Şimdi Ara

Vakıf üniversiteleri nasıl kar ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kadar fazla boş beleş özel üniversite olmasının bir nedeni olmalı. Kar edemezler yazıyor ama?..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kâr ettiklerini nerden çıkardın ?
  • Türkiye'de vakıf üniversiteleri kağıt üstünde kar amacı gütmeyen kuruluş olarak geçer. Yasal olarak edemezler. Öğrenciden alınan parayı eğitimi için sunulacak araç gereç vb imkanlara, alanında uzman hocalara, eğitim düzeyinin yükseltilmesi için gerekli en iyi ortamın hazırlanmasına vb harcamalıdır. Gel gör ki ülkemizde sayısı 1 elin parmağını geçmeyecek vakıf üniversiteleri dışında diğerlerinin yıllık öğrenci maliyeti 2bin tlyi geçmemektir. Bu kurumların talep ettikleri ücret ise minimum 10-15bin tldir (4yıllık için, myo daha düşük olabiliyor) Peki kalan para nereye gidiyor. Bu akıllı vakıf üni. kurucularımız veya sahiplerimiz, bu paralarla eğitim kalitemizi yükseltiyoruz diye eğitimin E'sinin yapılmadığı ek binalar yaptırıp buralardan gayrimenkul zengini olmaktadır. Devlet bunu bilmiyor mu bal gibi biliyor. Ancak onlara dokunmak yerine çareyi garibanın aracına sigarasına ,benzinine zam yapmakta görüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 5 Temmuz 2017; 22:41:16 >

• Kötü vakıf üniversitesi kar eder. İyi vakıf üniversitesi kar etmez.(Bilkent,koç,özyeğin)
  • Valla guzel noktaya değindin helal olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    Hocam yani bu vakıf üniversitelerinin hepsi holdinglere bağlı dimi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • watchfulprotector kullanıcısına yanıt
    kişi ve kurumlara bağlı tabi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: watchfulprotector

Hocam yani bu vakıf üniversitelerinin hepsi holdinglere bağlı dimi?

Tam olarak değil Sabancı üniversitesi mesela vakıf olarak sadece eğitime para harcıyor yani gelen para sabancı holdinge kesinlikle geçmiyor sanırım sabancı holding çok cüzzi bir miktarda her sene yardım ediyor üniversiteye aynı şekilde koç üniversitesi de aynı mantıktan ilerliyor.
  • Oho bu ülke yardım kuruluşlarından bile para hortumlandığını gördü özel üni ne ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

kâr ettiklerini nerden çıkardın ?

Eğitime yatırım yapıyoruz diye vergi vermiyor sahip oldukları şirket.

Acıbadem üniversitesinin yıllık ücretine bir bakmanı tavsiye ederim. O rakamdan kar etmiyor mu sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: simerazzı

Türkiye'de vakıf üniversiteleri kağıt üstünde kar amacı gütmeyen kuruluş olarak geçer. Yasal olarak edemezler. Öğrenciden alınan parayı eğitimi için sunulacak araç gereç vb imkanlara, alanında uzman hocalara, eğitim düzeyinin yükseltilmesi için gerekli en iyi ortamın hazırlanmasına vb harcamalıdır. Gel gör ki ülkemizde sayısı 1 elin parmağını geçmeyecek vakıf üniversiteleri dışında diğerlerinin yıllık öğrenci maliyeti 2bin tlyi geçmemektir. Bu kurumların talep ettikleri ücret ise minimum 10-15bin tldir (4yıllık için, myo daha düşük olabiliyor) Peki kalan para nereye gidiyor. Bu akıllı vakıf üni. kurucularımız veya sahiplerimiz, bu paralarla eğitim kalitemizi yükseltiyoruz diye eğitimin E'sinin yapılmadığı ek binalar yaptırıp buralardan gayrimenkul zengini olmaktadır. Devlet bunu bilmiyor mu bal gibi biliyor. Ancak onlara dokunmak yerine çareyi garibanın aracına sigarasına ,benzinine zam yapmakta görüyorlar

Eğitime yatırım yapıyoruz diye daha az vergi veriyorlar.

Yok kar etmiyormuş falan, iş adamı kar etmeyeceği işe girmez kimse masal anlatmasın.

• Koç üniversitesi koç vakfının her sene yıllık gelirinin sanırım %8ini alıyor zaten bunun da bi sınırı var kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğu için şirket gibi yönetilemez. Koç vakfının o bahsettiğimiz %8 lik kazancını ise merak eden araştırsın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.