Şimdi Ara

Vaillant Colormatic 470 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    3 katlı evime (yalıtımlı) Vailant colormatik 470 modelini aşağı in çık ayarla vs dertlerinden dolayı geçen hafta taktırdım.
    Satarken bayi şöyle tasarruf sağlar böyle tasarruf sağlar diyerek sattı. servis geldi güzelce bağladı. nasıl ayarlayacağım dedim kılavuzu okuyun bizde bilmiyoruz deyip gittiler.
    Neyse ben kendi çabalarımla kullanmaya başladım. cihazı kullanmaya başladım ancak gündüzleri 35dereceye akşam da eve gelince 40 derecede kombimi kullanırken evimin ısısı oldukca güzeldi. günlük 10-15 m3 arası doğalgaz yakıyordum.
    şimdi cihaz bağlandığından beri 25-30 m3 doğalgaz yakmaya başladım. bunun nedenide oda belli sıcaklığa ulaşınca peteklerin tamamen soğuması. Servisi aradım bununla ilgili birşey yapamayız zaten bizimde pek bilgimiz yok diyorlar..
    ben peteklerimin ısısını korumasını sağlayamıyorum. düşük ısıda çalıştırmayı denedim bi türlü istenen ısıyı bulamadığından kombiyi yoruyor. yüksek ısıda petekler soğuyor.
    ya cihazı çıkarıp geri vereceğim (alırlarsa) yada bununla ilgili yapabileceğim tecrübeli birisi varsa söylesin...
    teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: aksmah

Arkadaşlar selamlar..
    3 katlı evime (yalıtımlı) Vailant colormatik 470 modelini aşağı in çık ayarla vs dertlerinden dolayı geçen hafta taktırdım.
    Satarken bayi şöyle tasarruf sağlar böyle tasarruf sağlar diyerek sattı. servis geldi güzelce bağladı. nasıl ayarlayacağım dedim kılavuzu okuyun bizde bilmiyoruz deyip gittiler.
    Neyse ben kendi çabalarımla kullanmaya başladım. cihazı kullanmaya başladım ancak gündüzleri 35dereceye akşam da eve gelince 40 derecede kombimi kullanırken evimin ısısı oldukca güzeldi. günlük 10-15 m3 arası doğalgaz yakıyordum.
    şimdi cihaz bağlandığından beri 25-30 m3 doğalgaz yakmaya başladım. bunun nedenide oda belli sıcaklığa ulaşınca peteklerin tamamen soğuması. Servisi aradım bununla ilgili birşey yapamayız zaten bizimde pek bilgimiz yok diyorlar..
    ben peteklerimin ısısını korumasını sağlayamıyorum. düşük ısıda çalıştırmayı denedim bi türlü istenen ısıyı bulamadığından kombiyi yoruyor. yüksek ısıda petekler soğuyor.
    ya cihazı çıkarıp geri vereceğim (alırlarsa) yada bununla ilgili yapabileceğim tecrübeli birisi varsa söylesin...
    teşekkürler...

Öncelikle hayırlı olsun.
    Konunun evvelki yazılarını okudunuz mu?
    Benim mevcutta kullandığım ayarlarımın resmi mevcut ve memnunum, bir deneyin isterseniz.

