Şimdi Ara

V-Moda Crossfade M-100 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önce reklamlar:





    forumdan aldığım 2 haftadır sahip olduğum, italyan tasarımlı kulaklık. V tasarımı "veni - vidi - vici" sözcüklerinden gelmekte. Aynı zamanda tiz ve bass'ın birleşimi.

    daha önce "sennheiser pc 350", "logitech g930", "audio technica ath-m50x", "beats studio" kullanmış, evinde harman kardon 161s'li ses sistemi olan, bilgisayarında creative zxr ses kartını kullanan sese önem veren bir kullanıcıyım. Kulakiçi olarak kullandığım sony - sennheiser ürünler var ama kulakiçi kulaklıkların kulaklık olduğunu düşünmeyenlerdenim :) bana göre müzik kafaüstü kulaklıklarla dinlenir.

    Hayat felsefemde gücümün yettiği kadarıyla teknolojik aletler ile iç içe olmak var. Yani bir ürünü çok fazla elimde tutmam. Onları kısa bir süre kullanır, onların hakkında küçük notlar alır sonra elden çıkarırım.

    Artı ve eksilerini elimden geldiğinde anlatmaya çalışayım.

    artılar:

    + reklamını izlediyseniz siz de şaşırmışsınızdır. Reklamdaki her şeyin "V" şeklini alması, sondaki gladyatör'ün gücü / dayanıklılığı falan. Enfes. Ben reklamlardan nefret eden biriyim ama bu reklam gerçekten çok ilginç.

    + gerçekten "bu ne lan?" dedirtecek kadar güzel bir tasarımı var. bunun kapakları değişiyormuş ama o kadar atraksiyona gerek yok sanırım.

    + kutusu çok güzel lan. ben daha önce böyle güzel bir kutu görmedim. pahalı lego kutularına benziyor :) minnacık ama 40. kattan atsan bir şey olmayacak gibi bir izlenimi / sağlamlığı var. onun için dünya'nın öbür ucundan da alsanız içiniz rahat olsun.

    + metalden yapılmış yan kapaklar çok ilginç. ürünü biraz ağır yapsa da gerçekten sağlamlık katıyor. zaten v-moda markası diğer hiçbir kulaklık üreticisinde olmayan garanti şartlarına sahip. Ömür boyu %50 garanti denilen bir sistemleri var. Yani 7 sene sonra başka bir ürünü %50 indirimle alabiliyorsunuz. Sizden kulaklığın bozulduğunun kanıtını istiyorlar. Kablolarını falan kesip foto atıyorsunuz :) Adamlar bıyık altından "agacım bu ürün evladiyelik zaten" demek istiyorlar. v-moda sitesinde ürünün "military class - askeri sınıf" olduğunu vurguluyor zaten.

    + ürün kesinlikle bass ağırlıklı ama snopy bass'ı değil. Beats killer olarak ortaya çıkmış bir ürün. Beats kulaklıklara ek olarak daha sonra da değineceğim 5hz - 30k frekans aralığı inanılmaz. Derinden, zevk veren bir bass'ı var. tizler de gayet iyi. yani bunu alıp "celine dion" da dinlersiniz, "deadmau5" da.. eskiden sahip olduğum asus maximus vii hero anakartın üstünde bulunan supreme fx denilen sikindirik realtek chipseti ile %30'da bile doyuracak kadar yüksek ses alıyordum. Şimdiki ses kartı da keza öyle. sadece 96k sample rate ile daha iyi çalışıyor. karşılaştırma olarak kullandığım audio technica m50x'den %20 daha fazla bass'a sahip diyebilirim. çok çok az da tizden feragat edilmiş gibi hissettim. bass'ı fazla bir şarkı dinlerken elimi kulaklığa götürdüğümde bir şeylerin oynadığını, hareket ettiğini hissedebiliyorum. mükemmel bir duygu. Burak YETER'in TUESDAY şarkısında dudaklarım sarsılıyor bass gücünden. Duyduğuma göre pink sound ile burn-in olunca basslar daha iyi oturuyormuş. Ben sıfır almıştım. 2 haftadır geceden geceye kullanıyorum. Toplam 160 saat burn-in olması gerekiyormuş.

    + kablosunun iki ucu da bildiğimiz 3.5mm jack. "kablom bozulursa ne yaparım, o kadar para verdim amk..." derdi yok. ayrıca ilginç bir özellik olarak "shareplay" yapabiliyorsunuz. kulaklıkla gelen kabloların birinin yan tarafı açık bırakılmış. bu sayede partneriniz sizin dinlediğiniz şarkıyı dinleyebiliyor. ek olarak kabloları apple cihazları ile uyumlu. iphone 6s plus ve ipad pro'da denedim. hiçbir sıkıntı yok. kablolarla birlikte gelen mikrofonlar da normal konuşmalar için yeterli ancak bunlar pc'de kullanılmıyor. ayrı bir jack olması gerekiyor anladığım kadarıyla.

    + 5hz ile 30.000khz frekans aralığı sunması. (103db) bu kelebeğin kanatlarını duymak ve en güçlü bassları hissetmek demek.

    + 32 ohm empedansı sayesinde en osuruk mp3 çalarlarda bile kolay bir şekilde sürülebilir. amfi taşıyanlara gülüyorum. Gerek yok böyle atraksiyonlara.

    + ses izolasyonu konusunda aktif bir olayı yok ama gene de fena değil diyebilirim. metal taç sayesinde kulağa şap diye yapışıyor ve dışardan gelen sesi kesiyor diyebilirim.

