Şimdi Ara

Uzun yol yapanlardan tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun yol yapanlardan tavsiyeleri bir başlık altında toplasak güzel olur diye düşünüyorum. Uzun tur yapmak isteyenlere güzel bir rehber olur.

• Hava soğuksa eldivenleri takın
  • Turda otelde değilde çadırda kalacaksak temizlik ve telefon şarjı gibi ihtiyaçları nasıl karşılıyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

Turda otelde değilde çadırda kalacaksak temizlik ve telefon şarjı gibi ihtiyaçları nasıl karşılıyoruz?

Onu genelde yoldaki kahvelerden, benzin istasyonlarından karşılıyorlar sanırım.
  • Kucuk, gösterişsiz bır bel çantasina ya da tras çantası gıbı bır çantaya dış macunu ve fırcanızı gozukecek şekilde koyun, yine bu çantanın içine cep telefonunuzu gozukmeyecek sekılde koyup fişini de benzıncıdekı televizyonun, dolabın..vb baglı oldugu üçlü prıze takın.

Tabı en guzelı 50 liralık basit bır telefon taşımak ya da akıllı telefonunuzun sadece Bataryasını takabılecıgınız bır şarj standı satın almak. Böylece telefon hep yanınızda olur.

Cadırı da benzıncılerın çevresindeki benzınlıgın çevresine takılan sokak lambalarınon altına kurun, benzıncıdekı konuşmaları duyacak kadar yakın olmasın. Böylece hem çadır aydınlık olur hem de ayyaş, sarhoş tipler ışıktan ve benzınlıkte çalışanlardan çekinir ve uzak dururlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 9 Aralık 2012; 2:56:48 >
  • Birde her gün dıslerınizı fırcalayın, bısıklet sürerken vücudun salgıladığı hormonlar dış agrısını baskılar, agzınızda curuk olsa bile hıssetmezsınız. Acısı turdan sonra çıkar.

Sabah kalktığınızda çadırın içinde nem/ cıg oluşur.çadırı bu ıslak haliyle toplamayın, kuflenır.

Bır benzin ya da ispirto ocağını altında ve etrafında alüminyum koruması var iken kısık ateşte 1 dakika boyunca çadırın içinde yakın, çadır kupkuru olacaktır.

Tulumunuzu içinden çıktığınız andan itibaren hemen bır agaç ya da uygun bir yere asın, 5- 10 dakika havalandırın, sonra toplayın.

• Outdoor malzeme satan yerlerde karrımor, north face gıbı markaların burun topuk destekli saf yün corapları var. 3lusu 15-20 lira, bi kere alın, yıllarca kullanın. Mesela bende karrımor markasının bot tıpı çift kat yun çorabı var,şubat ayında alplerde, como golü çevresinde pedal çevirdim ayaklarım hiç usumedı.

Goretex ayakkabı almayın,kısa sürede özelliğini yıtırırler. ve bu tür ayakkabıların içinde ayaklarınız ıyı havalanmaz, onun yerine spd pedal uyumlu su geçirmez ayakkabı kılıfı alın.

Ateş yakınca çevresine dızdıgınız taşları, gece uyumaya gececegınız zaman çorap ya da bır bez ıçıne koyun ve tulumunuzun ıcıne, dibine yerlestırın. Sıcacık bır uyku sızı bekliyor, konserve kutusunun ıçıne köz koyarak soba yapmayı netten araştırıp öğrenin, ben burda anlatıp mesulıyet alamam.

Muhakkak en az ısvıcre cakısı kalitesinde bır cakınız olsun.

Ipınız, ahtapot lastıgınız, fazladan bagaj lastıgınız olsun, turda bunlar surekli kopuyorlar.

İstanbulda olanlar ıcın ansal sporda Kv+ diye bır markanın wındstopper kışlık taytları var,tayttan çok pantolon görûnumunde, hergün gıyebılırsınız, fiyatına göre başarımı ıyı, bır çok arkadaşıma aldırdım, memnun kaldılar.

Motorex ın kucuk boy kışlık, yağmura dayanıklı zincir yağları uzun turlar ıcın ideal.

Canon g serisi makıneler foto ve video ıcın turlarda biçilmiş kaftan.