• az önce d02 değerini 10dk ya ayarladım. bu şekilde kullanıp deneyeceğim. kombinin ısıtma ayarı 40 derecede. bu şekilde sanırım devamlı olarak peteklerim sıcak kalır. Yalniz bu konumda kombim yorulurmu bilemiyorum. servis çok yetersiz. bilgi veremiyor. dış hava duyargasının ayarını bile yapmamış. şu an benim dış hava duyargası aktif değil. ne işe yaradığını bile bilmiyorlar. dış hava duyargasını nasıl aktif edeceğimi bende bilmiyorum. bilen varsa yazsın. birde menülerde pompa bekleme süresi kapalı konumda. ne işe yaradığını bilmiyorum. servise sordum onun boyler için olduğunu söylediler. boyler kullanmıyorum. tecrübelerimi paylaşacağım. bu arada şunu da belirteyim. 3 zaman aralığı belirleniyor denmişti. doğru 3 aralık belirliyorsun ancak üçünede ayrı sıcaklık belirlenemiyor. gece ve gündüz sıcaklığı var sadece. servisteki çocuk "abi ben bir ay sonra geleyimde senden 470 eğitimi alayım" diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksmah -- 11 Kasım 2014; 20:38:02 >
  • dış hava duyargasını nasıl aktif edebileceğimi ve k değerini nereye gireceğimi bilen varmı acaba..
    benim dış hava duyargası aktif değil. kombiyi ben hangi derecede bırakırsam o derecede çalışıyor.
  • cevap verecek yokmu arkadaşlar..
    servisle görüştüm az önce dış hava duyargasının kombinin derecesini düşürüp yükseltmeyeceğini söylüyorlar.
    sizinkide öylemi. o zaman dış hava duyargasının ne anlamı kalıyor.
    yada şu şekildemi çalışıyor.
    kombinin sıcaklığını 60 dereceye getiriyoreceğim. k değerini kendime göre ayarlayacağım. kombinin ısısı hava sıcaklığına göre ayarlanacak. yani dışarıda 15 derecelik bir hava varsa 60 dereceye yükselmeyecek 35-40 seviyesinde çalışacak.
    anladığım bu.
    doğrumu?
    birde su sıcaklığını ve k değerini menüde nereden görebilirim ben bulamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksmah -- 12 Kasım 2014; 14:55:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksmah

cevap verecek yokmu arkadaşlar..
    servisle görüştüm az önce dış hava duyargasının kombinin derecesini düşürüp yükseltmeyeceğini söylüyorlar.
    sizinkide öylemi. o zaman dış hava duyargasının ne anlamı kalıyor.
    yada şu şekildemi çalışıyor.
    kombinin sıcaklığını 60 dereceye getiriyoreceğim. k değerini kendime göre ayarlayacağım. kombinin ısısı hava sıcaklığına göre ayarlanacak. yani dışarıda 15 derecelik bir hava varsa 60 dereceye yükselmeyecek 35-40 seviyesinde çalışacak.
    anladığım bu.
    doğrumu?
    birde su sıcaklığını ve k değerini menüde nereden görebilirim ben bulamadım?

Selamlar,

Maalesef bu ürünü kullanan iki kişiyiz gibi görünüyor. Yeni aldığım zamanlarda bende çok kafa yormuştum ve yukarıdaki ayarlarda optimumu bulduğumu düşünerek o seviyede bırakmıştım. Tabiki bu ayarlar benim evimin konumu, izolasyonu, ara kat olması vs vs gibi birçok etkenlere göre uygun ayarlar. Sizin için çok daha farklı da olabilir, deneme yanılma yapmak durumundasınız.

Servisler ben ürünü ilk çıktığı zamanlarda aldığımda da aynı cevabı veriyordu, şimdide aynı cevabı veriyor olması trajik komik bir durum. Maalesef ürün ile baş başasınız.

Size servis elemanlarının girdiği bölümün şifresini de verdiler dimi? Yani siz kullanıcı ayarlarının bulunduğu bölümün haricinde servis moduna giriş yapıyorsunuz? Benim yukarıdaki resimlerdeki ayarlar o bahsettiğim bölümde mevcut.

Dış hava duyargasının görevi hava dışarıda soğuk ise radyatör suyunu duruma göre yükseltmesi, dışarıda hava sıcak ise de düşürmesi olarak anlatılıyordu yabancı web sitesinde vaillantın.

470 i taktıktan sonra bildiğim kadarıyla kombinin üzerindeki radyatör suyu sıcaklığı ayarı etkisiz hale getiriliyor. Yani ekranda 60 da yazsa, 80 de yazsa kontrol 470de oluyor. Bunu da test edin.

Ben modülasyon modunda kullanıyorum ürünü, siz termostat modunda kullanıyorsanız dış hava duyargası aktif olmayabilir, bende emin değilim. (470i ingilizce kullanıyorum, o yüzden modülasyon kelimesi başka bir şekilde yazılıyordur menüde)

Size kullanma kılavuzu teslim etmediler mi? Eğer İngilizceniz iyi ise onu okumanızı tavsiye ederim. Ancak kullanıcı olanını değil, ismini bir türlü hatırlayamadım, servis versiyonu muydu, montajcı versiyonumuydu onu okumanız gerek.

