Yanlıştır o hesap 11.5 milyondur Nokta unutulmuş muhtemelen < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (579. sayfa)

-
-
Aselsan 87,3 milyon dolarlık sözleşme imzaladı
Aselsan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik toplam bedeli 87,3 milyon dolar olan bir ihracat sözleşmesi imzaladı.
Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "ASELSAN, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik toplam bedeli 87 milyon 275 bin 523 ABD doları olan bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu sözleşme aviyonik sistemleri kapsamakta olup, teslimatları 2027'ye kadar gerçekleştirilecektir." ifadelerine yer verild
-
vehayut temel analize göre hisse seçen hisse senedi fonlarının birini kopya et.
mesela ak portföy büyüyen şirketler hisse senedi fonu.
hedef portföy hisse senedi fonu NNF
MARMARA PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU MAC
v.s
-
bende aynen onu yapiyorum, bu fonlar ve daha fazlasini ekledim,
simdilik toplamda 80K var ama her bir fona 100K yatiracan ki 5-10 sene sonra guzel bir para yapsin
-
10 yıl önceki 100bin tl kabaca 55bin dolar ediyor. Güncel kur ile kabaca 1.5 milyon tl ediyor. Adı sanı duyulmamış bir hisseye (o zamanlar sasa) bu parayı yatırabilen de bir zahmet uzun vade de kazanabilsin çünkü ciddi risk alıyor. Sanmıyorum yapabilen olduğunu.... Örnek vermek çok kolay. Bende bir örnek vereyim. Bu örnekler hayali değil de gerçek olsaydı fon/bankanın yatırım bölümü çalışanlarının hepsi finansal özgür olur ve komisyon/maaş ile çalışmazlardı...
-
bence de şimdi biz tek bir hisseye para gömmüyoruz ki yani 2015 te sasa yı keffetmiş olsak bile büyük ihtimalle portföydeki 20 hisseden 1 tanesi olurdu. evet iyi kazandırırdı ama 2015 te falan 100bin tl kimse sasa ya yatırmazdı en fazla 5-10bin tl yatırırdık.
şimdi bazı ukalalar, sürekli borsayla ilgili paylaşım yapıyorsun ya şimdiye zengin olman gerekirdi milyon liraları ciklet parası gibi harcıyor olman gerekirdi diyor. tabi bu insanlar Amerikan filmlerinden çok kısa zamanda milyonlar milyar dolarlar kazanan borsa traderlerinı görünce gerçek hayatı da öyle sanıyorlar.
benim borsaya yatırım yapmaya başladığım daha 2 sene anca oluyor,2 sende borsa %1000 %10000 arttı da benim mi haberim olmadı. bizler tıpkı fonlar gibi portföy yönetiyoruz tek bir hisseye para gömüp 1 senede %1000 kazanmıyoruz. bunu yapabileni zaten tebrik etmek gerek.
-
ISTE GELDE ANLAT, HAYAL SATANLAR HEP BOYLE ORNEKLER VERIYOR
alin size daha garantisi ,APPLe , MSFT, GOOGLE, NVIDIA alin atin kenara 10 yil sonra sizce bu firmalar nerde olacak ?
hemde paraniz Dolar olarak kalacak. bu 10 yil onceciler hic inanmain, hepsi pandemide zararina satip borsayada kusmustu
-
#ASTOR
KAP
bana zorla Astoru sattiran dijj guclerin taaa
Şirketimiz,
24.08.2023 tarihinde ALDO Enerji San. ve Tic. A.Ş. ile muhtelif GES yatırımlarında kullanılmak üzere Orta Gerilim Dağıtım Transformatörleri ve Anahtarlama ürünleri alımı konusunda toplamda 5.000.000 USD (Beşmilyon USD, 132.268.000.- TürkLirası TCMB Satış Kuru alınmıştır.) tutarında sözleşme imzalamıştır.
Yapılan sözleşmenin 2022 yılı hasılata oranı % 1,79' dur.
