesilmiyor ama beni yaz okuluna yolluyor.Yaz okulundan para alıyor.Herhangi bir ders için vakıf üniversitelerinde yaz okulu için ortalama ne kadar para veriliyor peki?Her üniversitenin farklıdır ama ortalama bir değer verebilirmiyiz?Yani bir dersten kaldım bu bana bütün yaz kaç paraya patlar ?

Alıntıları Göster
    1ders için 600tl diyorum devlette bile 200-300tl civarı çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 22 Temmuz 2020; 14:4:23 >
  • Bütün okullar için bu dediğim geçerli değildir. Tabi yaz okuluna gitmek istiyorsan gidersin eğer gitmezsen zaten bursunu indirirler diye biliyorum.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ya banada özelde bilgisayar mühendisliği %100 burslu geliyor ama ya bir dersten kalırsam acaba bursum kesilir mi diye düşünüyorum.İlk sene bir dersten kalsam zaten üni bitene kadar bursum kesilse onun yerine gider diş yazarım o parayı veririm.Anladığım kadarıyla her üniversitenin farklı kuralları var arayıp soracağız bakalım.

• Hocam bu üstten alanlar için iyi çünkü okulu erken bitirirsen 1 seneden çok daha az ödemiş oluyorsun ama devletteki gibi istediğin kadar ders açmıyorlar. Alttan veya üstten yaz okulu totalde 3 ders diye biliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

Hocam bu üstten alanlar için iyi çünkü okulu erken bitirirsen 1 seneden çok daha az ödemiş oluyorsun ama devletteki gibi istediğin kadar ders açmıyorlar. Alttan veya üstten yaz okulu totalde 3 ders diye biliyordum.
    Keşke devletde istediğimiz kadar açsalar 4senedir yaz okulu açılmıyor benim bölümümde

Yazın üstden bitirme olayı tamamen şansa bakar ya senin zaten geçtiğin dersler için yaz okulu açarlarsa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 22 Temmuz 2020; 14:11:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Keşke devletde istediğimiz kadar açsalar 4senedir yaz okulu açılmıyor benim bölümümde

Yazın üstden bitirme olayı tamamen şansa bakar ya senin zaten geçtiğin dersler için yaz okulu açarlarsa?

Alıntıları Göster
    Hep dersleri alttan veriyorsun o zaman kaldığın ders varsa tabi
  • quote:

Hep dersleri alttan veriyorsun o zaman kaldığın ders varsa tabi

Alıntıları Göster
    Altdan bırakmayı bırak 2.sınıf 3.sınıf 4.sınıf yanyana alıyorum kafam iyi oluyor

• Bazı okullarda öyle sanırım, benim gördüğüm kadarıyla devlette üstten ders almak daha kolaydı. Mesela 2. sınıfta iken 3. sınıf dersleri alabiliyordun tabi bu hocanın insafına kalmış çünkü yazın ders almak istemiyorsa o zaman çok zor dediğiniz gibi.
  • Hocam bildiğim kadarıyla başka okullardan ders alabiliyorsun yani Gazi'de okuyan biri Hacettepe'de açılan dersi yaz okuluna mahsus alabiliyordu. Biraz araştırın derim.
  • Belirli bir süre (4-5 yıl) veya direkt tüm öğrenim süresi boyunca burs kesmeyen vakıf üniversiteleri var. Ya da şartları rahat olanlar.

Şahsen ben şartları ağır olan üniversiteleri seçmezdim. Her vize, her final ayrı bir işkence olur öyle. Sürekli o stresi taşımak yorar insanı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.