• evet servis şifresini aldım. orda sorun yok. tr kullanıyorum.
    termostad modunda kullanıyorum cihazı.
    siz kombinin üzerindeki sıcaklığı kaçta bıraktınız. servis bana 55-60 derecede bırakın dedi.
    ikincisi su sıcaklığını nereden görebiliyorsunuz. onu bulamadım.
    k değerini nereden değiştirebilirim.

bir hafta olacak cihazın bağlanalı. tabi deneme yanılma yöndetmi ile birşeyler yapmaya çalışıyorum.
  • Evet dün cihazla baya uğraştım ve sanki birçok şeyi çözdüm gibi..
    servis geldiğinde termostad ayarını yapmamış. 3 seçenek var orada. termostad-etkin-kapalı diye..termostadı anladımda etkin ve kapalı var. onları bilmiyorum.
    kitapçık uzman menüsü ile ilgili bilgi vermiyor.
    birde uzman menüsünde minimum sıcaklık diye bir menü var. buradaki minimum sıcaklık acaba su sıcaklığımı. tam çözemedim onu..
    ancak servisin yapmaz dediği birçok şeyi yapabiliyor cihaz.
    ben k değerini 0,75 olarak ayarladım. termostad ayarında. ev sıcaklığınıda biraz yüksek tuttumki düşük sıcaklıkta devamlı olarak çalışsın. zaten şu anki girdiğim k değeri ile oda istediğim sıcaklığa ulaşamıyor.
    gündüz kaçta yanar göremiyorum ama gece hava sıcaklığına göre 39-41 derece arasında yanıyor.
    bir tek çözmem gereken konu kaldı. gündüz konumundan gece konumuna geçince peteklerin soğumasını önleyebilirsem cihazı tam olarak kullanmayı öğreneceğim. şayet dediğim minimum sıcaklık eğer su sıcaklığı ise onuda çözmüş olurum.

• Yazdıklarınız Türkçe olan menüye göre olduğu için anlamakta zorlanıyorum.
    Yukarıda dediğim gibi ben termostat modunda değil, modülasyon modunda kullanıyorum. (ürünü ingilizceye çevirirseniz türkçe karşılığı ortaya çıkacaktır)
    Kombinin sıcak su ayarını ben kombinin üzerinden yapıyorum, sanırım boyler olmadığı için bu ayar kombinin üzerinden yapılmaya devam ediliyor.
    Uzmanlar için ayrı bir kitapçık olacak, size onu vermediler mi?
    Benim gibi bahsettiğiniz yerler hakkında resim koyarsanız ne demek istediğiniz daha iyi anlarım. Bu termostat etkin-kapalı dediğiniz bölümü hatırlayamıyorum Türkçe olmasından dolayı.
    Bende kombinin üzerindeki radyatör sıcaklık ayarını 55 derecede bıraktım, bir etkinliği yok denmesine rağmen.
    Benim K değerim kaçtı hatırlamıyorum maalesef. Üst mesajlardaki resimlerde varsa vardır.
    Kullanıcı kısmında gündüz ve gece modunda evin sıcaklığını ayarlayacaksınız. Benim için gündüz 25,5 derece , gece ise 23,5 dereceye kadar inmesine müsaade ediyorum. Normale göre yüksek değerler ancak benim tercihim bu şekilde.

• akşam fotoğrafları çekip yarın buraya yüklerim. uzman menüsü ile ilgili bir kitapçık vermediler.
    yinede kutusunu kontrol edeyim.
    yaptığım ayarlamalarla günlük doğalgaz harcamam (servisin bıraktığı) 25-30 m3 ken şu 3-4 günde 18-20 m3 lere düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksmah -- 13 Kasım 2014; 15:19:42 >
  • sormak istediğim en alttaki minimum sıcaklık neyi gösteriyor.
    ben onu 30 derece olarak ayarladım. ısı değeri ile uğraşıyorum şu sıralar..

