Şimdi Ara

V40 CC T4 otomatik vites sorunu?????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,
    2013 model V40CC T4 6 ileri powershift vitese sahip aracımda son zamanlarda yaşadığım bir problem var.
    Hafif yokuş bir yolda az gaz vererek kalkış yaptığımda, vites doğal olarak az gaz verdigim icin biraz yuruyerek hemen kendini 2 ye alıyor. Ancak 2. Viteste devam ederek biraz gaz verdigim anda alt taraftan ilginç sesler duyuyorum. Hatta bir iki kere clunk clunk diye sesler duydum.
    Sanki o hafif rampada 2. vites icin devir düşük kalıyor ve biraz zorlaniyor ama devrini alan motor diğer viteslere geçiyor ve sonrasında hersey normal. Vitesi 2 ye alan kendisi ama sıkıntı yaşıyor sanziman.
    Normal kalkışlarda herhangi bir sorun yok. Tum geçişler normal, küçültmek veya büyütme hersey uygun.
    Sadece ışıkta durmak icin frene bastığımda tam durmak üzereyken vites sanki aracı 1 e alıyor ve bunu Cook'da zarif bir sekilde yapmıyor.
    Bozuk yollarda da ya kapı içlerinden yada emniyet kemerinin kaplamalar icinde kalan bolumunden tık tık diye sesler geliyor.
    Buna benzer sıkıntı yaşayanlar var mıdır? Aynı vites sıkıntısını Mercedes aracımda yasadım ve bir motor kumanda beyni yazılım guncellemesi ile sıkıntı çözüldü. Ozellikle aracim ile ilgili herhangi bir guncelleme olup olmadigi bilgisini volvo bizlere yazı ile bildirir mı meraktayim. Servise gitmeden önce biraz konu hakkında bilgi sahibi olmak istedim.



    Yardımlarınız ve verdiginiz bilgiler icin teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.