Primus ve edelrıg benzin ocaklar ıyı, ıkısını de kullandım, biraz daha ucuz olan edelrıg ocağın prımustan asağı kalır yanı yok.

İyi bır mat alın, bence mat çok önemli.

Bisikleti ve tum eşyalarınızı ıçıne alacak bır çadır kullanın, ben salewa mıcrobase kullanıyorum.

bısıklet ustündeyken, acıkmadan atıstırın, susamadan su ıcın. Bu ısı 7 dakıkda bir yapın, Bu yüzden gıdon çantası cok önemli, ıcınde kuru çekirdekli uzun, kuru incir, kuruyemus, topkek falan olsun. Asla çikolata ve gofret turu seyler yemeyin.

Yola cıkmadan(karbonhıdrat) makarna, yol sona erince bütün tavuk, yumurta ya da bi kalıp beyaz peynir(protein) alıp ekmeğin arasına doldurup tıkının.

Turculukta, bı günde 175 km yapıp yapamadıgınıza bakmazlar, bir ay boyunca hergün 100km yapıp ypamayacagınız asıl meseledir.

Bu yüzden iyi beslenme ve kuru elbise ve coraplar çok önemlidir.

Bu bilgiler, tecrubeyle edınılmıs bılgılerdır. Kaynak göstererek kullanırsanız sevınırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 9 Aralık 2012; 3:54:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acemi biri için araç tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bisikleti çadırın içine koyun diyorsunuz ama nasıl koyacağız? Hem çadırın içini kirletmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Hocam bisikleti çadırın içine koyun diyorsunuz ama nasıl koyacağız? Hem çadırın içini kirletmez mi?
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:7:26 >
  • @face1tr

Bilgiler icin sonsuz tesekkurler hocam

Sakin agir bir canta takmayin diyeyim ben de ben yaptim siz yapmayin
  • ne kadar uzun olduğuna bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Hocam bisikleti çadırın içine koyun diyorsunuz ama nasıl koyacağız? Hem çadırın içini kirletmez mi?

Nerde yazıyor çadırın içine koyun diye ?

Bu arada bu yazılanlar beni gerçekten heveslendirdi. Arkadaşlarımdan birini ikna edebilirsem, ya da bisikletçi iyi bir arkadaş edinirsem, bu yaz bu tarz bir gezi yapmak istiyorum :D Çok eğlenceli olur gerçekten.

quote:

Bisikleti ve tum eşyalarınızı ıçıne alacak bır çadır kullanın, ben salewa mıcrobase kullanıyorum.

• Salewa mıcrobase, aslında 2 kısılık normal boyuttaki bır cadıra, aynı ölçülerde bır bagaj bölümü ilave edilmiş bır çadır,

[simage]http://6kc.ru/pic/1all3YSP6L.gif [/simage]

dolayısıyla dışarıdan tek parça gözüken ama ıçınde, Biri yatmak ıcın bır de bısıklet, çanta gıbı şeyleri koymak ıcın bolumu olan bir model, salewa mıcrabase yazın, nette detaylı bilgiler çıkacaktır.

Son olarak uzun turlarda remork kullanımına gelelim,

Remork, rampa çıkarken çok ama çok yorar, ınerken de kontrolsüz olur, frenleri bitirir ve hatta 50 km nın üzerinde hızlarda yerden kesılıp takla atmanıza sebep olur.

Ulkemızde ızmırde üretilen yerli malı mamut traılers markasıyla, delta bısıklet ın getirdiği topeak marka remorklar var.

Sanıldıgının aksıne cıft tekerlı mammut kargo modelı çok dengeli ve suruşe sanıldığı gıbı olumsuz bır etki yapmıyor.bulaşık makinesi tasımıslıgım var :)

Özetle remork sehır içi ya da kırsal da yük taşımak ıcın alınır.

Ama uzun yola remork ile çıkılmaz.

Ortlibe marka tur çantaları almak en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 10 Aralık 2012; 9:26:26 >

• Ah hocam önerdiğin şeyler keşke bütçe dahilim içinde olsa. Her biri bütün bütçe kadar neredeyse.
  • Uzun yola çıkınca günde 5 lira harcarsın, gorende adama bakm hint fakiri gıbı dolaşıyor der,ama o uzun turları gerçekleştirenler, evvelınde 5 bin lira uzerinde harcama yapıyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.