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla
-
Nasdaq da 2 kere vergilendirilmek olmasa :)
-
benim bu gun en az 1 milyon kazanmam lazim hade bakalim
OSB’lere %10 yenilenebilir zorunluluğu planlanıyor
Zorunluluk İklim Kanunu ile getirilecek
yeşil ekonomi
OSB'lere %10 yenilenebilir zorunluluğu planlanıyorhttps://yesilekonomi.com/osblere-yenilenebilir-zorunlulugu-planlaniyor/#b15921730
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardB -- 28 Ağustos 2023; 9:29:32 > -
Artar mı bugün diyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
insallah duser , ben kazanmiyorsam , kimse kazanmasin
-
Enerjilerde, trend bitti diyenler , yaniliyor mu aceba ?
OSGB ve bu haberle bu gun hepsinin Tavan olmasi lazim ama bakalim
EPDK: Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştık
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, güneş enerjisinde yapılan düzenlemeyle bir yıl içinde beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirterek, "10 milyar dolara yaklaşan bir yatırım bu süreçte sahaya yansıdı. 12 ay içinde kurulu gücü 12 bin megavatı aşan 14 binin üzerinde üretim tesisi için lisanssız kapasite tahsisi gerçekleştirildi." ifadesini kullandı.
BloombergHTbloomberght
EPDK: Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıkhttps://www.bloomberght.com/epdk-beklentinin-uzerinde-bir-yatirim-istahiyla-karsilastik-2337252
-
VIOP +0.62 Artida hade gene iyisiniz
-
yalnız yine iyi bir şey yapmak isteyip kötü bir şey yapıyorlar.
bu her OSB için geçerli olmamalı.
mesela Rize ve Trabzon daki OSB lere güneş panelleri taksan bundan iyi verim alamazsın çünkü yılın çoğunluğunda hava kapalı.
her yere GES yapmak saçmalık olur Türkiye de GES için en verimli alanlar neresiyse oralarda GES yapılmalı.
-
enerjide trend 5 sene daha devam edecek. öyle hemen bitacek bir şey değil mi? ha ne zaman biter GES ve RES e alternatif daha ucuz ve daha verimli bir enerji keşfedilirse o vakit biter.
-
2023 yılında yapay zeka furyası çıkmadı. Nvidia nin yapay zeka bölümünde beklenenden fazla kar açıklaması ve ileriye dönük tahminleri yatırımcı da iyi karşılık buldu. Nvidia artışı dolar bazlı, tl bazlı miatk ile karsilastirirsan yanlış olur. İkisi de tl bazlı aynı yakın getiriye sahip aslında.Nvidia ile ile small cap hisse karşılaştırmayi ben yanlış buluyorum.
Abd deki şirketler kendi çekirdek enflasyonundan daha yüksek bir faizde böyle bir büyümeye sahipken bizim şirketler düşük faizli ortamda bu kadar buyuyebiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hem Doas Hem Alark temettü görünmedi benim hesaplarda.Bakalım bugün beklerim olmazsa yazarım.
-
dostum gunes ve Ruzgar 100 sene oncede vardi ama maliyetleri yeni yeni komure denk geldi ,
benim dusuncem v eon gorum en az 50-60 yil var onumuzde , alternatifi ciksada , devam eder ,kaldi ki Goldman Sachs , Blackrock degiliz yahu biz, KY yiz biz kendine gel
boyle dunya capinda planlar yapmak neyimize
OSGB ler icinde, bu kadar ayrintiya takilma, rizede gunes yoksa ruzgar var, oda yoksa, o bolge muaf sayilir , o kadarda sacma is yapmazlar
-
#KONTR son 3-4 haftadir muthis yukseliyor ,
yarinda Polatli fabrika acilisi var , birde orda guzel biseyler soylerse ucariz
lanet olasun, cok para beni degistirecek, daha cok kazanmasam mi acep ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X