Vaillant Colormatic 470
  • Konu geçen sene tartışılmış ama bendede 370f modeli var dış hava sensörsüz olan. 3 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Kurulumunu yapan servis elemanında bana aynı şeyi söylemişti bu ürün çok yeni ilk defa size takıyorum bende bilmiyorum. Benimkininde uzman seviyesini açık bırakmış gerçi benim modelde çok ayar yok. Oda sıcaklığına göre kullanıyorum ben termostatı modulasyon moduda var onda petek sıcaklıkları daha değişik oluyor ve set oda sıcaklığına bağlı kalmıyor o modu bir kere denedim sonra normal modda kullandım. Örnek kullanımımı yazayım oda sıcaklığını 22.5 dereceye ayarlıyorum gecede 20 derece kalkma saatimden 1 saat öncesine ayarlı gece süresi. Kombi derecesinide 55 dereceye ayarladım kombi gerek görmedikçe asla 55 dereceye çıkarmıyor kazan sıcaklığını mesela biraz önce baktım 37 derecede çalıştırdı kombiyi. Bu şartlarda bir kere kış başında kombiyi istediğiniz en yüksek kazan sıcaklığına ayarlayın termosttanda istenilen sıcaklığı ayarlayın bakın rahatınıza. Bence dış sensöre hic gerek yok odanın durumuna göre kazan sıcaklığını ayarlıyor zaten. İstediğim oda sıcaklığından hiç şaşmıyor hep sabit buda komforlu bir isinma sağlıyor. Dış sensöre filan o kadar masraf yapmaya gerek yok bence. Oda sıcaklığına göre modulasyon yapıyor zaten cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 7 Aralık 2015; 19:56:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim cihazım arızalandı ve 2 sene garantisi de dolmuş durumdaydı. Arıza ise şu; Kendi kendine sanki elektrikler gitmiş gibi tarih ve saatini sıfırlıyor, haliyle benim gün içerisinde istediğim ısıları saat ayarları bozulduğu için saçmalıyor. Yani gündüz vakti gece moduna geçiyor. Zırt pırt tarih ve saat ayarı yapıyorum. Servis çağırdım tamiri yok, yenisini alın dedi ve bu sorun da kronik bir sorunmuş gibi bahsetti. Ciddi bir para verip bu cihazı aldığımda kombinin ömrü kadar dayanmasını beklerdim, beklentimi karşılamadı. Eğer kombiyi değiştirmeye niyetlenirsem Vaillant yerine Buderus'a bakacağım. Vaillant bu konuda bana göre sınıfta kaldı.
  • Austin powers A kullanıcısına yanıt
    Hocam cinde hafiza pili olabilir ac bir bak istersen

• Austin powers A kullanıcısına yanıt
    Sorun termostat kaynaklı olmayabilir. Elektirikler gittiğinde benimde tarih ayarları bozukuyor ama bende 370f kablosuz olan model var cihazın içinde pil olmasına rağmen tarih saat ayarı bozuluyor. Yani tarih sıfırlanması bir şekilde kombi ile iletişim koptuğunda oluyor sanırsam. Siz bağlantı noktalarını bir kontrol edin isterseniz belki arada küçük temassızlık yapıyordur kablolar. Eğer sizdekide f model kablosuz ise pili değiştirip duracell filan takmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 7 Ocak 2016; 20:57:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknoline2002

Hocam cinde hafiza pili olabilir ac bir bak istersen

Elektronikten anlayan biri değilim maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLind

Sorun termostat kaynaklı olmayabilir. Elektirikler gittiğinde benimde tarih ayarları bozukuyor ama bende 370f kablosuz olan model var cihazın içinde pil olmasına rağmen tarih saat ayarı bozuluyor. Yani tarih sıfırlanması bir şekilde kombi ile iletişim koptuğunda oluyor sanırsam. Siz bağlantı noktalarını bir kontrol edin isterseniz belki arada küçük temassızlık yapıyordur kablolar. Eğer sizdekide f model kablosuz ise pili değiştirip duracell filan takmanızı tavsiye ederim.

Elektrik gittiğinde sıfırlama yapsa zaten sorun etmem, normal bir durum diye düşünürüm. Ama elektrik gitmemesine rağmen kendini sıfırlıyor. Ayrıca F model değil, elektrikli model, sabit olarak duvarda duruyor, temassızlık söz konusu değil. Gelen servis zaten bizim aletlerde oluyor böyle şeyler modunda, pek şaşırmamış gibi konuştu o yüzdende canımı sıktılar. Madem alette kronik sorun var niye satıyorsunuz, sattıklarınızın arkasında durmuyorsunuz diyor insan.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.