    + Yanında 20 dolarlık çantası geliyor. Katlayınca her yere götürülür bu kulaklık. Ciddi anlamda küçülüyor :)

    + tek referans ben değilim. bir çok ünlü DJ bu kulaklık markasının yüzü halinde. (avicii, vinai, Sunnery James & Ryan Marciano, Sick Individuals vs.)


    eksiler:

    - sıkıyor. koca kafalıysanız sıkıyor bu ürün. youtube'da herkes xl earpadleri kullanın diyor. Çin'den 10 dolara sipariş ettik bakalım nolacak.
    EDIT: Arkadaşlar XL padler ile kesinlikle sıkma olayı yok oldu. Kulaklık kuş tüyü gibi şuanda. Hiçbir sıkıntı yok :)

    - gençlere hitap eden bir ürün. 35 yaş üstünün hoşuna gitmeyebilir.

    - tam anlamıyla audiophile ürünü olduğunu düşünmüyorum. yani "abi daha önce duymadığım sesleri duydum" diyemem. Ama daha önce üst düzey kulaklık kullanmamış arkadaşlar sesine "oha, acayip temiz" diyeceklerdir

    - sahnesi film için yeterli genişlikte değil. müzik dinleme odaklı bir kulaklık. sahnesi geniş olursa da bass ağırlıklı olmazdı.

    - ilk taktığımda 2-3 saat kafamda kaldı. "enigma" dinlerken uyukladım. kalktığımda hafif baş ağrısı vardı. Bunun nedeni taç'ın henüz çok yeni olması. gerçi bu eksi sayılmaz ama bilemedim.

    - türkiye'de çok popüler bir ürün değil. ama dediğim gibi tank gibi bir kulaklık. garanti olayını kafasına takan kişiler beats'e yönelmeli. ama v-moda daha sağlam o kadar diyeyim. plastik olmayan bir kulaklık ilk kez kullanıyorum.



    kulaklığı kullanırken zevk aldığım müzik projeleri:

    deadmau5 , knife party , marilyn manson , enigma , fairmont , vangelis , gotye , burak yeter , karunesh , lesiem , dj tiesto , kitaro (özellikle matsuri parçası) , hocico , grendel , eisenfunk




    Son olarak ülkemize 199 dolar + 90 dolar kargo + %20 gümrük vergisi ile gelmekte. Yaklaşık 1.100 - 1.300 tl yapıyor.

    http://v-moda.com/crossfade-m-100/
    https://www.amazon.com/V-MODA-Crossfade-Over-Ear-Noise-Isolating-Headphone/dp/B00A39PPDK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 7 Haziran 2017; 15:55:0 >







  • Güzel bir inceleme olmuş ellerine sağlık. Bende 6 aydan daha uzun süredir kablosuz modeli olan wirelessı kullanıyorum ( çoğunlukla kablo ile ), m-100 ile kullanılan sürücüler aynıdır. Uzun vadede değişen bir iki şey eklemek isterim;

    1- Kullanıldıkça Taç zamanla kafanıza göre şekil alıyor ve ağrıyı ortadan kaldırıyor. Biraz zaman istiyor tabi bu olay. 4-5 saat çıkarmadan kullanıp rahatsız olmadığımı hatırlarım.

    2- Burn-in'den kendi sitesinde bile bahsedilmiş, ilk 1 saatte bile sesi değişirken 150-200+ saatte sesi tam olarak oturuyor. ilk aldığımda vocaller korkunç kötüydü ama burn-in sürecini tamamlayınca gönül rahatlığı ile oturduğunu söyleyebilirim. Basslar biraz daha hacimli ve canlı vermeye başladı, tizlerine çok dikkat etmediğim için birşey söyliyemiyeceğim.

    3- Birçok yerde okudum ki amfisiz de kullanılır, evet amfisizde sesi güzel amaaa amfi ile çok ayrı bir seviyede :) . Böyle bir kulaklığı amfisiz kullanmak heba etmeye benzer diyebilirim. Amfi olarak Fiio e12k ( a3 olarakda geçer ) kullanıyorum ve v-modanın kulaklıları ile güzel gittiği söyleniyordu, doğruymuş söylenenler.

    4- V-moda'nın kendi XL pedlerini kullanıyorum, birlikte geldiği pedler çok sığ olduğu için kulağım sürücü yuvasına deymişti o yüzden XL pedlerini alma gereği duydum.

    XL pedi ile ilgili izlenimim;

    - Seslerin ve basların derinliğine ciddi bir etkisi var olumlu açıdan.

    - İzolasyona ciddi katkısı var. ( şuana kadar gördüğüm en iyi pasif izolasyon ).

    - Gerçekten çok rahatlar, kulakların sürücü yuvasına deyme sorununu çözüyorlar.

    5- Dediğim gibi 6 aydan fazla bir süredir elimde ve günde en az 1 saat , ortalama da 2 saat müzik dinlerim bu kulaklıkla. Buna rağmen elime aldığımda o sağlamlık hissini veriyor ve gıcırdamıyor.

    Son olarak, kulaklık ile bilgi toplarken forumlarda o kadar yüceltmişlerki elime aldığımda hayal kırıklığına uğramaktan korkmaya başlamıştım, neyseki öyle birşey olmadı.
    Beats ile aynı pazarda olup beats ile karşılaştırılamıcak seviyede bir kulaklıktır. Daha çok modern şarkıları dinleyenlere hitap eder; electronik (DnB, dubstep, electro, electronic vs vs), pop, rap-trap...




  • Değerli yorumunuz için teşekkürler. Ülkemizde pek populer değil ama kesinlikle saygıyı hak ediyor bu kulaklık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.